Skip to content

Pohjola Rakennus ja YH Kodit käynnistivät Turun Kakolanmäen toisen kohteen rakentamisen

26.04.2021

Pohjola Rakennuksen ja YH Kodit Oy:n yhteistyönä rakentuva Asunto Oy Kakolan Keidas II on saanut myyntivalmiuden ja huoneistojen myynti on aloitettu. 

Kuusikerroksinen Asunto Oy Turun Kakolan Keidas II nousee Kakolanmäen rinteeseen, aivan vanhan vankila-alueen vierelle. Uuteen asuintaloon rakennetaan 70 urbaania kaupunkikotia, joista löytyy monipuolisesti useita asuntokokoja ja -tyyppejä eri elämäntilanteisiin.

Uusien kotien materiaalit on varta vasten mietitty kestämään arkea ja aikaa, mutta samalla ne on myös tehty miellyttämään silmää tyylikkyydellään. Kaikissa kodeissa asumismukavuutta lisää koko asunnon kattava lattialämmitys ja kotien isojen ikkunoiden ansiosta asukkaat pääsevät nauttimaan vuodenaikojen vaihtelusta aitiopaikalta. Parvekkeellisten kotien asukkaat saavat nauttia parvekkeistaan aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn lasituksen ansiosta. Ranskalainen parveke puolestaan tuo pienempään kotiin kaivattua ulottuvuutta.

Kakolan Keitaan korttelin sijainti on mitä mainioin. Julkisen liikenteen verkoston ansiosta liikkuminen onnistuu bussilla aivan kodin vierestä suoraan keskustaan sekä Turun satamaan ja lentoasemalle. Matkat sujuvat kätevästi myös jokirannan kävely- ja pyöräteitä pitkin. Läheltä löytyy jokilautta Föri, jolla pääsee ylittämään Aurajoen. Kakolanmäellä liikennöi myös funikulaari, jolla matkustaminen on ilmaista.

Kakolanmäki ja sen uniikki vankila-alue on yksi Turun tunnetuimmista ja mielenkiintoisimmista kohteista. Modernit uudisrakennukset muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden historiallisten vankilarakennusten ja ympäröivän luonnon kanssa. Asukkaiden arkea helpottavat myös erilaiset palvelut ja alueelta löytyvät päivittäispalveluiden lisäksi muun muassa laadukkaat ravintolat, naapurustopanimo, paahtimo sekä leipomo.

Kakolanmäki on yksi Turun trendikkäimpiä alueita, joka on uudisrakentamisen puolesta lähes valmis. Pohjola Rakennuksen ja YH Kodit Oy:n yhteistyönä toteutettavan Kakolan Keidas II:n arvioitu valmistuminen on kesällä 2022.

Tutustu Kakolan Keidas II:n koteihin

Lisätiedot:

Antti Saarinen, Pohjola Rakennus Oy Suomi, hankejohtaja, puh. 050 358 6038, antti.saarinen@pohjolarakennus.fi

Hanna Tulonen, Pohjola Rakennus Oy Suomi, myyntipäällikkö, puh. 044 421 0325, hanna.tulonen@pohjolarakennus.fi

Mikko Lipponen, YH Kodit Oy, aluejohtaja, puh. 010 227 3721, mikko.lipponen@yhkodit.fi

Koteja Pohjolan elosuhteisiin

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa viihtyisiä koteja Suomen elosuhteisiin yli 30 vuoden kokemuksella. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 2000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Pohjola Rakennuksen palveluksessa on yli 3 000 ammattilaista, joista lähes 250 on omaa henkilökuntaa. Monessa asiassa on onnistuttu: liikevaihtomme on kehittynyt positiivisesti ollen 315 MEUR vuonna 2020. Asiakastyytyväisyytemme oli 4,4/5 vuonna 2020. Menestyksen takana ovat osaamisen jatkuva kehittäminen sekä palveluvalmis asenne: tarjoamme parhaat puitteet asukkaille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille. Valitse Pohjola Rakennus, kun haluat kotimaista osaamista kotimaiseen asumiseen.

YH Kodit – Elämän kestävää asumista

YH Kodit on merkittävä asuntokannan uudistaja Tampereen ja Turun seuduilla ja rakennutamme vuosittain noin 500–1 000 uutta asuntoa kasvavan kysynnän mukaan. Pääomistajinamme ovat eläkeyhtiöt ja säätiöt sekä pirkanmaalaiset ja varsinaissuomalaiset kaupungit ja kunnat. Omistamme yli 8 000 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa. Olemme olleet mukana rakennuttamassa uusia koteja Tampereen ja Turun seuduille jo yli 40 vuoden ajan. www.yhkodit.fi