Skip to content

Kakolanmäellä yhdistyy upeasti historia ja urbaani elämäntapa. Viehkeät, vanhat tiilirakennukset yhdistyvät puistojen vihreyteen ja moderneihin asumuksiin. Täällä ollaan lähellä kaupungin sykettä, mutta ympärillä on aistittavissa rauhallinen tunnelma. Alueella vierailevan on vaikeaa valita, mihin huomionsa kääntää.

Kakolanmäen vankila-alue on yksi Turun tunnetuimmista ja koko Suomen mielenkiintoisimmista asuinalueista, jonka Museovirasto on määritellyt valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Tutustu alueen koteihin

Liity ennakkolistalle

Kakolan historia alkaa vuonna 1845 käynnistyneillä päärakennuksen rakennustöillä, jotka valmistuivat kesällä 1853. Kakolan päärakennus rakennettiin Kakolanmäen alueelta louhitulla graniitilla, jota työvoimana käytetetyt Turun linnan vankilan vangit kutsuivat kakoliitiksi.

Hakkuutyön synnyttämään louhokseen muodostui lampi, joka toimi vankien virkistyspaikkana. Kakolan Rivieraksi ristitty louhos oli vangeille todellinen keidas: vehreällä alueella oli muun muassa uimapaikka ja jalkapallokenttä.

Jokirannan tuntumassa, palvelujen äärellä

Kakolanmäen läheisyydestä löytyvät kauniit puistoalueet, laadukkaat ravintolapalvelut ja ainutlaatuinen jokilautta Föri. Kokonaisuuden kruunaa tunnelmallinen Aurajoki. Julkisen liikenteen verkosto on erinomainen ja bussit kulkevat säännöllisesti kodin vierestä keskustaan kauppatorille ja esimerkiksi Turun satamaan sekä lentoasemalle. Matkat on mahdollista tehdä myös jokirannan kävely- ja pyöräteitä pitkin.

Kakolanmäestä on muodostunut ainutlaatuinen asuinalue omaa rauhaa ja kaupungin palveluita arvostaville. Alueella sijaitsee muun muassa hotelli, spa, leipomo, pienpanimo ja päiväkoti. Palveluja täydentää Kakolanmäessä liikennöivä funikulaari. Funikulaariasema sijoittuu aivan linjan 1 bussipysäkin läheisyyteen ja sillä matkustaminen on maksutonta.

Yhteistyössä YH Kodit Oy

Kakolan Keitaan korttelin kodit rakentuvat yheistyössä Pohjola Rakennus Oy Suomen ja YH Kodit Oy:n kanssa. Yhteistyö takaa kaksi vakavaraista ja kymmenien vuosien kokemuksella toiminutta yritystä, joilla on laaja asiakasymmärrys ja kokemus vaativista hankkeista.

Pohjola Rakennus ja YH Kodit tekevät yhteistyötä myös Tampereen Santalahden aluehankkeen kanssa, jonne rakentuu yhdessä yli tuhat uutta kotia.

Katso mukavuusalueen kodit

Haluatko ensimmäisten joukkoon?

Jätä meille yhteystietosi Kakolan ennakkolistalle ja saat tietoa ensimmäisten joukossa tulevista kodeistamme sekä mahdollisuuden varata kotisi ennen julkisen ennakkomarkkinoinnin aloitusta!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.