Skip to content

Kakolan Keidas

Tiililinnankatu, 20100 Turku

Jokirannan tuntumassa, palvelujen äärellä

Kakolanmäen läheisyydestä löytyvät kauniit puistoalueet, laadukkaat ravintolapalvelut ja ainutlaatuinen jokilautta Föri. Kokonaisuuden kruunaa tunnelmallinen Aurajoki. Julkisen liikenteen verkosto on erinomainen ja bussit kulkevat säännöllisesti kodin vierestä keskustaan kauppatorille ja esimerkiksi Turun satamaan sekä lentoasemalle. Matkat on mahdollista tehdä myös jokirannan kävely- ja pyöräteitä pitkin.

Jatkoa tulossa!

Kakolan Keidas I saa jatkoa Kakolan Keidas II ja III:lla. Ilmoittadu ennakkorekisteriin ja saat tietoa ja mahdollisuuden varata tulevia koteja ensimmäisten joukossa.

Liity ennakkorekisteriin
Kakolan Keidas
Leivät kuvituskuva

Ainutlaatuinen asuinalue

Kakolanmäestä on muodostunut ainutlaatuinen asuinalue omaa rauhaa ja kaupungin palveluita arvostaville. Alueelle on suunnitteilla alustavasti muun muassa hotelli, spa, leipomo, pienpanimo ja päiväkoti. Palveluja täydentää Kakolanmäessä liikennöivä funikulaari. Funikulaariasema sijoittuu aivan linjan 1 bussipysäkin läheisyyteen ja sillä matkustaminen on maksutonta.

Keidas keskellä Rivieraa

Hakkuutyön synnyttämään louhokseen muodostui lampi, joka toimi vankien virkistyspaikkana. Kakolan Rivieraksi nimetty paikka oli todellinen keidas: alueella oli muun muassa uimapaikka ja myöhemmin myös jalkapallokenttä. Tästä syntyikin nimi Turun Kakolan Keitaan yhtiöille.

kirjat kuvituskuva

Historiallinen Kakolanmäki

Kakolanmäki vankila-alueineen on yksi Turun tunnetuimmista ja koko Suomen mielenkiintoisimmista kaupunkiympäristöistä. Kakolan päärakennuksen suunnitteli aikoinaan saksalainen Ernst Lohrmann. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 1845 ja vankila valmistui kesällä 1853. Kakola rakennettiin sen läheisyydessä olevalla graniitilla, jota kutsuttiin leikkimielisesti kakoliitiksi ja työ teetettiin Turun linnan vankilan vangeilla. Vankilan etelärinteeseen istutettiin puisto ja tehtiin mäkeä ylös kiemurteleva Serpentiinitie. Vankila oli pitkälti omavarainen, sen ympäristössä sijaitsivat mm. perunamaa, vihannestarhat, koripajuviljelys sekä sikala. Kakolassa asui 1880-luvun alussa jo 460 vankia. Lähde: www.kakola.fi

Tutustu alueen maisemiin

Voit tutustua tulevan Kakolan Keidas II:n 1. – 5. kerrosten näkymiin virtuaalisesti jo kotisohvaltasi ja virittäytyä Pohjoismaiden mittakaavassa täysin uniikin asuinalueen tunnelmaan.

Tutustu näkymiin

Haluatko ensimmäisten joukkoon?

Jätä meille yhteystietosi Kakolan Keidas II:n ennakkorekisteriin ja saat tietää Kakolan Keitaan tulevista kodeistamme ensimmäisten joukossa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Katso mukavuusalueen kodit