Skip to content

Vanha kunnon Kaleva, upeampana kuin koskaan

Länsi-Tampereella on Pispala, Itä-Tampereella se on Kaleva. Harva kaupunginosa Suomessa herättää yhtä paljon kiinnostusta, kuin Kaleva Tampereella. Syytkin ovat selkeät: Kaleva on lähellä keskustaa, Kalevan liikenneyhteydet ovat loistavat uuden ratikan ansiosta ja palvelut käden ojennuksen päässä.

Puisto-Kaleva on luonnollinen jatkumo Kalevan uuteen rakennuskantaan ja valmistuttuaan viimeistelee Sammonkadun kauppiksen puoleisen päädyn. Puisto-Kaleva on tehty kaupunkiasumista arvostaville ja vehreyttä rakastaville. Tässä mukavuusalue kaikilla mausteilla.

Liity ennakkorekisteriin

Tampereen suosituin kaupunginosa

Tampereen Kalevan juuret juontavat 1950-luvulle, jolloin uusi asuinalue alkoi nousta peltojen ja tiilitehtaiden tilalle. Osa Kalevasta kuuluukin valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

Kalevassa arjen tärkeimmät palvelut löytyvät kävely- tai pyöräilymatkan päästä. Liikuntaharrastaja arvostaa Tampereen suurimman uimahallin ja lenkkipolkujen läheisyyttä ja lapsiperhe nopeasti taittuvaa koulu- ja päiväkotimatkaa. Kauppakassitkin jaksaa kantaa kotiin kävellen tai pyörän korissa – niin lyhyt matka on Kalevan Prismaan ja muihin alueen kauppoihin.

Myös liikenneyhteydet ovat Kalevassa kohdillaan. Kaupunginosan läpi kulkee monta linja-autolinjaa keskustaan, ratikka alkaa liikennöimään aivan pian ja Hervannan valtaväylältä matka jatkuu sujuvasti myös kaupungin ulkopuolelle.

Liity ennakkorekisteriin

Kun sijainti ratkaisee

Puisto-Kalevassa arjen tärkeimmät palvelut löytyvät kävely- tai pyöräilymatkan päästä. Liikuntaharrastaja arvostaa
Tampereen suurimman uimahallin ja maauimalan sekä lenkkipolkujen läheisyyttä. Lapsiperheen koulu- ja päiväkotimatkat
taittuvat nopeasti. Kauppakassitkin jaksaa kantaa kotiin kävellen tai pyörän korissa – niin lyhyt matka on
Kalevan Prismaan ja muihin alueen kauppoihin. Puisto-Kaleva on myös penkkiurheilijan unelma, sillä Hakametsän jäähalli
on aivan tien toisella puolella.

Suuri uudiskortteli

Puisto-Kaleva rakentuu vaiheittain nykyisen Kaleva-Areenan ja Iskun alueelle. Pohjola Rakennus aloitti rakentamisen korttelin pohjoispäästä vuonna 2020 ja rakentaa Puisto-Kalevan kortteliin kuusi 7-13 kerroksista rakennusta seuraavien vuosien aikana. Alueen on arvioitu valmistuvan vuoteen 2025 mennessä.

Liikenneyhteydet kohdillaan

Liikenneyhteydet ovat Kalevassa kohdillaan. Kaupunginosan läpi kulkee monta linja-autolinjaa keskustaan, ja uusi ratikka on vihdoin aloittanut liikennöinnin! Hervannan valtaväylältä matka jatkuu sujuvasti myös kaupungin ulkopuolelle, vaikkapa korttelin yhteisellä täyssähköautolla.

Haluatko ensimmäisten joukkoon?

Jätä meille yhteystietosi Puisto-Kalevan ennakkorekisteriin ja saat tietää Kalevan tulevista kodeistamme ensimmäisten joukossa sekä mahdollisuuden varata uuden kotisi ennen julkisen ennakkomarkkinoinnin aloitusta!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.