Skip to content

Kakolanmäki

Vene

Jokirannan tuntumassa, palvelujen äärellä

Kakolanmäen läheisyydestä löytyvät kauniit puistoalueet, laadukkaat ravintolapalvelut ja ainutlaatuinen jokilautta Föri. Kokonaisuuden kruunaa tunnelmallinen Aurajoki. Julkisen liikenteen verkosto on erinomainen ja bussit kulkevat säännöllisesti kodin vierestä keskustaan kauppatorille ja esimerkiksi Turun satamaan sekä lentoasemalle. Matkat on mahdollista tehdä myös jokirannan kävely- ja pyöräteitä pitkin.

Leivät kuvituskuva

Ainutlaatuinen asuinalue

Kakolanmäestä on muodostumassa ainutlaatuinen asuinalue omaa rauhaa ja kaupungin palveluita arvostaville. Alueelle on suunnitteilla alustavasti muun muassa hotelli, spa, leipomo, pienpanimo ja päiväkoti. Palveluja täydentää Kakolanmäessä liikennöivä funikulaari. Funikulaariasema sijoittuu aivan linjan 1 bussipysäkin läheisyyteen ja sillä matkustaminen on maksutonta.

kirjat kuvituskuva

Historiallinen Kakolanmäki

Kakolanmäki vankila-alueineen on yksi Turun tunnetuimmista ja koko Suomen mielenkiintoisimmista kaupunkiympäristöistä. Kakolan päärakennuksen suunnitteli aikoinaan saksalainen Ernst Lohrmann. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 1845 ja vankila valmistui kesällä 1853. Kakola rakennettiin sen läheisyydessä olevalla graniitilla, jota kutsuttiin leikkimielisesti kakoliitiksi ja työ teetettiin Turun linnan vankilan vangeilla. Vankilan etelärinteeseen istutettiin puisto ja tehtiin mäkeä ylös kiemurteleva Serpentiinitie. Vankila oli pitkälti omavarainen, sen ympäristössä sijaitsivat mm. perunamaa, vihannestarhat, koripajuviljelys sekä sikala. Kakolassa asui 1880-luvun alussa jo 460 vankia. Lähde: www.kakola.fi

Katso mukavuusalueen kodit