Skip to content

Helsingin Kuninkaantammesta rakennetaan ilmastoviisas kaupunginosa

17.07.2023

Kuninkaantammeen nousee värikäs ja viihtyisä sekä ekologinen jalankulkukaupunki. Kaarelan kaupunginosaan, Luoteis-Helsinkiin rakennetaan parhaillaan uudisrakennuksia noin 5 500 asukkaalle. Asuinrakennukset ovat energiatehokkaita ja hyödyntävät uusiutuvaa energiaa, mikä vaikuttaa suoraan asukkaan kukkaroon.

Kuninkaantammi on loistovalinta asuinpaikaksi vehreyttä, ympäristöarvoja ja energiansäästöä arvostaville. Kuninkaantammi on alueena rauhallinen, urbaani ja ihastuttavan luonnon keskellä, Vantaanjoen ja Keskuspuiston syleilyssä.

Kehittyvälle ja kasvavalle alueelle rakennetaan 4–5-kerroksisia asuintaloja pääkatujen varrelle ja 2–3-kerroksisia taloja reunustamaan kävelykatuja. Alueen spiraalin muotoinen kävelijäystävällinen katuverkko luo asukkaille aivan omanlaisensa turvan ja rauhan.

Vehreyttä, ympäristöarvoja ja energiansäästöä arvostava viihtyy Kuninkaantammessa.

Viehättävän asuinympäristön lisäksi alueen rakentamisessa on huomioitu ympäristön kestävyys erilaisten luovien ja ekologisten ratkaisujen avulla. Suomen pyrkiessä kohti hiilineutraaliutta energian säästäminen ja uusiutuvan energian hyödyntäminen nousevat entistä tärkeämpään asemaan, ja ekologisessa kodissa on myös edullisempi asua.

Ekologista asumista vehreässä ympäristössä

Kotia valitessa kannattaa miettiä rakennuksen energiatehokkuutta. Energiaa säästävä asuinrakennus tuo hintojen heilahdellessa säästöä asukkaille. A-energialuokan Helsingin Ultramariini on Kuninkaantammen Taidekorttelin ensimmäinen kerrostalokokonaisuus. Puoliavoin kortteli kätkee sisäpihalleen kauniit puisto- ja oleskelualueet sekä sadepuutarhan.

Suuri osa taloyhtiöiden kiinteistönhoitokuluista aiheutuu energiankulutuksesta eli tilojen ja käyttöveden lämmityksestä sekä sähköstä. Kerrostalossa energiakustannukset voivat energiakriisin myötä olla jopa 40 prosenttia yhtiövastikkeesta. Asuminen A-energialuokan talossa siis kannattaa. Ultramariiniin asennetaan myös aurinkopaneeleja – omavarainen energiatuotanto hyödynnetään kiinteistön sähkönkulutuksessa.

A-energialuokan Asunto Oy Helsingin Ultramariinin aurinkopaneelien tuottama omavarainen energia hyödynnetään kiinteistön sähkönkulutuksessa.

Hulevesien hallinnan pilottialue suojelee vesistöjä

Kuninkaantammi on Helsingissä hulevesien hallinnan edelläkävijä. Hulevedeksi kutsutaan rakennetuilta alueilta poisjohdettavaa sade- ja sulamisvettä. Hulevesien hallinnalla pyritään muun muassa ehkäisemään rankkasateiden aiheuttamia tulvia ja haitallisten epäpuhtauksien valumista vesistöihin. Hulevedet johdetaan erilaisten viivytysjärjestelyjen kautta Mätäjokeen ja Vantaanjokeen.

Pihalle rakennettu sadepuutarha huolehtii talojen viherkattojen ohella siitä, että sadevesi päätyy hyötykäyttöön. Luonnonläheistä tunnelmaa lisäävä sadepuutarha saa sekä asukkaat että kasvillisuuden viihtymään. Sadepuutarhat ovat näin paitsi vesihuoltotekniikkaa myös pihoja elävöittäviä, kauniita ratkaisuja.

Kuninkaantammessa on luonnonläheinen ja viihtyisä tunnelma.

Myös kulttuurihistoria on ympäristöarvo: Kuninkaantammi on Helsingin vanhin asuttu alue. Alue sai nimensä Kustaa III:n 1700-luvulla istuttamasta tammesta, joka on edelleen pystyssä yhdessä alueen monista puistoista. Läheltä löytyy myös luonnonsuojelualue ja upeita ulkoilumahdollisuuksia, ja Helsingin keskustaan pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä. Virkeän alueen vetovoimaa lisää syksyllä 2023 alueelle valmistuva koulu ja päiväkoti. Rauhallinen ja ilmastoystävällinen asuinalue on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Tutustu alueen uusiin kohteisiin:
Kuninkaantammen kodit

Lue lisää Kuninkaantammesta