Skip to content

Asunto Oy Helsingin Hellikki

Paatsamatie 12 (A-talo), 00320 HELSINKI

myynnissä

17 kotia

Energialuokka: A2018

Arvioitu valmistuminen5/2024

Hellikin faktat

Hitas-kohde
3–6 kerrosta
34 kotia
1h+kt – 4h+kt+s
34.0 – 97.0 m²
20 vuokrattavaa autopaikkaa
1 liiketila, 44.0 m²
Helsingin kaupungin vuokratontti
Energialuokka A2018

Hellikin aikataulut

Ennakkomarkkinoinnin aloitus 10.11.2022

Hakuaika 28.11.–11.12.2022

Arvonta 12.12.2022

Kaupanteko joulukuu 2022

Valmistuminen kesäkuu 2024

Hellikki – Rodopuiston kotoisa Hitas-uudiskohde

Asunto Oy Helsingin Hellikki nousee ikivihreän Haagan Alppiruusupuiston viereen, Etelä-Haagan pohjoisosaan. Kolmeen ja kuuteen kerrokseen rakentuva energiatehokas Hellikki on Helsingin kaupungin Hitas-uudiskohde, joka hakee vertaistaan. Sijainti rauhallisella ja turvallisella asuinalueella vehreiden puistojen ja hyvien liikenneyhteyksien lähellä on ainutlaatuinen. Nämä kauniit puistot ja viheralueet avautuvat asukkaille niin ikkunoista, parvekkeilta kuin terasseilta.

Tervetuloa hurmaavaan Haagaan!

Asunto Oy Helsingin Hellikki

Mukavaa asumista luonnon helmassa

Hellikin yksiportaisessa asuintalossa on helppo ja mukava asua. Hellikin ensimmäiseen kerrokseen sijoittuu väestönsuoja, ulkoiluvälinevarastot, lastenvaunuvarasto, tekniset tilat ja talopesula kuivaushuoneineen. Toisessa kerroksessa sijaitsevat talosauna ja huoneistokohtaiset irtaimistovarastot sekä toinen kuivaushuone. Asukkaiden käyttöön tarkoitettu monitoimitila löytyy kolmannesta kerroksesta. Savuttomassa taloyhtiössä on muun muassa hissi, laajakaista ja kaapeli-TV. Kotien turvallisuus on huomioitu sähköisellä lukituksella sekä ulko-ovien ovikoodijärjestelmällä.

Hellikin osakkeenostajilla on mahdollisuus vuokrata pysäköintilaitoksessa sijaitsevia autopaikkoja. Pyöräteiden ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien ansiosta Hellikki sopii loistavasti myös autottomille. Kohde on suunniteltu energialuokkaan A2018. Energiatehokkuuden lisäämiseksi yhtiön vesikatolle asennetaan aurinkopaneelit, joiden tuottama energia hyödynnetään kiinteistön sähköön. Hellikillä on naapuritalojen kanssa erityisen upea korttelin yhteinen piha-alue, johon on panostettu tavallista enemmän. Tontti on Helsingin kaupungin vuokratontti. Taloyhtiön alimmasta kerroksesta löytyy yksi liiketila.

Tilaa koko perheen unelmille

Hellikin koteja ympäröivä vehreys ulottuu sisälle asti tuoden ihanaa pientaloasumisen tunnelmaa. Hellikki on kodikas asuintalo, jossa on huomioitu asukkaiden erilaiset elämäntilanteet. Taloyhtiössä on painotettu isompia koteja, jotka palvelevat hyvin isompiakin lapsiperheitä. Lisäksi eri kokoisia koteja löytyy niin pariskunnille kuin pienemmille lapsiperheille – yhtä lailla ensiasunnon ostajille kuin omakoti- tai rivitalosta kerrostaloelämisen helppouteen haluaville.

