Skip to content

Pääskyvuori

pääskyvuori

Linkkitornin kupeessa

Pääskyvuori sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Turun keskustasta itään. Maamerkkinä Pääskyvuoressa toimii linkkitorni, jonka huippu kohoaa reippaasti yli sataan metriin. Se on myös Turun korkein rakennelma.

Suomen valtio on rakentanut Pääskyvuoren linkkitornin vuonna 1964 Posti- ja lennätinlaitokselle TV- ja tietoliikennetorniksi, jonka kautta lähetettiin kotimaan kaukoliikennettä ja kansainvälistä tietoliikennettä. Tornin kautta kulki lähes kaikki ulkomailta tuleva tieto- ja televisioliikenne. Tornin paikka valikoitui korkean sijaintinsa ja valtion omistaman tontin vuoksi.

Luonnon ympäröimänä

Pääskyvuoren alueen ilmettä leimaa jylhä rinne ja sen vanha upea puusto. Pääskyvuoressa asut luonnon helmassa, loistavien ulkoilumahdollisuuksien äärellä. Pääskyvuoressa palvelut ovat lähellä: alueen keskellä on koulu ja päiväkoti, lyhyen matkan päästä löytyy kauppakeskus sekä suuria päivittäistavarakauppoja.

Yhteisöllistä elämää viljelypalstoilla

Trendikäs palstailu on Pääskyvuoren asukkaille helppoa, sillä lähimmät vuokrattavat palstat sijaitsevat vain reilun kilometrin päässä asuinpaikasta. Pääskyvuoressa sinulla on kaikki ainekset helppoon asumiseen, sillä lumitöistä ei tarvitse huolehtia ja viherpeukalokin pääsee alle kymmenessä minuutissa viljelypalstoja hoitamaan.

Kasarmista taiteilijataloksi

Pääskyvuori toimi alunperin kasarmialueena vuodesta 1945 aina vuoteen 2006 saakka, jolloin Turun kaupunki hankki suurimman osan alueesta omistukseensa. Alueen luolissa valmistettiin toisen maailmansodan aikana ammuksia ja sittemmin kasarmirakennuksia käytettiin varusmiespalveluksessa 1990-luvulle asti.

Vuonna 2009 kasarmille muuttivat taiteilijat kun Turun kaupunki vuokrasi yhden kasarmirakennuksista taitelijoille studiokäyttöön. Nyt alueelle jäävä rakennus tunnetaan nimellä Fimbul.

Asunto Oy Turun Pääskyvuorenrinne

Tulossa ennakkomarkkinointiin

Pääskyvuoren ensimmäiset kodit tulevat ennakkomarkkinointiin alkuvuodesta 2020. Ensimmäinen taloyhtiö Asunto Oy Turun Pääskyvuorenrinne tarjoaa 45 kotia 8:ssa kerroksessa. Liity ennakkorekisteriin ja saat tiedon uusista kodeista ensimmäisten joukossa ennen julkisen ennakkomarkkinoinnin aloitusta!

Haluatko ensimmäisten joukkoon?

Jätä meille yhteystietosi Pääskyvuoren ennakkorekisteriin, saat tietoa ensimmäisten joukossa Pääskyvuoreen tulevista kodeista!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.