Skip to content

Terveisiä työmaalta: Asunto Oy Jyväskylän Puistolan Torni

Työmaan terveisistä pääset kuukausittain lukemaan viimeisimmät kuulumiset Asunto Oy Jyväskylän Puistolan Tornin työmaalta. Tervetuloa mukaan!

Helmikuu 2024

Helmikuussa 2024 työmaalla on ollut käynnissä seuraavia työvaiheita: maalaustyöt käytävillä, liiketilan viimeistelytyöt, oman työn tarkastukset sekä havaittujen puutteiden korjaustyöt. Ulkopuolen töistä käynnissä ovat olleet vanhan parkkihallin saneeraus sekä sisäänkäyntikatoksen työt.

Malliasunnot löytyvät kerroksessa 10 (asunto 61) sekä kerroksessa 15 (asunto 81).

Maaliskuussa työmaalla alkavia töitä ovat asukastarkastukset ja niissä havaittujen puutteiden korjaustyöt.

Tammikuu 2023

Tammikuussa 2024 työmaalla on ollut käynnissä seuraavia työvaiheita: maalaus- ja tasoitetyöt 1.kerroksessa ja käytävillä, laatoitustyöt 2. ja 1.kerroksissa, vinyyli- ja kovapuulattioiden asennus 16., 9. ja 2.kerroksissa, kylpyhuoneiden panelointi ja kalustus 2. ja 1.kerroksissa, kalusteasennukset 1. kerroksessa, oviasennus ja listoitus 2. kerroksissa ja käytävillä.

Ulkopuolen töistä käynnissä ovat olleet vanhan parkkihallin ja -kannen saneeraus sekä sisäänkäyntikatoksen työt.

Malliasunnot löytyvät kerroksessa 10 (asunto 61) sekä kerroksessa 15 (asunto 81).

Tulevat työvaiheet

Helmikuussa alkavia töitä: oman työn tarkastukset ja puutekorjaukset

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa.

Joulukuu 2023

Marras- ja joulukuussa työmaalla on ollut käynnissä seuraavia työvaiheita: maalaus- ja tasoitetyöt 1. ja 2.kerroksissa, laatoitustyöt 16. ja 9. kerroksissa, vinyyli- ja kovapuulattioiden asennus 13.–15. kerroksissa, kylpyhuoneiden panelointi ja kalustus 14.-16.kerroksissa, kalusteasennukset 9. ja 2. kerroksissa sekä oviasennus ja listoitus 16. ja 9. kerroksissa.

Ulkopuolen töistä käynnissä ovat olleet vanhan parkkihallin ja -kannen saneeraus, elementtien elastiset saumaukset, kattopihan laatoitustyöt ja julkisivun tehosterakennelman teko.

Lisäksi verhokiskot, sälekaihtimet, kodinkoneet ja varusteet on asennettu 14.–16. kerroksiin.

Esittelyhuoneistot löytyvät kerroksessa 10 (asunto 61) sekä kerroksessa 15 (asunto 81).

Tulevat työvaiheet

Tammikuussa alkavia töitä: 1.krs toimistotilojen sisäikkuna-asennukset, 2.krs matalan osan ja 1.krs toimistotilojen kalustus, porraskäytävän kaideasennukset

Aikataulu

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa

Marraskuu 2023

Lokakuussa työmaalla käynnissä olevia työvaiheita olivat maalaus- ja tasoitetyöt 16. ja 9. kerroksissa sekä porraskäytävässä, laatoitustyöt 13.–14. kerroksissa, vinyyli- ja kovapuulattioiden asennus 13.–14. kerroksissa, kalusteasennukset 15.& 16. kerroksissa, oviasennus ja listoitus 12. ja 13. kerroksissa, saunojen panelointityöt 10.–16. kerroksissa sekä parvekelasitukset.

Ulkopuolen töistä käynnissä on vanhan parkkihallin ja -kannen saneeraus, jossa asfaltointi on osittain tehty. Lisäksi käynnissä ovat Kalevankadun puoleisen julkisivun muuraustyöt, elementtien elastiset saumaukset, kattopihan lämmön- ja vedeneristystyöt sekä julkisivun tehosterakennelman teko.

Kalusteet, ovet, listat, verhokiskot, sälekaihtimet, kodinkoneet ja varusteet on asennettu 2.–10. kerroksiin.