Hellikin kodit pysyvät lämpiminä vesikiertoisilla pattereilla, jotka on liitetty kaukolämpöverkkoon. Asukkaita hemmottelee kylpyhuoneen sähkökäyttöinen mukavuuslattialämmitys. Kodeissa on energiatehokkaat huoneistokohtaiset ilmanvaihtokoneet, joissa on sekä lämmöntalteenotto että sähköinen jälkilämmitys. Lähes kaikissa asunnoissa on joko ranskalainen tai lasitettu parveke – Paatsamantien puolen 1. kerroksen kodeista löytyy jopa oma asuntoterassi.

Upea Alppiruusupuisto kodin vieressä

Haagan Alppiruusupuisto eli tuttavallisesti Rodopuisto on todellinen helmi Helsingin puistojen joukossa. Hellikin kodit ovat kirjaimellisesti puiston kyljessä; yltäkylläistä kukintaa on helppo lähteä kotoa katsomaan ja kutsua vieraatkin mukaan. Männyt luovat katon upeiden pensaiden kukkaloistolle. Alppiruusut ja puistoatsaleat kukkivat tyypillisesti kesäkuussa. Asuinalue on upea pienkerrostalojen paratiisi, jonka seesteisyys ja puistomaisuus vetoaa asukkaisiin voimakkaasti. Haagalaiset arvostavat nimenomaan luonnon läheisyyttä ja erinomaisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia, sekä alueen miljöötä ja viihtyisyyttä. Myös Keskuspuiston läheisyys ja 50-luvun arkkitehtuuri ovat tärkeitä monille.

Etelä-Haaga on omaleimainen ja seesteinen kotipesä hyvien palvelujen äärellä

Etelähaagalaisten turvallisena ja rauhallisena pitämä asuinalue sopii niin yksinasuville, pariskunnille, lapsiperheille kuin vaikka omakotitalosta muuttaville. Koulujen ja päiväkotien sekä juna-aseman läheisyys helpottavat arkea. Kauniiden puistojen lisäksi Kaari ja Sello -kauppakeskukset ovat lähietäisyydellä.

Arvostetulta ja lapsiystävällisenä pidetyltä asuinalueelta on hyvät liikenneyhteydet keskustaan. Huopalahden rautatieasemalle on vain puolisen kilometriä, sekä Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja Raide-Jokeri tulee kulkemaan Haagan kautta. Liikennöinnin arvioidaan alkavan heti alkuvuodesta 2024. Lähin pysäkki on vain 200 metrin päässä Hellikistä – pysäkki on sopivan lähellä kävellä sekä tarpeeksi kaukana, ettei liikennöinnin äänet kuulu pihapiiriin.

Julkisen liikenteen kehittyessä myös asuinalue säilyttää arvonsa. Pyöräteiden ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien ansiosta sijainti sopii myös autottomille asukkaille. Asuinalueen valinnassa haagalaiset painottavat juuri hyviä joukkoliikenneyhteyksiä. Hellikistä on helppo lähteä, ja kotiin hyvä palata.

Mikä on Hitas-kohde?

Hitas-kohteet ovat uudisrakennuksia, jotka on tarkoitettu tarjoamaan kohtuuhintaisia uudiskoteja Helsinkiin. Kotien hintakatto on määritelty Helsingin kaupungin toimesta, jota ei jälleenmyytäessäkään voi ylittää. Hitas-asunnot ovat erittäin suosittuja, sillä ne antavat mahdollisuuden ostaa asunnon uudiskohteesta markkinahintaa edullisemmin. Tämän vuoksi asuntoja ei varata nopeusjärjestyksessä tai jonottamalla, vaan asuntoja haetaan hakuaikana ja sen päättyessä järjestetään hakijoiden kesken arvonta, jolla valitaan järjestys asuntojen osto-oikeuteen. Arvonnassa lapsiperheillä on etusija kolmen huoneen ja sitä suurempiin perheasuntoihin.

Mahdollisesti vapaaksi jäävät asunnot
Mikäli Hitas-asuntojen arvonnan jälkeen asuntoa ei ole hakenut kukaan tai arvonnan etusijajärjestyksen hakijoista kukaan ei halua ostaa asuntoa, niin asunto siirtyy vapaaseen myyntiin ottaen huomioon Hitas-asuntoja koskevat määräykset.

Lue Hitas-kohteiden tarkempi esittely Helsingin kaupungin sivuilta.

