Skip to content

Vantaa

Lentokentän kupeessa

Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki. Se on saanut nimensä muinaisten hämäläisten kaupungin läpi virtaavasta joesta käyttämän nimen mukaan. Nykyisin Vantaan tunnetuin käyntikohde on Helsinki-Vantaan lentokenttä, joka on useissa äänestyksissä saanut kehuja.

Vuonna 2015 valmistunut Kehärata yhdistää Vantaankosken radan lentoaseman kautta päärataan Vantaan Hiekkaharjussa. Kehäradan ansiolta Helsingin keskustasta pääsee junalla puolessa tunnissa lentoasemalle ja pohjoisestakin kaukojunilla saapuvat pääsevät kätevästi lentokentälle Tikkurilan kautta.

kuvitus

Luontoretkellä

Vantaan laajat luontoalueet tarjoavat mukavat puitteet retkeilyyn, varsinkin kaupungin länsi- ja itäreunalla. Pakkaa mukaasi termari, eväät ja iloinen mieli ja lähde retkelle ystäväporukan tai koko perheen kera.

Retkeilypaikkoja ja luontopolkuja löytyy muun muassa Petikon luontovirkistysalueelta, Tammiston luonnonsuojelualueelta,
Pitkäkosken luonnonsuojelualueelta Vantaanjoen varresta, Kalkkikallion luontopoluilta tai vaikkapa Soltorpin luonnonsuojelualueella. Tai mitäpä jos osallistuisit vuoden 2020 retkihaasteeseen ja kävisit kaikkialla? Mieli ja keho kiittävät.

kuvitus

Koe nämä!

Oletko livemusiikin ystävä vai nautitko enemmänkin jännitysnäytelmistä ystävien kanssa? Martinlaakson vanhan ostarin kupeessa sijaitseva Martinus-sali tarjoaa livemusiikin ystäville upeat puitteet musiikkinautintoihin.

Ja mikäli kaipaat elämääsi jännitystä, suuntaa ystäväporukkasi kanssa Escroomiin Vantaalle. Kauhuteemainen pakohuonepeli saa aivonystyrät liikkeelle ja sydämen hakkaamaan hieman nopeammin. Muista, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää.. Tutustu Hulluuden merkit -pakohuonepeliin ja vietä jännittävä hetki ystäviesi kanssa.

Vantaan uudet kodit