Malliasunto on tällä hetkellä kerroksessa 10 (asunto 61) sekä kerroksessa 15 (asunto 81).

Marraskuussa alkavia töitä; kattopihan laatoitustyöt, käytävien mattotyöt, käytävien alakattojen asennus.

Työmaa etenee aikataulun mukaisesti.

Syyskuu 2023

Syyskuussa työmaalla on käynnissä maalaus- ja tasoitetyöt 14. ja 15. kerroksissa, laatoitustyöt 10.–12. kerroksissa, vinyyli- ja kovapuulattioiden asennus 10.-12. kerroksissa, kalusteasennukset 10.-13. kerroksissa, oviasennus ja listoitus 10.-11. kerroksissa ja parvekekaiteiden asennus 2.-10. kerroksiin.

Ulkopuolen töistä käynnissä on vanhan parkkihallin ja -kannen saneeraus, Kalevankadun puoleisen julkisivun muuraustyöt, elementtien elastiset saumaukset, kattopihan lämmön- ja vedeneristystyöt ja julkisivun tehoste rakennelman teko. Parvekekaiteiden ja lasitusten asennustyöt ovat myös tällä hetkellä käynnissä.

Kalusteet, ovet, listat, verhokiskot, sälekaihtimet, kodinkoneet ja varusteet on asennettu 2.–8. kerroksiin.

Malliasunto on tällä hetkellä kerroksessa 10 (asunto 61) ja toinen valmistuu lokakuun lopussa kerrokseen 15 (asunto 81).

Lokakuussa alkavia töitä; 2.–8. kerrosten toimintakoe siivous ja ikkunoiden pesu

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa

Heinäkuu 2023

Kesäkuun aikana valmistui torni osan vesikatto. Sprinkleri-, sähkö-, IV ja LVV-työt ovat käynnissä kerroksissa K-16. Ikkuna- ja parvekeovien asennukset ovat pääosin valmiit. Kylpyhuoneiden akoseinien asennus valmistui kuun lopussa

Sisäpuolen töistä heinäkuussa jatkui levyväliseinien metallirunkojen asennus ja lattiatasoitusten valmistelutyöt kerroksissa 10–16. Lattialämmitysasennus ja plaanot ovat valmiit 11. kerrokseen saakka. Kylpyhuoneiden lattiabetonoinnit on tehty 13. kerrokseen saakka.

Seinien tasoitetyöt ovat valmistuneet 8. kerrokseen saakka ja maalaustyöt ovat käynnissä 8. kerroksessa. Parvekkeiden maalaustyöt ovat käynnissä Ilmarisenkadun puoleisella sivulla. Kalusteasennukset ovat edenneet jo 6 kerrokseen saakka ja paikalla tehtävien kylpyhuoneiden vesieristys- ja laatoitustyöt ovat käynnissä kerroksissa 2–8. Lattia-asennukset on käynnissä 5. kerroksessa. Oviasennus ja listoitus on myös alkanut ja 2. krs on jo lähes valmis.

Tulevat työvaiheet
Elokuussa alkaa julkisivujen saumaus-, pellitys ja muuraustyöt. Myös vanhan parkkihallin saneeraustyöt aloitellaan maa- ja purkutöillä.
Sisäpuolen töistä elokuussa alkavat varusteasennukset kerroksissa 2–8 ja maalaus- ja tasoitetyöt 10. kerroksesta.
Elokuussa jatkamme lattialämmitysasennusta ja plaanoja sekä kylpyhuoneiden lattiabetonointeja.

Torninosturi puretaan kuun puolivälissä.

Aikataulu
Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa

Toukokuu 2023

Toukokuun aikana työmaalla on asennettu 14.–15. krs seinä- ja ontelolaattaelementit. Sprinkleri-, sähkö-, IV ja LVV-työt ovat käynnissä kerroksissa K-15. Ikkuna- ja parvekeovien asennukset ovat pääosin valmiit 14. kerrokseen saakka. Kylpyhuoneiden akoseinät on asennettu kerroksiin 1–13.