Lue lisää

Hellikin Hitas-arvontatulokset

Löydät täältä 12.12.2022 suoritetun arvonnan tulokset.
Arvonnan tuloksena julkaistaan hakijoiden arvontakoodit asunnoittain kymmenen ensimmäisen sijan osalta.

KATSO ARVONTATULOKSET

Hitas-arvonnan haku- ja arvontaohje

Luethan tämän hakuohjeen huolellisesti läpi ennen hakemuksen täyttämistä ja lähettämistä. Täytä hakemus ja tarkista se ennen lähettämistä, sillä emme pysty korjaamaan tai muokkaamaan hakemuksia niiden saapumisen jälkeen. Virheellisten tietojen antaminen ja/tai arvonnassa useammalla hakemuksella mukana oleminen johtaa hakemuksen ja osto-oikeuden hylkäämiseen.

Hitas-uudiskohde:

Asunto Oy Helsingin Hellikki
Paatsamatie 12 (A-talo)
00320 Helsinki

Lisätiedot: https://www.pohjolarakennus.fi/kodit/helsinki/haaga/asunto-oy-helsingin-hellikki/

Hakuaika

Asunto Oy Helsingin Hellikin hakuaika alkaa maanantaina 28.11.2022 klo 12:00 ja päättyy sunnuntaina 11.12.2022 klo 23:59. Arvonta suoritetaan maanantaina 12.12.2022. Asuntoja haetaan ja arvontaan osallistutaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa: https://www.pohjolarakennus.fi/kodit/helsinki/haaga/asunto-oy-helsingin-hellikki/. Hakulomake avautuu sivustolla, kun hakuaika alkaa.

Hakuaikana hakija voi hakea vain yhtä (1) Hitas-asuntoa.

Hakija/hakijatalous

Hakijalla tarkoitetaan asunnon mahdollista ostajaa, joka osallistuu Hitas-asunnon arvontaan. Jos ostajana on useampia henkilöitä, on heidät kaikki ilmoitettava hakijoiksi samalla hakemuksella. Samassa asunnossa asuvat, eri talouteen kuuluvat henkilöt, jotka hakevat kumpikin omaa asuntoa, voivat osallistua arvontaan omilla hakulomakkeillaan.

Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias oikeustoimikelpoinen luonnollinen henkilö (hakija ei voi olla esim. yritys tai muu yhteisö).

Hakijalla tarkoitetaan myös hakijataloutta. Hakijataloudella tarkoitetaan henkilöitä, jotka ovat kirjoilla samassa osoitteessa. Hakijataloutena pidetään myös eri osoitteessa kirjoilla olevia puolisoita. Jos asunnon ostajaksi halutaan useampia henkilöitä, heidät kaikki on merkittävä hakijoiksi. Lapsiperhehakijoiden tulee lisäksi ilmoittaa vähintään yhden perheeseen kuuluvan alaikäisen lapsen nimi ja syntymäaika tai tieto raskaudesta tai adoptioluvasta. Vanhempiensa kanssa asuva, täysi-ikäinen, omaan talouteen muuttava lapsi voi osallistua arvontaan omalla hakulomakkeellaan.

Hakemusten hylkäämisen osalta viitataan jäljempänä kohdassa ”Asuntojen hakeminen” mainittuihin seikkoihin.

Lapsiperheiden etusija perheasuntoihin

Lapsiperheillä on ostojärjestyksen arvonnassa etusija perheasuntoihin, joita ovat kolmen huoneen (3h) tai sitä suuremmat asunnot. Lapsiperhe on hakijatalous, johon kuuluu hakuhetkellä vähintään yksi alaikäinen lapsi tai raskaus ja vireillä oleva adoptio otetaan huomioon. Raskaustodistus tai adoptiolupa esitetään ennen kaupantekoa. Mikäli hakija on lapsiperhe, ja haluaa tulla arvonnassa käsitellyksi lapsiperheenä, tulee hakijan ilmoittaa lasten lukumäärä hakulomakkeeseen.

