Skip to content

Pohjola Rakennus ja YH Kodit käynnistivät Turun Kakolanmäen kolmannen kohteen ennakkomarkkinoinnin

10.06.2022

Pohjola Rakennus Oy Suomi ja YH Kodit ovat aloittaneet Turun Kakolanmäelle rakennettavan Asunto Oy Turun Kakolan Keidas III -nimisen taloyhtiön ennakkomarkkinoinnin. Kakolan Keidas III on kolmas, ja samalla myös viimeinen, Pohjola Rakennuksen ja YH Kotien rakentama asuinkerrostalo Kakolanmäellä.

Kakolanmäen rinteeseen, aivan historiallisen vankila-alueen kupeeseen, rakennetaan Asunto Oy Turun Kakolan Keidas III. Kuusikerroksinen asuinrakennus nousee rivin eteläisimmälle paikalle suojellun puistoalueen reunaan. Kakolan Keitaan korttelin kodit rakentuvat yhteistyössä Pohjola Rakennus Oy Suomen ja YH Kodit Oy:n kanssa. Uusien kotien rakennustyöt alkavat arviolta lokakuussa 2022, ja kodit ovat muuttovalmiita arviolta kesällä 2024.

Kakolan Keidas III:ssa on yhteensä 102 huolella suunniteltua, tyylikästä kotia, jotka täyttävät monen asujan tarpeet. Kotien koot vaihtelevat 25m2:n yksiöistä aina 96,5m2:n neljän huoneen asuntoihin. Kakolan Keidas III:ssa on myös muutamia upeita läpi talon avautuvia huoneistoja, joista erityisimmät sijaitsevat kahden talon välisessä siltaosassa 5. kerroksessa.

Kakolan Keitaan kotien suunnittelun helmiä ovat esimerkiksi trendikkäät ja käytännölliset keittiösaarekkeet, arkea helpottavat aamiaiskaapit sekä luksusta tarjoavat vaatehuoneet, walk-in-closetit. Myös talotekniset ratkaisut tuovat mukavuutta asumiseen, esimerkiksi asuntokohtainen ilmanvaihto sekä lattialämmitys. Kaikissa uusissa kodeissa on myös lasitettu parveke, jossa voi viettää aikaa aikaisesta keväästä pitkälle syksyn pimeneviin iltoihin. Osassa asunnoista on lisänä myös ranskalainen parveke.

Kakolan Keitaassa asuminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja mukavaksi. Keidas-korttelin alle on rakennettu uusi pysäköintihalli, josta pääsee hissillä kätevästi omaan asuinkerrokseen. Keidas III:lle autopaikkoja on varattu 84, joista 12:ssa on valmius ladata sähköautoa. Muille autopaikoille latausvalmius on mahdollista ostaa lisätyönä.

Sijainti mäenrinteessä on yksi Kakolan Keitaan parhaista puolista: se tarjoaa upeat näkymät moneen suuntaan. Luoteeseen viettävä rinne päättyy komeana kimmeltävään Aurajokeen, ja lounaassa aukeaa vehreä puistonäkymä. Alueen asukkaita hemmotellaan trendikkäillä ravintoloilla ja keskustan palveluihinkin on alle kahden kilometrin matka. Viimeisin oivallus Kakolanmäellä on mäkeä halkova, varta vasten matkailukäyttöön suunniteltu kiskoköysirata Funikulaari. Ei siis mikään ihme, että Museovirasto on määritellyt Kakolanmäen yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä.

Lisätiedot:

Antti Saarinen, Pohjola Rakennus Oy Suomi, hankejohtaja, 050 358 6038, antti.saarinen@pohjolarakennus.fi

Heidi Tick, Pohjola Rakennus Oy Suomi, myyntipäällikkö, 040 593 7723, heidi.tick@pohjolarakennus.fi

Pohjola Rakennus Oy Suomi on kotimainen perheyritys, joka on luonut mukavuusalueita Pohjolan elosuhteisiin jo yli 30 vuotta. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain lähes 3 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Olemme yksi Suomen suurimmista rakennusalan yrityksistä ja työllistämme yli 3 000 ammattilaista, joista noin 300 on omaa henkilökuntaa. Kun haluat löytää oman mukavuusalueesi, voit luottaa meihin. www.pohjolarakennus.fi

YH Kodit on merkittävä asuntokannan uudistaja Tampereen ja Turun seuduilla ja rakennutamme vuosittain noin 500–1000 uutta asuntoa kasvavan kysynnän mukaan. Pääomistajinamme ovat eläkeyhtiöt ja säätiöt sekä pirkanmaalaiset ja varsinaissuomalaiset kaupungit ja kunnat. Omistamme yli 7000 vuoka- ja asumisoikeusasuntoa. Olemme olleet mukana rakennuttamassa uusia koteja Tampereen ja Turun seuduille jo yli 40 vuoden ajan. www.yhkodit.fi