Sisäpuolen töistä toukokuussa jatkui levyväliseinien metallirunkojen asennus ja lattiatasoitusten valmistelutyöt. Lattialämmitysasennus ja  -tasoitustyöt ovat valmiit 5. kerrokseen saakka. Toukokuussa valoimme myös kylpyhuoneiden lattioita 7. ja 8. kerroksissa. Seinien tasoitetyöt ovat käynnissä 4. kerroksessa ja maalaustyöt 3. kerroksessa.

Sisähissin saimme käyttöön kahdeksanteen kerrokseen saakka toukokuun puolen välin tienoilla.

Käytävien ilmastointikoteloiden muuraustyöt ovat edenneet jo kahdeksanteen kerrokseen saakka.

Tulevat työvaiheet

Kesäkuun alussa elementtiasennus jatkuu 16.krs seinä- ja ontelolaattojen asennuksilla. Rakennushissin viimeinen korotus tehdään kuun ensimmäisellä viikolla. Kuun puolivälin aikaan asennusvuorossa ovat ullakon kuorielementtien asennus.  Yläpohjan höyrynsulun asennus on Juhannusviikolla ja Juhannuksen jälkeen alkavat vesikattotyöt. Ikkuna-asennukset jatkuvat rungon muiden töiden ohella. Parvekkeiden maalaustyöt alkavat kuun alussa ja puolen välin tienoilla alkaa metallikaiteiden asennus.

Sisäpuolen töistä kesäkuussa alkaa paikallatehtävien saunojen ja kylpyhuoneiden puurunko- ja laatoitustyöt. Akoseinien asennusta jatketaan viikolla 24. Lattiatasoitteet pumpataan 6.-8. kerrosten lattioihin myös viikolla 24.

Aikataulu

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa

Huhtikuu 2023

Huhtikuun aikana työmaalla on asennettu 12.–13. krs seinä- ja ontelolaattaelementit. Lämpö nousee rakennuksessa rungon mukana. Sprinkleri-, sähkö-, IV ja LVV-työt ovat käynnissä kerroksissa K-11. Ikkuna- ja parvekeovien asennukset ovat pääosin valmiit 12. kerrokseen saakka. Kylpyhuoneiden akoseinät on asennettu kerroksiin 1–10.

Sisäpuolen töistä maaliskuussa jatkui levyväliseinien metallirunkojen asennus ja alkoi lattiatasoitusten valmistelutyöt. Maaliskuussa valoimme myös kylpyhuoneiden lattioita 2.–6. kerroksissa.

Hissin asennus on käynnissä ja saamme sisähissin käyttöön kahdeksanteen kerrokseen saakka toukokuun puolen välin tienoilla.

Käytävien ilmastointikoteloiden muuraustyöt ovat edenneet jo kuudenteen kerrokseen saakka.

Toukokuun alussa elementtiasennus jatkuu 14.krs seinä- ja ontelolaattojen asennuksilla. Loppukuusta asennusvuorossa ovat 15.krs elementit.  Ikkuna-asennukset jatkuvat rungon muiden töiden ohella.

Sisäpuolen töistä toukokuussa alkaa tasoite- ja maalaustyöt 2. kerroksesta.

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa

Maaliskuu 2023

Maaliskuun aikana työmaalla on asennettu 9.–11. krs seinä- ja ontelolaattaelementit. Lämpö nousee rakennuksessa rungon mukana. Sprinkleri-, sähkö-, IV ja LVV-työt ovat käynnissä kerroksissa K-8. Ikkuna- ja parvekeovien asennukset ovat pääosin valmiit 10. kerrokseen saakka. Kylpyhuoneiden akoseinät on asennettu kerroksiin 1–10.

Loppukuusta tehtiin 9. krs lattiaan väliaikainen vesikatko, jotta päästään aloittamaan väliseinien levytystyöt ja muut sisävalmistusvaiheen työt.

Sisäpuolen töistä maaliskuussa alkoi levyväliseinien metallirunkojen asennus.

Huhtikuun alussa elementtiasennus jatkuu 12.krs seinä- ja ontelolaattojen asennuksilla. Loppukuusta asennusvuorossa ovat 13.krs elementit.  Ikkuna-asennukset jatkuvat rungon muiden töiden ohella.

