Skip to content

51 uutta kotia Jyväskylän Lohikoskelle – Asunto Oy Jyväskylän Kotipihlaja nyt ennakkomarkkinoinnissa

27.10.2022

Pohjola Rakennus Oy Suomi on aloittanut Jyväskylän Lohikoskelle rakennettavan Asunto Oy Jyväskylän Kotipihlajan ennakkomarkkinoinnin. Kotipihlajaan valmistuu 51 uutta kotia arviolta kesään 2024 mennessä.

Kotipihlajan uudet kodit tulevat täydentämään arvostettua Lohikosken aluetta ja tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon huoletonta ja remonttivapaata asumista etsiville modernissa A-energialuokan talossa. Lohikoskella asut luonnon ja palvelujen äärellä, omasta rauhasta nauttien. Vehreä asuinalue on tunnettu viihtyisästä ilmapiiristään, monipuolisista palveluistaan ja alueella viihtyvätkin niin lapsiperheet, pariskunnat kuin yksinasuvatkin.

Koulun, päiväkodin ja harrastusmahdollisuuksien välitön läheisyys on erityisesti lapsiperheiden mieleen. Lohikoski onkin sijaintinsa puolesta Jyväskylän piilotettu helmi: lähellä sijaitsevat niin liikuntamahdollisuudet, Seppälän kauppakeskus kuin Jyväskylän keskustan palvelutkin. Kattavien pyöräteiden ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien ansiosta alue sopii myös autottomille asukkaille. Lähes talon vierestä löytyy bussipysäkki, jolla pääsee kätevästi keskustaan ja suoralla yhteydellä Sairaala Novalle saakka. Lohikosken monipuolisista lenkki- ja ulkoilumaastoista löytyy useita, upeita reittivaihtoehtoja ja viereinen Palokkajärvikin tarjoaa ympäri vuoden erilaisia harrastusmahdollisuuksia.

Yksiportainen Asunto Oy Jyväskylän Kotipihlaja tarjoaa monipuolisen valikoiman koteja neljässä kerroksessa. 51 uuden kodin joukosta löytyy niin tehokkaita 26,5 m2:n yksiöitä kuin lähes sadan neliön saunallisia perheasuntojakin. Jokaisesta kodista löytyy joko lasitettu parveke tai ranskalainen parveke. Autoileville asukkaille löytyy pysäköintialue kätevästi heti talon vieressä. Osa autopaikoista sijaitsee autohallissa. Taloyhtiössä on muun muassa hissi, laajakaista ja kaapeli-TV. Kotipihlajan yhteisten tilojen suunnittelussa on huomioitu arkielämän toiveet ja vaatimukset. Ensimmäisessä kerroksessa on asuntokohtaiset irtaimistovarastot, väestönsuoja sekä hyvin tilaa ulkoiluvälineiden, pyörien ja lastenvaunujen varastoinnille. Kohde on suunniteltu energialuokkaan A2018 ja Kotipihlajan asukkaat pääsevät nauttimaan kaukolämmöllä luotettavasti toimivasta vesikiertoisesta lattialämmityksestä. Pihan puistomainen oleskelu- ja leikkialue jaetaan yhteisöllisesti kahden naapuritalon kanssa. Viihtyisän pihapiirin kruunaa upouusi grillikatos. Myös lajittelua helpottavat käytännölliset jätteen syväkeräysastiat jaetaan vierekkäisten taloyhtiöiden kanssa. Tontti on Jyväskylän kaupungin vuokratontti.

Kotipihlajan rakennustöiden on tarkoitus alkaa arviolta keväällä 2023 ja kodit valmistuvat arviolta kesällä 2024.

Lisätiedot:

Veli-Pekka Into, hankejohtaja (Jyväskylä), veli-pekka.into@pohjolarakennus.fi, puh. 044 421 0338

Nina Koskinen, asuntomyyjä LKV (Jyväskylä), nina.koskinen@pohjolarakennus.fi, puh. 044 421 0048