Skip to content

Tarjouskaupan säännöt

Asunto Oy Helsingin Särkiniemenpuisto,
Särkiniementie 3b, 00210 Helsinki

Ennakkomarkkinoinnissa

Tarjouskaupalla myytävät asunnot ja lähtöhinnat:

Asunnon nro Kerros Huoneistotyyppi Pinta-ala m² Velaton kauppahinta, € Osuus tontin lunastushinnasta (arvio €)
A33 6 5 – 6h + kt + s 128,5 1 479 000 178 195
B81 6 5h + kt + s 109,0 1 350 000 151 154

Tarjouskaupan lähtöhinta on asunnon velaton kauppahinta (sisältää myyntihinnan ja yhtiölainaosuuden).
Taloyhtiö on valinnaisella vuokratontilla, jonka osuuden asunnon ostaja voi halutessaan lunastaa maksamalla lunastusosuuden ja se on maksettavissa pois ensimmäisen kerran lähellä kohteen valmistumista arviolta loppuvuodesta 2023. Velaton kauppahinta ei sisällä tontin lunastusosuutta.

Tarjouskaupan aikataulu ja säännöt:

Tarjouskauppa alkaa perjantaina 3.9.2021 klo 14.00 ja päättyy perjantaina 10.9.2021 klo 14.00. Jokainen 10.9.2021 klo 13 jälkeen annettu tarjous kuitenkin lisää yhden tunnin (60 min) tarjouskaupan sen hetkiseen päättymisaikaan, jotta muilla kiinnostuneilla tarjoajilla on mahdollisuus korottaa tarjoustaan.

Ohjeet:

 • Tarjouskaupassa asunnolle asetetaan lähtöhinta (= velaton kauppahinta), ja asiakkaat antavat tarjouksia ylöspäin ja ilman erillisiä ostoehtoja.
 • Tarjotut hinnat ovat julkisesti nähtävissä tarjouskaupan sivulla, joten asiakas on koko ajan kartalla ja voi halutessaan korottaa tarjoustaan.
 • Tarjouskauppaan voi osallistua vain tarjouskaupan sivulta antamalla tarjouksen tekijän tiedot sekä tarjouksen suuruuden.
 • Tarjousta tulee korottaa vähintään 10 000 eurolla kerrallaan.
 • Pohjola Rakennuksen asuntomyynti vahvistaa erikseen jokaisen tehdyn tarjouksen tarjouksentekijältä, ennen kuin korotettu tarjous päivitetään tarjouskaupan sivulle.
 • Kun tarjouskauppa päättyy, Pohjola Rakennuksen asuntomyynti on henkilökohtaisesti yhteydessä korkeimman tarjouksen tehneeseen viimeistään seuraavana arkipäivänä ja sopii kirjallisen varaussopimuksen allekirjoittamisesta. Varaus astuu virallisesti voimaan, kun sopimus on allekirjoitettu ja varausmaksu (1.500 €) on maksettu.
 • Alustavaa varausta pidetään voimassa seitsemän päivää (7) sopimuksen lähettämisestä lukien ja se raukeaa, mikäli edellä mainitut ehdot eivät täyty. Muut tarjoajat ovat hintatarjouksen suuruuden mukaisessa jonossa, ja varausvuoro siirtyy seuraavalle jonossa olevalle varaajalle jne., kunnes löytyy varaaja, joka haluaa varata kyseessä olevan kodin.
 • Tarjouskauppaan voivat osallistua sekä yksityishenkilöt että yhteisöt.
 • Lopullisessa kaupassa yhtiölainaosuus pysyy kuitenkin kiinteänä alustavan hinnaston mukaisesti, joten tarjotun hinnan ja hinnaston lähtöhinnan välinen erotus huomioidaan asunnon myyntihinnassa. Ostajan maksettavaksi tulee varainsiirtovero (2 % velattomasta kauppahinnasta).
 • Myyjä päättää, hyväksyykö vai hylkääkö tarjouksen eikä myyntipakkoa ole.
 • Taloyhtiö on valinnaisella vuokratontilla. Asunnon ostaja voi halutessaan lunastaa asuntonsa tonttiosuuden maksamalla tontin lunastushinnan.

Asunto Oy Helsingin Särkiniemenpuiston kodit ovat ennakkomarkkinoinnissa ja lopulliset kaupat allekirjoitetaan, kun RS-sopimus on allekirjoitettu arviolta marraskuussa 2021. Kaupat tehdään asuinhuoneistojen rakentamisvaiheen kauppakirjalla ja Pohjola Rakennuksen yleisiä käytäntöjä noudattaen.

Pohjola Rakennuksella on oikeus keskeyttää tarjouskauppa missä vaiheessa tahansa. Pohjola Rakennuksella on aina yksipuolinen oikeus hyväksyä tai hylätä tarjous. Pohjola Rakennus ei vastaa internetsivujensa toimivuudesta tai ongelmista esimerkiksi toimimattomien verkkoyhteyksien tai muiden teknisten ongelmien vuoksi. Pohjola Rakennus ei vastaa välittömistä tai välillisistä vahingoista, jotka aiheutuvat tarjouskauppaan osallistumisesta. Tekemällä tarjouksen ja/tai osallistumalla tarjouskauppaan tarjouksen tekijä hyväksyy edellä mainitut säännöt ja ehdot.

Lisätietoja:

Pohjola Rakennus Oy Suomi
Asuntomyynti
Simonkatu 9, 00100 Helsinki
020 7759 630
kodit.uusimaa@pohjolarakennus.fi

Käyttöehtojen tarkistus

Pohjola Rakennus pidättää oikeuden koska tahansa, ilman ennakkovaroitusta muuttaa näitä käyttöehtoja. Muutokset tulevat voimaan välittömästi sen jälkeen, kun ne ovat näkyvissä verkkosivuilla.

Pohjola Rakennuksen tietosuojaseloste