Skip to content

Helsinki

Uudet asunnot Helsingissä

Helsinki – maamme pääkaupunki. Sen kauneus ja vilkkaus hurmaa päivittäin uusia ihmisiä. Turistit, muuttajat, kodin etsijät ja kaupunkilaiset löytävät joka päivä jotain uutta. Pohjola Rakennuksen uudet kodit Helsingissä sijaitsevat aina siellä, mistä asukas saa mahdollisimman paljon arjen ja viikonlopun elämään. Oli kyse sitten palveluista, liikenneyhteyksistä tai luonnosta ja liikuntamahdollisuuksista. Yksiö, kaksio, kolmio tai suurempi, Helsinki ja uusi koti odottavat sinua.

Helsinki liikenne

Matkalla Helsingissä

Pääkaupungissamme Helsingissä matkailu avartaa silmiä, sillä Helsingissä riittää nähtävää ja koettavaa. Toimivan ja laajan julkisen liikenteen ansiosta nähtävyyksiä pääsee katsomaan helposti ja vaivattomasti. Suurimman osan keskusta-alueella sijaitsevista nähtävyyksistä tavoittee myös kävellen.

Merellinen Helsinki yllättää laajuudellaan ja mikäli voit vaikuttaa matkasi kestoon, suosittelemme varaamaan aikaa ainakin pidennetyn viikonlopun verran.

Helsingin tuomiokirkko

Näe ja koe

Helsingin Tuomiokirkko hehkuu valkoisena vasten sinistä taivasta vasten ja on varmasti Helsingin tunnetuin turistikohde. Senaatintorin laidalla sijaitseva kirkko on suosittu nähtävyys, jota matkailijoiden lisäksi rakastavat myös paikalliset. Saksalaisen C. J. Engelin suunnittelema Tuomiokirkko on suosittu häiden ja muiden tapahtumien järjestämispaikka, joten varauskirja täyttyy aina nopeasti. Kesäisin Tuomiokirkon edusta täyttyy kauniista kesäpäivistä nauttivista ihmisistä.

Suomenlinna on Helsingin edustalla sijaitseva linnoitussaari, joka on jo pitkään kuulunut Unescon maailmanperintölistalle. Lautat Suomenlinnaan lähtevät Kauppatorilta ympäri vuoden, mutta suosituin ajankohta vierailulle on ehdottomasti lämpimät kesäkuukaudet. Viiden eri saaren alueelle ulottuva komea linnoitus kattaa kaikkiaan 80 hehtaarin alueen ja noin kaksisataa rakennusta. Suomenlinna on suosittu käyntikohde sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Pakkaa eväät ja viltti mukaan, ota lautta Suomenlinnaan ja nauti kiireettömästä kesäpäivästä.

 

Oodi Helsinki, mainitse kuvaaja!

Näe ja koe

Oodi on Helsingin uusi keskustakirjasto, joka yllättää veistoksellisella muotoilullaan. Oodista on muodostunut nopeasti Helsingin uusi kohtaamispaikka Kansalaistorille. Avoimet ovet keskellä kaupungin sykettä tarjoavat kaikille rauhaisan paikan hetken hengähtämiseen vaikkapa hyvän kirjan parissa. Lisää tietoa Oodista tarjoaa oodihelsinki.fi. (Kuva: Maarit Hohteri, Oodihelsinki.fi)

Hiljaisuuden kappeli on Kampissa sijaitseva kappeli, joka tarjoaa kauniit puitteet hiljentymiseen. Kamppi sijaitsee aivan Helsingin keskustassa kauppakeskuksen kupeessa ja sinne pääsee sekä metrolla että linja-autolla. Kappelin toiminnasta vastaavat yhdessä Helsingin luterilaiset seurakunnat ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto.

Lisää vinkkejä Helsingistä löydät myhelsinki.fi-sivustolta!

Helsingin uudet kodit