Skip to content

Terveisiä työmaalta: Asunto Oy Jyväskylän Puistolan Torni

Työmaan terveisistä pääset kuukausittain lukemaan viimeisimmät kuulumiset Asunto Oy Jyväskylän Puistolan Tornin työmaalta. Tervetuloa mukaan!

Marraskuu 2022

Lokakuun alkupuolella työmaalla on asennettu kellarikerroksen loput kuorilaattaelementit ja tehty holvin raudoitus-, muotti- ja viemäriasennustöitä. Kuun puolivälissä suoritimme kuorilaataston betonoinnin. Kuorilaataston betonoinnin jälkeen aloitimme 1.kerroksen seinäelementtien asennuksen. 1.kerroksen holvin ontelolaattojen asennus tehtiin lokakuun viimeisellä viikolla. Ulkopuolen täyttötöitä on jatkettu muiden töiden ohella siten, että vesi-, viemäri- ja kaukolämpöputket on saatu rakennuksen sisäpuolelle. Väliaikainen lämmönvaihdin on asennettu ja otettu käyttöön rakennusaikaista lämmitystä varten.

Marraskuun alussa jatketaan rakennuksen ulkopuolisia täyttötöitä Ilmarisenkadun puoleisessa päädyssä elementtiasennuksen tahdissa. 1.kerroksen holvin betonointi tehdään marraskuun 1.päivänä ja sen jälkeen jatkamme 2.kerroksen elementtiasennuksella. 2.kerroksen kylpyhuone-elementtien asennus ajoittuu marraskuun puoleen väliin, jonka jälkeen asennetaan ontelolaatat. Holvin ontelolaattojen saumojen betonointi ajoittuu marraskuun loppuun ja sen jälkeen pääsemme asentamaan 3.kerroksen elementtejä.

Ikkuna-asennukset aloitamme 1.kerroksessa marraskuun toisella viikolla.

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa.

Lokakuu 2022

Syyskuun alkupuolella työmaalla on asennettu kellarikerroksen seinäelementit. Kuun puolivälissä aloitimme kellarin lattioiden betonoinnin valmistelutyöt, kuten sisätäytöt, eristeiden asennuksen ja raudoitustyöt. Kellarin lattioiden betonointi suoritettiin syyskuun viimeisen viikon keskiviikkona ja viikon 39 lopulla aloitimme kellarin holvin kuorilaattojen asennuksen. Ulkopuolen täyttötöitä on tehty muiden töiden ohella

Lokakuun alussa jatketaan ulkopuolisia täyttötöitä elementtiasennuksen tahdissa. Kellarin holvin betonointi tehdään lokakuun toisella viikolla ja sen jälkeen jatkamme 1. kerroksen elementtiasennuksella. 1. kerroksen holvin ontelolaattojen saumojen betonointi ajoittuu lokakuun loppuun ja sen jälkeen pääsemme asentamaan 2. kerroksen elementtejä.

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa

Syyskuu 2022

Syyskuussa Puistolan Tornin työmaalla työt etenevät aikataulun mukaisesti, väestönsuoja on asennettu sekä torninosturi pystytetty. Kellarikerroksen elementtiasennus on alkanut viikolla 36.

Syyskuun aikana suoritetaan ulko- ja sisäpuolisia täyttötöitä elementtiasennuksen tahdissa. Viemäröinti-, sähkötyöt sekä radonputkituksen työt kulkevat sisätäyttöjen ja elementtiasennuksen tahdissa.

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa.

Elokuu 2022

Puistolan Tornin työmaalla on tällä hetkellä käynnissä paalujen katkaisu- ja betonointityöt sekä anturapohjien teko. Anturoiden muotti- ja raudoitustyöt ovat alkaneet.

Seuraavaksi työmaalla alkaa elementtiasennustyöt väestönsuojan elementtien asennuksella kuluvan kuukauden loppupuolella, jonka jälkeen tontille asennetaan torninosturi.

Aikataulun mukaisesti elementtiasennukset alkavat syyskuun alussa.

Toukokuu 2022

16-kerroksinen Asunto Oy Puistolan Torni nousee Jyväskylän keskustaan osoitteeseen Kalevankatu 8 vuoden 2024 kesäkuuhun mennessä. Asuinkerrostalo tulee pitämään sisällään 84 uutta kotia sekä liiketilan.

Työmaalla on päättynyt vastikään vanhan rakennuksen purkutyö, ja parhaillaan  työmaalla on käynnissä koepaalutus, joka alkoi 4.5.2022. Paalutuksesta aiheutuvaa tärinää seurataan mittarilaitteistolla ja töitä tehdään arkisin klo 8-18 välisenä aikana. Koepaalutuksen jälkeen työmaalla alkaa varsinainen paalutustyö.

Puistolan Tornin tieltä puretun rakennuksen purkuun voi tutustua ohessa olevan videon avulla, jonka on tuottanut purku-urakoitsija Ahosen Palvelut Oy ja Röni-Kuva Oy.