Puoliso

Puolisolla tarkoitetaan hakijan/ostajan kanssa vakituisessa parisuhteessa elävää avio- tai avopuolisoa tai rekisteröidyssä tai vakituisessa parisuhteessa elävää samaa sukupuolta olevaa osapuolta.

Asunnon hakeminen

Hakija/hakijatalous voi tehdä ainoastaan yhden hakemuksen haettavana olevaan kohteeseen. Haettavien Hitas-asuntojen lukumäärä on rajoitettu siten, että hakemuksella voi hakea vain yhtä (1) asuntoa. Asuntojen arvontaan osallistutaan sähköisellä lomakkeella kohdesivun kautta.

Postiosoitteen on oltava se, jossa hakija on kirjoilla.

Hakijan arvonnassa saama sija ei ole siirrettävissä tai vaihdettavissa. Hitas-asunnon kauppa tehdään vain kyseisen hakijan/hakijatalouden kanssa.

Helsingin kaupunki tulee ostamaan Hitas-yhtiöstä yhden asunnon (A7) hallintaan oikeuttavat osakkeet yhtiöjärjestyksen Hitas-pykälien pysyvyyden varmistamiseksi ja siitä syystä asianomaista asuntoa ei voi hakea eikä se osallistu arvontaan.

Liiketila myydään erillisinä osakkeina. Siihen ei kohdistu Hitas-ehdot ja säännöt, joten sitä ei voi hakea eikä se osallistu arvontaan – varauksia otamme vastaan jo tämän ennakkomarkkinoinnin aikana. Liiketila ei mahdollista ravintolaliiketoimintaa.

Asunnon hakeminen/arvontaan osallistuminen:

1) Tutustu ensin huolella kohteen ennakkomarkkinointiaineistoon, luettavissa: https://www.pohjolarakennus.fi/kodit/helsinki/haaga/asunto-oy-helsingin-hellikki/

  • Haku- ja arvontaohje
  • Ennakkomarkkinointi- ja materiaaliesite
  • Ennakkomarkkinointihinnasto
  • Yhtiöjärjestys
  • Lisä- ja muutostyöaikataulut (alustava)
  • Kohteen tiedot voivat vielä täsmentyä myynnin alkaessa.

2) Valitse asunto

3) Täytä ja lähetä hakulomake

Täytä hakulomake huolellisesti ja lähetä hakulomake hakuajan puitteissa. Huomioithan, että hakemuksia ei lähetyksen jälkeen voi korjata esim. virheellinen sähköpostiosoite voi estää osto-oikeuden saannin.

Lomakkeen lähettyäsi saat sähköpostiisi varmistuksen lomakkeen saapumisesta Pohjola Rakennukselle sekä henkilökohtaisen arvontatunnisteen.

Hakemuksessa hakijan tulee vakuuttaa kaikki antamansa tiedot oikeiksi. Mikäli hakemuksessa on annettu virheellisiä tietoja, tai hakija on jättänyt useampia hakemuksia, hakijan hakemus/ hakemukset hylätään. Pohjola Rakennuksella on myös oikeus hylätä hakemus, jos on perusteltua syytä olettaa, että hakija on pyrkinyt epäasiallisella tavalla vaikuttamaan ohjeen tavoitteiden toteutumiseen ja/tai saadakseen perusteetonta etua arvonnassa.

Arvonta

Hakuaikana hakemuksen jättäneistä hakijoista Hitas-asuntojen ostajat valitaan arvonnalla (pois lukien asunto A7 ja liiketila). Hakuajan päättymisen jälkeen tulleita hakemuksia ei oteta huomioon arvonnassa.

Arvonnan järjestää Pohjola Rakennus ja arvonta suoritetaan 12.12.2022 sähköisellä arvontaohjelmalla. Arvonnassa toimii virallisena valvojana Helsingin kaupungin asuntopalvelut -yksikön edustaja.

