Skip to content

Pohjola Rakennus käynnistää 34 uuden kodin rakentamisen Oulun Välivainiolle

03.06.2022
Oulun Into

Pohjola Rakennus Oy Suomi on aloittanut Oulun Välivainiolle kohoavan RS-kohteensa Asunto Oy Oulun Inton rakentamisen. Kohde on saanut myös myyntivalmiuden ja huoneistojen myynti on käynnistetty. Uuteen asuinkerrostaloon rakennetaan yhteensä 34 uutta kotia, jotka täydentävät samalla Kontiopihan neljästä taloyhtiöstä koostuvan korttelikokonaisuuden.

Oulun Välivainio kokee lähivuosien aikana täydellisen kasvojenkohotuksen, kun alueelle muodostuu uusi kaupunkibulevardi, Alppilan Bulevardi. Sen varteen nousee myös neljän taloyhtiön kokonaisuus, Kontionpihan kortteli, jonka viimeistelee Asunto Oy Oulun Into. Rakenteilla oleva asuinkerrostalo pitää sisällään monenlaisia koteja – tarjontaa löytyy yksiöistä aina kolmen huoneen perheasuntoihin. Suurimmassa osassa uusia koteja on myös ikioma sauna. Korttelin viehättävä pihatila tarjoaa sitä reunustaville rakennuksille ja niiden asukkaille ihanteelliset näkymät ja luonto-olosuhteet. Myös vanhaa puustoa pyritään säilyttämään mahdollisimman paljon.

Oulun Inton tumma ulkoasu sekä viistokatto korostavat ajan henkeä, ja uudet, modernit kodit tarjoavat asukkailleen loistavasti toimivat pohjaratkaisut. Inton suunnittelussa on lähtökohtana ollut eritoten käytännöllisyys, turvallisuus ja kauneus. Järkevä elinkaariajattelu on huomioitu rakenne- ja materiaalivalinnoissa, jotta asumiskustannukset saadaan pidettyä kohtuullisina koko kohteen eliniän.

”Pohjola Rakennus Oy Suomen ensimmäinen aluehanke Oulussa valmistuu Asunto Oy Oulun Inton myötä. Korttelin rakentaminen on edennyt erinomaisesti ja asunnot ovat olleet hyvin haluttuja. Meille on ollut kunnia olla uudistamassa omalta osaltamme Oulun kaupunkikuvaa sekä luomassa uusia asuntoja Välivainiolle”, kertoo Pohjola Rakennuksen hankejohtaja Ari Loukkola.

Ensimmäisen kerroksen kodeista pääsee kulkemaan yhdistetyn parvekkeen ja terassin kautta suoraan ulos, ja ylemmissä kerroksissa avaruutta tuovat isot, huoneiston levyiset parvekkeet. Taloyhtiöstä löytyy niin irtaimisto-, ulkoiluväline kuin pyörävarasto. Omia parkkipaikkoja on yhteensä 21. Seitsemän paikkaa on sijoitettu pihakannen päälle ja 14 sen alle. Koko Kontiopihan korttelin asukkaita ilahduttaa myös sympaattinen keittiöllä varustettu pihasauna, jossa voi viettää esimerkiksi illanistujaisia tai perhejuhlia.

Into sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien ja palveluiden varrella – Oulun keskustan ja Linnanmaan yliopistokampuksen väliin sijoittuu tulevaisuudessa osa kantakaupunkia, jossa voi silti nauttia omasta rauhasta. Sieltä kelpaa kulkea niin kävellen, pyöräillen, julkisilla tai omalla autolla kätevästi minne vain. Vajaan neljän kilometrin päässä sijaitseva Oulun keskusta on puolestaan viihtyisä, nuorekas ja eläväinen alue, josta löytyy monenlaista tekemistä aina kulttuuririennoista liikuntamahdollisuuksiin ja ostoksiin.

Oulun Into valmistuu alustavan arvion mukaan kesäkuussa 2023 ja viimeistelee samalla koko Kontiopihan korttelikokonaisuuden.

tutustu Oulun intoon  

Lisätiedot:

Ari Loukkola, Pohjola Rakennus Oy Suomi, hankejohtaja, 0400 942 890, ari.loukkola@pohjolarakennus.fi

Kaisa Varpenius, Pohjola Rakennus Oy Suomi, asuntomyyjä, 045 860 9119, kaisa.varpenius@pohjolarakennus.fi

 

Pohjola Rakennus Oy Suomi on kotimainen perheyritys, joka on luonut mukavuusalueita Pohjolan elosuhteisiin jo yli 30 vuotta. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain lähes 3 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Olemme yksi Suomen suurimmista rakennusalan yrityksistä ja työllistämme yli 3 000 ammattilaista, joista noin 300 on omaa henkilökuntaa. Kun haluat löytää oman mukavuusalueesi, voit luottaa meihin.