Skip to content

Värikäs Kuninkaantammi tarjoaa upeat puitteet ulkoiluun ja asumiseen

17.07.2023

Helsingin uusin ja samalla vanhin asuinalue Kuninkaantammi ihastuttaa. Värikkäiden kortteleiden täyttämä alue on luonnonläheinen ja rauhallinen. 

Kuninkaantammen asukas Tanja Haapasalmi kutsuu aluetta turvalliseksi ja keskustasta syrjäisemmästä sijainnistaan huolimatta keskeiseksi. Hän valitsi yksiökotinsa puhtaasti sijainnin perusteella.

”Sijainti Keskuspuiston kyljessä Helsingin puolella oli minulle tärkeä. Metsän toiselta puolelta Helsingin Paloheinästä olisi puolestaan joutunut pulittamaan huomattavasti enemmän samankokoisesta kodista. Täältä on myös hyvät yhteydet kaikkialle! Se on autottomalle ihmiselle oleellista.”

Kuninkaantammen kortteleiden luonnonläheisyyttä ja rauhallisuutta täydentävät aktiiviseen elämään kannustavat väriläiskät.

Vastuullista, mukavaa ja turvallista asumista

Reilun vuoden asumiskokemuksen perusteella Tanja on tyytyväinen valintaansa muuttaa Kuninkaantammeen.

”Alue on mielenkiintoinen ja inspiroiva! Täällä on upeaa arkkitehtuuria sekä värikkäitä ja mielenkiintoisia kortteleita. Ennen kaikkea uusi asuinalue ja uudiskohde on tarjonnut energiatehokasta ja mukavaa asumista. Asumisen ratkaisut ovat kestäviä ja vastuullisia eikä naapurin aivastus kuulu seinän läpi. Asuminen on huoletonta – keskustan vanhoissa taloissa voi tulla nopeasti vastaan isompia remontteja. En ole itse mikään remppaaja.”

Alueen turvallisuus oli myös tärkeä valintakriteeri Tanjalle.

”Alue on todella rauhallinen. Täällä ei ole läpikulkuliikennettä ja samalla ylimääräisiä liikuskelijoita. Liikun ulkona ympäri vuoden kaikkina kellonaikoina, joten pitää olla tunne, että on turvallista.”

Turvaa tuo myös yhteisöllinen naapurusto.

”Kuninkaantammi on ehdottomasti yhteisöllisin paikka, jossa olen asunut! Muiden asukkaiden kanssa tulee vaihdettua kuulumisia, meillä on aktiivinen Facebook-ryhmä ja järjestämme yhteistiloissa kirpputoritapahtumia. Kun olin kesällä lomalla, naapurin mummo kävi kastelemassa kukkiani.”

Yhteisöllinen naapurusto tuo turvaa ja apua arkeen.

Ulkoilijan ja koiranomistajan suosiossa

Tanjan arkea rytmittävät koirat Urho ja Sylvi. Hän ulkoilee ja harrastaa pienten Shiba Inujensa kanssa runsaasti. Kuninkaantammi oli koiranomistajan näkökulmasta loistovalinta asua.

”Koirat viihtyvät täällä hyvin ja muita koiranomistajia näkyykin paljon. Lenkin suunnalle ja pituudelle on vaihtoehtoja. Aina ei tarvitse vetää samaa lenkkiä, kuten oli asuessamme Ullanlinnassa. Ja jos nämä viereiset maastot alkavat käymään liian tutuksi, kuljemme bussilla läheisille ulkoilualueille. Jopa Nuuksioon ja Sipoonkorpeen pääsee kätevästi.”

Läheiset ulkoilumaastot ovatkin yksi Kuninkaantammen houkutustekijöitä, jotka vaikuttivat Tanjan valintaan muuttaa alueelle.

”Harrastan polkujuoksua, joten minulle oli tärkeää päästä nopeasti metsään. Nyt sellainen on ihan kivenheiton päässä. Keskuspuisto muutenkin tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia harrastaa. Vierestä lähtee paljon maastopyöräilyreittejä ja talviaikaan latu. Hiihtäjien suosiossa olevat Pitkäkosken maja ja Vanha Pehtoori ovat lähellä ja Paloheinän puolella on lisää ulkoilumahdollisuuksia. Se on vain 10 minuutin kävelyn tai yhden pysäkin päässä.”

Kuninkaantammi on alueena uusi, ja siksi myös ulkoilupalvelut kehittyvät. Tanja kertoo löytäneensä aivan uusia mahdollisuuksia asumisensa aikana.

”Tähän vierelle on juuri tullut ulkotreenauslaitteet. Kilometrin päässä on myös avantouintipaikka! Kuninkaantammeen tullaan rakentamaan myös oma uimaranta lähivuosien aikana, tämä kantaa nimeä Palettilampi.”

Heti kotiovelta avautuvat monipuoliset lenkkimaastot ovat yksi Kuninkaantammen houkutustekijöistä.

Toimiva julkinen liikenne ja juuri sopiva palvelutaso

Uudet asuinalueet saavat aika ajoin ulkopuolisilta pohdintaa palvelutasoon liittyen. Julkista liikennettä ahkerasti käyttävä Tanja haluaa korjata kriitikoiden väitteitä.

”Liikkuminen julkisen liikenteen avulla on täällä äärimmäisen helppoa: busseja menee parin minuutin välein joka suuntaan. Runkolinjat menevät ihan oven tuntumasta ja 100–200 metrin päästä pääsee jo Hämeenlinnan väylältä kaikkialle. Kuljen julkisilla niin töihin Myyrmäkeen kuin Helsingin keskustaan yhtä sujuvasti.”

Alueen palvelutaso nousee sitä mukaa, kun alue kehittyy. Nyt rakennetaan uutta koulua ja päiväkotia, jotka valmistuvat syksyllä 2023.

”Täällä on elämiseen kaikki tarvittavat palvelut. On ravintola ja viinibaari, parikin kampaamoa ja tatuointipaikka. Täällä vierailee usein erilaisia ruokakärryjä. Eri lähettipalvelut kuljettavat ruokaa nopeasti tänne ja alueelta löytyy nykyaikainen 24/7-korttelikauppa.”

Tutustu alueen uusiin kohteisiin:
Kuninkaantammen kodit

Lue lisää Kuninkaantammesta