Hakijat arvotaan asuntokohtaisesti etusijajärjestykseen siten, että kunkin asunnon osalta arvonnassa ovat mukana kyseistä asuntoa hakeneet hakijat. Perheasuntojen (3h tai isompi) osalta arvotaan etusijajärjestykseen ensin lapsiperhehakijat ja sen jälkeen muut hakijat. Arvonnassa ensimmäisen sijan saanut hakija saa ensimmäisenä mahdollisuuden asunnon varaamiseen. Mikäli ensimmäisellä sijalla oleva hakija luopuu asunnon varaamisesta, siirtyy mahdollisuus asunnon varaamiseen toiselle sijalle arvonnassa sijoittuneelle jne., kunnes löytyy hakija, joka haluaa varata kyseessä olevan asunnon. Hakijan arvonnassa saama sija ei ole siirrettävissä tai vaihdettavissa.

Kun asuntoa on tarjottu hakijalle, hänellä on aikaa vahvistaa varaus kirjallisesti varaussopimuksessa ilmoitettuun päivämäärään mennessä. Mikäli vahvistusta varausoikeuden käyttämisestä ei saavu määräpäivään mennessä, katsotaan että hakija on luopunut sijanumerosta. Lue lisää kohdasta ”Varaussopimus”.

Kullekin asunnolle arvotaan maksimissaan kymmenen (10) ostajaa. Arvonnassa sijanumeron 1-5 saaneet saavat tiedon omasta sijanumerostaan viipymättä arvonnan jälkeen sähköpostitse. Lisäksi arvontatulokset ilmoitetaan kohteen sivustolla arvonnan jälkeen, kuitenkin viimeistään 14.12.2022. Arvonnan tulokset ilmoitetaan asunnoittain ja julkistetaan asunnon kymmenen ensimmäisen etusijajärjestys. Emme anna puhelimitse/sähköpostitse erikseen tietoa arvonnan tuloksista.

Mikäli asuntojen arvonnan suorittamisen aikana tai välittömästi sitä ennen ilmenee Pohjola Rakennuksesta riippumaton seikka, joka estää arvonnan suorittamisen tässä hakuohjeessa tarkoitetulla tavalla (esim. sähkökatko, tekninen vika arvontajärjestelmässä tai muu näihin verrattava ylivoimainen este), on Pohjola Rakennuksella oikeus arvonnan valvojan luvalla suorittaa arvonta vaihtoehtoisella arvontamenetelmällä tai tarvittaessa siirtää arvonta tehtäväksi myöhempänä ajankohtana. Mikäli arvonta toteutetaan vaihto[1]ehtoisella menetelmällä tai ilmoitettua myöhempänä ajankohtana, tiedotetaan tästä erikseen Helsingin Hellikin kotisivuilla.

Mahdollisesti vapaaksi jäävät asunnot

Mikäli Hitas-asuntojen arvonnan jälkeen asuntoa ei ole hakenut kukaan tai arvonnan etusijajärjestyksen hakijoista kukaan ei halua ostaa asuntoa, niin asunto siirtyy vapaaseen myyntiin ottaen huomioon Hitas[1]asuntoja koskevat määräykset.

Vapaat asunnot siirtyvät ensisijaisesti myyntiin kohteen sivustolle: https://www.pohjolarakennus.fi/kodit/helsinki/haaga/asunto-oy-helsingin-hellikki/, Oikotie.fi ja Etuovi.com myyntiportaaleille.

Lapsiperheiden etusija perheasuntoihin ei koske vapaaseen myyntiin siirtyneitä asuntoja.

Varaussopimus

Olemme yhteydessä kunkin asunnon sijanumeron 1. saaneeseen hakijaan sähköpostitse, jolloin hakija saa ohjeet asunnon varauksen vahvistamiseen. Arvonnassa ensimmäisen osto-oikeuden saanut hakijan tulee vahvistaa varaus Pohjola Rakennuksen asuntomyynnille viimeistään viiden (5) arkipäivän kuluessa. Mikäli varausta ei vahvisteta, siirtyy osto-oikeus etusijajärjestyksessä seuraavalle.

Varauksen vahvistamisen jälkeen lähetetään varaussopimus allekirjoitettavaksi ja ohjeet 1.500 euron varausmaksun maksamisesta. Varaus astuu voimaan, kun varaussopimus on allekirjoitettu ja varausmaksu maksettu. Varausmaksu on osa 1. kauppahintaerää.

