Skip to content

Matkalla kotiin – Asuntoilmoitus, joka ei jättänyt rauhaan

25.11.2021
Robin Salmi

Neliosaisessa Matkalla kotiin -sarjassa seurataan 31-vuotiaan Robin Salmen matkaa kotiin – ikiomalle mukavuusalueelleen. Salmi osti asunnon Espoon Mahtinokasta kesällä 2020, ja odotus palkitaan 20. joulukuuta 2021, kun Robin saa ensimmäisen oman kotinsa avaimet ja muuttaa tarkoin suunnittelemaansa asuntoon.

Maisema, vastaa Robin Salmi epäröimättä.
Maisema oli tärkein yksittäinen asia, jota hän lähti metsästämään keväällä 2020, kun korona oli sulkenut nuoren miehen sosiaalisen elämän punavuorelaiseen vuokrayksiöön. Ikkuna oli yhteen suuntaan ja niin työt kuin vapaa-aikakin piti viettää samoissa pienissä neliöissä.
Kodin merkitys alkoi korostua uudella tavalla, kun elämä kodin ulkopuolella loppui. Myös kaverit alkoivat muuttaa tilan perässä pois Etelä-Helsingistä, Robin kuvailee.

Vaikka Helsingin Punavuori oli siihen asti palvellut hyvin, Robin oli suunnittelut kodin ostoa jo hyvän aikaa ja säästänytkin sitä varten. Koronakevään mittaan aikaa Oikotiellä alkoi kuitenkin kulua yhä enemmän.
Etsin ensisijaisesti uusia asuntoja, mutta siinä hetkessä toki haaveilin kohteesta, joka olisi valmistunut vähän nopeammin, hän muistelee.

Myynti-ilmoitus 64,5 neliön huoneistosta merinäköalalla Espoossa ei kuitenkaan jättänyt rauhaan, vaikka joulu 2021 tuntui kaukaiselta.
Palasin samaan ilmoitukseen kerta toisensa jälkeen. Lopulta päätin, että jos en nyt tee varausta, se jää harmittamaan.
Päätös varauksesta sen sijaan ei harmittanut – ei edes 16 kuukauden odottelu.
Jälkeenpäin ajateltuna olisin itse asiassa voinut olla vieläkin aikaisemmin liikkeellä, mutta nytkin ehdin hyvin vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin ja ratkaisuihin, Robin sanoo.

Pohjola Rakennuksen asuntomyymälä

Salmen ostama asunto sijaitsee Espoon Matinkylän vanhan ostarin tilalle rakennetussa 16-kerroksisessa asuintalossa, jossa on yhteensä 125 uutta kotia. Pohjola Rakennuksen rakentaman Mahtinokan ylimmistä kerroksista näkee kauas metsän yli aina merelle asti.
Jo rakennusvaiheessa Pohjola Rakennus tarjosi hyviä kuvia siitä, millainen näkymä mistäkin kerroksesta avautuu. Se vaikutti ostopäätökseenkin merkittävästi, 13. kerroksesta asuntonsa ostanut Robin kertoo.
Silti muuttotarkastuksessa jännitti, näkyykö meri todella.
Mutta se näkyi!
Hyvältä tuntui myös eri suunnista asuntoon lankeava valo.
Se oli jopa eri huoneissa niin erilainen, että hetken epäilin, onko osaan huoneista asennettu väärä parketti, Robin nauraa.

Maiseman lisäksi asunnon ostopäätökseen vaikutti myös sijainti. Robin Salmen työpaikka sijaitsee Espoossa, joten työmatka on lyhyt. Liikkuminen Helsingin keskustaankin käy Länsimetrolla kätevästi.
Mutta toki valintaan vaikutti myös se, keneltä asunnon ostan. Kun rakennuttajana on Pohjola Rakennuksen kaltainen luotettava toimija, päätös ensimmäisestä omasta asunnosta ei tuntunut liian jännittävältä, Robin pohtii ja kertoo jo asiantuntevan kiinteistönvälittäjän vakuuttaneen hänet siitä, että matka omaan ensimmäiseen kotiin kannattaa aloittaa Pohjola Rakennuksen kanssa.
Ja se fiilis on vain vahvistunut matkan varrella.

 

Neliosaisen sarjan ensimmäisessä osassa kerroimme, mikä sai Robinin lähtemään Punavuoresta Espooseen. Toisessa osassa kerromme, mitä tapahtui ostopäätöksen ja muuttopäivän välillä. Kolmannessa osassa pääsemme mukaan siihen hetkeen, kun Robin saa uuden kotinsa avaimet ja kantaa ensimmäiset tavarat sisään. Neljännessä osassa kuulemme, miten elämä uudessa kodissa on alkanut sujua. Lähde mukaan kotimatkalle!