Skip to content

Santalahti

Omintakeinen kaupunginosa

Järven rannalla, kaupungin kainalossa

Santalahden 1800-luvulla rakennettu teollisuusalue saa uuden elämän, kun Näsijärven rantaan, Tikkutehtaan, Pahvitehtaan ja Pisparannan kortteleihin, valmistuu lähivuosien aikana yli tuhat uutta kotia. Tyylikkäät korttelit kohoavat teollisuushistoriaa kunnioittaen mutta tämän päivän tarpeisiin suunniteltuina. Santalahdessa asut luonnon helmassa ja samalla aivan kaupungin kupeessa, lähellä kaikkea. Alueen läpi kulkevan ratikkareitin on suunniteltu valmistuvan 2020-luvun lopulla.

Alueen
rakentuminen

Uuden Santalahden rakennustyöt alkoivat kevättalvella 2018. Vuoden 2019 lopussa Santalahdessa on rakenteilla lähes 500 kotia ja seitsemän taloyhtiötä. Ensimmäiset uudet asukkaat pääsevät muutamaan koteihinsa joulukuussa 2019. Tikkutehtaan, Pahvitehtaan ja Pisparannan alueiden 1500 asunnon on arvioitu valmistuvan vuoteen 2025 mennessä.

Vuosien 2019 ja 2020 aikana rantaan rakentuu vaiheittain uusi Santalahden rantapuisto, jossa on runsaasti tilaa oleiluun ja tekemiseen. Rantapuiston yhteydestä löytyy pian muun muassa uimaranta, koirapuisto, matonpesupaikka sekä laaja nurmialue. Talvisin puistosta pääsee luistelemaan järven jäälle. Tulevaisuudessa rantapuisto toimii myös erilaisten tapahtumien näyttämönä.

Elämää vuodenaikojen tahtiin

Koti Näsijärven äärellä kutsuu nauttimaan vaihtuvista vuodenajoista. Polski uimarannalla kesällä, ihaile ruskaa syksyn koittaessa, luistele kaakaotermos retkirepussa talvipakkasilla ja laske vene vesille kevään saavuttua. Jos kaipaat kotiin lämmittelemään, on sinne vain kivenheitto matkaa; kaikki tämä onnistuu nimittäin melkein omalla takapihalla.

Tilaa, valoa ja järvinäkymiä

Santalahden asuntojen monipuoliset pohjaratkaisut mahdollistavat asukkaidensa näköiset kodit. Avaruutta ja valoa kaipaaville löytyy korkeita loft-asuntoja lähes jokaisesta taloyhtiöstä. Monista kodeista avautuu ajattoman rauhoittava järvinäkymä.

Tampereen paras uusi asuinalue

 

Santalahden yli 2000 asukasta pääsevät nauttimaan muun muassa kaupungin uusimmasta puistoalueesta, venesatamasta, päiväkodista, koripallokentistä sekä uimarannasta. Alueelle on suunnitteilla myös kahviloita ja ravintoloita sekä päivittäistavarakauppa.

Asukkaiden liikkumista helpottaa alueelle kaavaillut kaksi ratikkapysäkkiä, jonka myötä alueen asukkaat kuljettavat nopeasti keskustaan ja Lielahden ostoskeskittymään suunnitellun uuden tekosaaren kautta, Näsijärven yli (raitiotien 2-vaiheella ei vielä kaupunginvaltuuston päätöstä).

Ilmoittaudu ennakkorekisteriin

Jätä meille yhteystietosi Santalahden ennakkorekisteriin, saat tietoa ensimmäisten joukossa Santalahteen tulevista uusista kodeista!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Katso mukavuusalueen kodit