Skip to content

Vanha kunnon Kaleva, upeampana kuin koskaan

Länsi-Tampereella on Pispala, Itä-Tampereella se on Kaleva. Harva kaupunginosa Suomessa herättää yhtä paljon kiinnostusta, kuin Kaleva Tampereella. Syytkin ovat selkeät: Kaleva on lähellä keskustaa, Kalevan liikenneyhteydet ovat loistavat uuden ratikan ansiosta ja palvelut käden ojennuksen päässä.

Puisto-Kaleva on luonnollinen jatkumo Kalevan uuteen rakennuskantaan ja valmistuttuaan viimeistelee Sammonkadun kauppiksen puoleisen päädyn. Puisto-Kaleva on tehty kaupunkiasumista arvostaville ja vehreyttä rakastaville. Tässä mukavuusalue kaikilla mausteilla.

Katso Puisto-Kalevan kodit

Tampereen suosituin kaupunginosa

Tampereen Kalevan juuret juontavat 1950-luvulle, jolloin uusi asuinalue alkoi nousta peltojen ja tiilitehtaiden tilalle. Osa Kalevasta kuuluukin valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

Kalevassa arjen tärkeimmät palvelut löytyvät kävely- tai pyöräilymatkan päästä. Liikuntaharrastaja arvostaa Tampereen suurimman uimahallin ja lenkkipolkujen läheisyyttä ja lapsiperhe nopeasti taittuvaa koulu- ja päiväkotimatkaa. Kauppakassitkin jaksaa kantaa kotiin kävellen tai pyörän korissa – niin lyhyt matka on Kalevan Prismaan ja muihin alueen kauppoihin.

Myös liikenneyhteydet ovat Kalevassa kohdillaan. Kaupunginosan läpi kulkee monta linja-autolinjaa keskustaan, ratikka alkaa liikennöimään aivan pian ja Hervannan valtaväylältä matka jatkuu sujuvasti myös kaupungin ulkopuolelle.

Kun sijainti ratkaisee

Puisto-Kalevassa arjen tärkeimmät palvelut löytyvät kävely- tai pyöräilymatkan päästä. Liikuntaharrastaja arvostaa
Tampereen suurimman uimahallin ja maauimalan sekä lenkkipolkujen läheisyyttä. Lapsiperheen koulu- ja päiväkotimatkat
taittuvat nopeasti. Kauppakassitkin jaksaa kantaa kotiin kävellen tai pyörän korissa – niin lyhyt matka on
Kalevan Prismaan ja muihin alueen kauppoihin. Puisto-Kaleva on myös penkkiurheilijan unelma, sillä Hakametsän jäähalli
on aivan tien toisella puolella.

Puisto-Kalevan Kastanja Pellervonpuistosta

Suuri uudiskortteli

Puisto-Kaleva rakentuu vaiheittain nykyisen Kaleva-Areenan ja Iskun alueelle. Pohjola Rakennus aloitti rakentamisen korttelin pohjoispäästä vuonna 2020 ja rakentaa Puisto-Kalevan kortteliin kuusi 7-13 kerroksista rakennusta seuraavien vuosien aikana. Alueen on arvioitu valmistuvan vuoteen 2025 mennessä.

Liikenneyhteydet kohdillaan

Liikenneyhteydet ovat Kalevassa kohdillaan. Kaupunginosan läpi kulkee monta linja-autolinjaa keskustaan, ja uusi ratikka on vihdoin aloittanut liikennöinnin! Hervannan valtaväylältä matka jatkuu sujuvasti myös kaupungin ulkopuolelle, vaikkapa korttelin yhteisellä täyssähköautolla.

Puisto-Kalevan kodit

Asunto Oy Tampereen Puisto-Kalevan Tuomi

MYYNNISSÄ

Puisto-Kalevan Tuomi sijaitsee trendikkään Kalevan kaupunginosan moderneimmassa ja vehreimmässä korttelissa, entisen Tampere Areenan alueella. Talon sijainti korttelin keskellä takaa rauhallisuuden ja sijoittelu ilmansuuntien suhteen on otollinen.

Katso

Asunto Oy Tampereen Puisto-Kalevan Pihlaja

ENNAKKOMARKKINOINNISSA

Puisto-Kalevan kortteli on valmistumassa viimeisenä rakennettavan Pihlajan myötä. Korttelille tunnuksenomaiset tilavat kodit, lasitetut terassit, suuret ikkunapinnat ja korkeat loftit vehreissä puistomaisemissa koetaan vielä viimeisen kerran.

Katso