Sisäpuolen töistä maaliskuussa alkaa levyväliseinien metallirunkojen asennus ja paikalla tehtävien kylpyhuoneiden lattiabetonointityöt valmisteluineen. Lisäksi alkavia töitä ovat paikalla tehtävien kylpyhuoneiden seinien tasoitetyöt sekä lattioiden eristys- ja lämmitysputkiasennukset. Sisähissin asennus alkaa alkukuussa, hissi tulee palvelemaan työmaata kahdeksanteen kerrokseen saakka. Käytävien ilmastointikoteloiden muuraustyöt alkavat myös huhtikuussa.

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa

Helmikuu 2023

Helmikuun aikana työmaalla on asennettu 7. ja 8. kerroksen seinä- ja ontelolaattaelementit. Lämpö nousee rakennuksessa rungon mukana. Torninosturin korotus tehtiin 7. kerroksen elementtiasennuksen jälkeen. Sprinkleri-, sähkö-, IV ja LVV-työt ovat käynnissä kerroksissa K-5. Ikkuna- ja parvekeovien asennukset ovat valmiit 8. kerrokseen saakka. Kylpyhuoneiden akoseinät on asennettu kerroksiin 5-8.

Sisäpuolen töistä helmikuussa alkoi elementtien etuputsityöt tasoitustöitä varten.

Maaliskuun alussa olemme jatkaneet elementtiasennuksen osalta 9.krs seinä- ja ontelolaattojen asennuksilla. Kuun puolivälin tienoilla tehdään 9. krs lattiaan väliaikainen vesikatko, jotta päästään aloittamaan väliseinien levytystyöt. Loppukuusta asennusvuorossa ovat 11.krs elementit.  Ikkuna-asennukset jatkuvat rungon muiden töiden ohella.

Sisäpuolen töistä maaliskuussa alkaa levyväliseinien metallirunkojen asennus.

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa

Tammikuu 2023

Talvi on viimein saapunut Jyväskylään, mutta rakentaminen jatkuu rivakalla tahdilla.

Joulukuun aikana työmaalla on asennettu 3. ja 4.kerroksen seinä- ja ontelolaattaelementit. Ulkopuolen täyttötyöt on saatu valmiiksi ja rakennuksen ympärys on tasainen. Lämpö nousee rakennuksessa rungon mukana. Sprinkleri-, sähkö-, IV ja LVV-työt ovat käynnissä kerroksissa K-3. Ikkuna- ja parvekeovien asennukset ovat käynnissä 2. ja 3. kerroksissa

Tammikuun alussa jatkamme elementtiasennuksen osalta 5.kerroksen seinä- ja ontelolaattojen asennuksilla. Loppukuusta asennusvuorossa ovat 6. ja 7.kerroksen elementit. Ako-elementtien asennukset aloitetaan viikolla 2. Ikkuna-asennukset jatkuvat rungon muiden töiden ohella.

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa

Joulukuu 2022

Marraskuun aikana työmaalla on asennettu 1. ja 2.kerroksen seinäelementit. Loppukuusta valoimme 2.kerroksen ontelokentän. Ulkopuolen täyttötöitä on jatkettu muiden töiden ohella siten, että rakennuksen ympärys on tasainen. Väliaikainen lämmönvaihdin on asennettu ja otettu käyttöön rakennusaikaista lämmitystä varten. Lämpö nousee rakennuksessa rungon mukana. Sprinkleri-, sähkö-, IV ja LVV-työt on aloitettu kerroksissa K-1. Ikkuna- ja parvekeovien asennukset ovat valmiit kerroksissa K-1.

Joulukuun alussa jatkamme elementtiasennuksen osalta 3.kerroksen seinä- ja ontelolaattojen asennuksilla. Loppukuusta asennusvuorossa ovat 4.kerroksen elementit. Ranskalaisten parvekkeiden asennukset aloitetaan viikolla 51. Ikkuna-asennukset jatkuvat 2.kerroksen ikkunoiden osalta joulukuun aikana

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa

Marraskuu 2022

Lokakuun alkupuolella työmaalla on asennettu kellarikerroksen loput kuorilaattaelementit ja tehty holvin raudoitus-, muotti- ja viemäriasennustöitä. Kuun puolivälissä suoritimme kuorilaataston betonoinnin. Kuorilaataston betonoinnin jälkeen aloitimme 1.kerroksen seinäelementtien asennuksen. 1.kerroksen holvin ontelolaattojen asennus tehtiin lokakuun viimeisellä viikolla. Ulkopuolen täyttötöitä on jatkettu muiden töiden ohella siten, että vesi-, viemäri- ja kaukolämpöputket on saatu rakennuksen sisäpuolelle. Väliaikainen lämmönvaihdin on asennettu ja otettu käyttöön rakennusaikaista lämmitystä varten.