Pohjola Rakennus pidättää oikeuden jättää pois varaussopimuksen tekemisen, mikäli kaupantekovalmiudesta johtuen kaupanteko on alkamassa. Arvontatulokset ovat alustavia niin kauan kuin Helsingin kaupungin asuntopalvelut ovat hyväksyneet ostajat.

Kaupanteko

Asuntojen varsinaisen myynnin alkaessa Pohjola Rakennuksen asuntomyynti toimittaa ostajille varsinaiset myyntiasiakirjat. Myyntihinta erääntyy Pohjola Rakennuksen laatiman maksueräaikataulun mukaisesti. Myynnin alkaessa aikatauluihin ja/tai suunnitelmiin voi suunnittelun niin vaatiessa tulla tarkennuksia. Kohteen myynti pyritään käynnistämään mahdollisimman nopeasti arvonnan jälkeen (arviolta viikolla 50/2022), edellyttäen kohteen varausasteen olevan vähintään 50 %. Kohde on tuleva RS-kohde.

Pohjola Rakennus tarkastaa Helsingin kaupungin asuntopalveluilta ennen kauppakirjan allekirjoittamista ostajan/ostajatalouden muut Hitas-omistukset. Lisäksi jokaisen ostajan on allekirjoitettava kauppakirjan Hitas-omistusliite. Lapsiperhehakijoiden tulee esittää raskaustodistus tai adoptiolupa ennen kaupantekoa.

Hitas

Hitas on Helsingin kaupungin omistamille tonteille rakennettujen asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä.

Kohteessa on Hitas-jälleenmyyntirajoitus, jonka vuoksi tontin vuokrasopimukseen ja yhtiöjärjestykseen sekä osakkeisiin sisältyvät edelleen luovutus- ja lunastusehdot, ns. Hitas-ehdot.

Ostajat/ostajatalouteen kuuluvat voivat olla varaajina tai osakkaina vain yhdessä uustuotannon Hitas-asunnossa. Jos uuden Hitas-asunnon ostajatalous omistaa jo Hitas-asunnon, Ostajan/ostajatalouden muista Hitas-omistuksista on luovuttava omistus- ja hallintaoikeudella uuden Hitas-asunnon valmistumiseen mennessä. Pohjola Rakennus tarkastaa Helsingin kaupungin asuntopalveluilta ennen kauppakirjan allekirjoittamista ostajan/ostajatalouden muut Hitas-omistukset. Lisäksi jokaisen ostajan on allekirjoitettava kauppakirjan Hitas-omistusliite. Kauppakirjaan perustuvia oikeuksia ja velvollisuuksia ei voi siirtää rakennusaikana ennen kohteen valmistumista ja omistusoikeuden siirtymistä. Asunto Oy Helsingin Hellikistä jää yksi asunto (A7) Helsingin kaupungin omistukseen. Asunto on otettu pois markkinoinnista eikä ole arvonnassa mukana.

Lisätietoja saat osoitteesta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/hitas/

Henkilötietojen luovuttaminen

Pohjola Rakennus Oy Suomi luovuttaa arvontaan osallistuneiden ja asunnon ostajien henkilötiedot Helsingin kaupungin asuntopalvelut -yksikölle, josta tiedot siirtyvät Hitas-palvelujen asunto- ja omistajarekisteriin. Sekä hakijat että ostajat antavat suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn Hitas[1]palvelujen asunto- ja omistajarekisterissä osallistumalla arvontaan sekä allekirjoittamalla varaussopimuksen ja kauppakirjan sekä Hitas-omistusliitteen. Pohjola Rakennus Oy Suomi ei julkaise arvonnassa voittaneiden eikä arvontaan osallistuneiden nimi- tai henkilötietoja.

Vapaa Alustavia varauksia Varattu

Kodit myy

Uudenmaan asuntomyynti

Pohjola Rakennus Oy Suomi
020 7759 630
kodit.uusimaa@pohjolarakennus.fi

Ota yhteyttä

Aktivoi kartta klikkaamalla