Skip to content

Täydennys­rakentaminen

Täydennysrakentamisessa on mahdollisuus

Täydennysrakentamisessa on mahdollisuus

Kaupungit tiivistyvät ja niiden halutaankin tiivistyvän. Ympäristö kiittää, kun huolehdimme siitä, että kaupunkien kasvu tapahtuu tiivistämällä ja pienemmällä hiilijalanjäljellä. Valmiissa rakennetussa ympäristössä on usein mahdollista tehdä uutta valmiiseen kaupunkirakenteeseen. Tämän etu on se, että kaikki asumista palveleva infra on jo valmiiksi rakennettu. Alueilta löytyy usein kaikki peruspalvelut kuten kadut, viemärit, vesi ja lämpö.

Monen taloyhtiön pihaan kätkeytyy mahdollisuus – mahdollisuus lisärakentamiseen. Tämä mahdollisuus tuo poikkeuksetta taloudellista hyötyä taloyhtiölle ja sen asukkaille, olipa sitten kyseessä rakennusoikeuden myynti omalta tontilta tai vuokraoikeuden myynti kaupungin omistamalta tontilta. Tämä taloudellinen hyöty kannattaa hyödyntää silloin, kun taloyhtiöllä on edessään suurehkot perusparannushankkeet.

Täydennysrakentamishankkeeseen ei kannata lähteä kiireellä ja kumppani tai kumppanit on hyvä valita huolella. Taloyhtiön kannalta valistunut ja hyvä rakennuttajakonsultti voi olla se paras ”ensimmäinen kumppani”. Hänen tehtävänsä on valvoa taloyhtiön etua ja auttaa hankkeen käynnistämisessä. Seuraava askel on ratkaisukeskeisen kaavoituskumppanin löytäminen. Tällöin on hyvä kilpailuttaa rakennusliikkeet ideoilla, eikä lähteä ideoimaan itse. Paras idea on usein myös paras taloyhtiön, rakentajan ja rakennetun ympäristön näkökulmasta. Rakentajien kilpailuttaminen ratkaisukeskeisesti on hyvä tapa löytää paras ratkaisu siksi, että rakentajilla on hyvä käsitys kustannuksista. Hyvällä rakentaja on myös hyvä käsitys siitä, millainen on hyvä rakennettu ympäristö. Liian usein pysäköintiratkaisut dominoivat liiaksi koko hanketta. Siksi ratkaisukeskeisyys on avain parhaaseen lopputulokseen.

Me Pohjola Rakennuksella uskomme, että me löydämme teille sen parhaan ratkaisun. Ainakin olemme usein siinä onnistuneet. Kannattaa aina kysyä.

Tarjoa tonttia tai kiinteistöä

Tarjoa tonttia tai kiinteistöä

Jätä meille yhteystietosi ja tarjoamasi tontin- tai kiinteistön tiedot ja otamme sinuun yhteyttä.

  • Täydennysrakennustontin, kehitettävän kiinteistön tai maa-alueen osoite
  • Yleiskuvaus kehityskohteesta
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kysy lisää ammattilaisiltamme

Jani Peltomäki

liiketoimintajohtaja, Turku

Erkki Ikonen

Erkki Ikonen

liiketoimintajohtaja, Tampere

Antti Saarinen

liiketoimintajohtaja, kvr-myynti, kumppanuusrakentaminen

Tomi Jukola

liiketoimintajohtaja, Jyväskylä, Kuopio ja Oulu