Marraskuun alussa jatketaan rakennuksen ulkopuolisia täyttötöitä Ilmarisenkadun puoleisessa päädyssä elementtiasennuksen tahdissa. 1.kerroksen holvin betonointi tehdään marraskuun 1.päivänä ja sen jälkeen jatkamme 2.kerroksen elementtiasennuksella. 2.kerroksen kylpyhuone-elementtien asennus ajoittuu marraskuun puoleen väliin, jonka jälkeen asennetaan ontelolaatat. Holvin ontelolaattojen saumojen betonointi ajoittuu marraskuun loppuun ja sen jälkeen pääsemme asentamaan 3.kerroksen elementtejä.

Ikkuna-asennukset aloitamme 1.kerroksessa marraskuun toisella viikolla.

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa.

Lokakuu 2022

Syyskuun alkupuolella työmaalla on asennettu kellarikerroksen seinäelementit. Kuun puolivälissä aloitimme kellarin lattioiden betonoinnin valmistelutyöt, kuten sisätäytöt, eristeiden asennuksen ja raudoitustyöt. Kellarin lattioiden betonointi suoritettiin syyskuun viimeisen viikon keskiviikkona ja viikon 39 lopulla aloitimme kellarin holvin kuorilaattojen asennuksen. Ulkopuolen täyttötöitä on tehty muiden töiden ohella

Lokakuun alussa jatketaan ulkopuolisia täyttötöitä elementtiasennuksen tahdissa. Kellarin holvin betonointi tehdään lokakuun toisella viikolla ja sen jälkeen jatkamme 1. kerroksen elementtiasennuksella. 1. kerroksen holvin ontelolaattojen saumojen betonointi ajoittuu lokakuun loppuun ja sen jälkeen pääsemme asentamaan 2. kerroksen elementtejä.

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa

Syyskuu 2022

Syyskuussa Puistolan Tornin työmaalla työt etenevät aikataulun mukaisesti, väestönsuoja on asennettu sekä torninosturi pystytetty. Kellarikerroksen elementtiasennus on alkanut viikolla 36.

Syyskuun aikana suoritetaan ulko- ja sisäpuolisia täyttötöitä elementtiasennuksen tahdissa. Viemäröinti-, sähkötyöt sekä radonputkituksen työt kulkevat sisätäyttöjen ja elementtiasennuksen tahdissa.

Työmaa etenee suunnitellussa aikataulussa.

Toukokuu 2022

16-kerroksinen Asunto Oy Puistolan Torni nousee Jyväskylän keskustaan osoitteeseen Kalevankatu 8 vuoden 2024 kesäkuuhun mennessä. Asuinkerrostalo tulee pitämään sisällään 84 uutta kotia sekä liiketilan.

Työmaalla on päättynyt vastikään vanhan rakennuksen purkutyö, ja parhaillaan  työmaalla on käynnissä koepaalutus, joka alkoi 4.5.2022. Paalutuksesta aiheutuvaa tärinää seurataan mittarilaitteistolla ja töitä tehdään arkisin klo 8-18 välisenä aikana. Koepaalutuksen jälkeen työmaalla alkaa varsinainen paalutustyö.

Puistolan Tornin tieltä puretun rakennuksen purkuun voi tutustua ohessa olevan videon avulla, jonka on tuottanut purku-urakoitsija Ahosen Palvelut Oy ja Röni-Kuva Oy.

Elokuu 2022

Puistolan Tornin työmaalla on tällä hetkellä käynnissä paalujen katkaisu- ja betonointityöt sekä anturapohjien teko. Anturoiden muotti- ja raudoitustyöt ovat alkaneet.

Seuraavaksi työmaalla alkaa elementtiasennustyöt väestönsuojan elementtien asennuksella kuluvan kuukauden loppupuolella, jonka jälkeen tontille asennetaan torninosturi.

Aikataulun mukaisesti elementtiasennukset alkavat syyskuun alussa.