Skip to content

Janka

Tampereen maalaismaisemat

Jankan alueen juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Historiallinen kylärakenne näkyy edelleen; yksi alkuperäisistä tiloista, Jankan tila, sijaitsee Jankankulman korttelin naapurissa, ja kotinurkilta alkaa viheryhteys Niihaman metsiin, jossa vanhat korpimetsät, lehtoalueet ja rakentamattomat rantamaisemat tarjoavat ainutlaatuisen virkistyskeitaan aivan kantakaupungin kupeessa.

Kuvituskuva

Lenkkipolkuja ja muinaismuistoja

Kotinurkilta alkavat viheryhteydet vievät kuntoilijan Niihaman metsistä aina Näsijärven kauniille rannoille asti. Kesällä lenkkipolut tarjoilevat parastaan juoksemiseen, koiran ulkoilutukseen ja pyöräilyyn. Talvella hiihtomaastot testaavat peruskuntoa upeilla ja hyvin hoidetuilla hiihtoladuilla.

Alle kilometrin päässä Jankankulman korttelista sijaitsevassa Sikosuon puistossa on kantakaupungille poikkeuksellinen harvinaisuus; luonnonsuojelualue muinaisjäänteineen.

Helppoutta harrastuksiin,
vaivattomuutta virkistymiseen

Tamperelaisen jääkiekon pyhättö Hakametsän jäähalli ja sen harjoitushallit ovat kävelymatkan päässä.Alle kahden kilometrin sisällä sijaitseva Messukylän golfkenttä tarjoilee hyvät puitteet swingin hiomiseen ja Tampereen tenniskeskus ulko- ja sisäkenttineen on vain kolmen kilometrin matkan päässä.

Aina palveluiden äärellä

Jankassa ollaan aina palveluiden äärellä, oli kyse sitten ruokakaupasta, kirjastosta tai ravintoloista. Lähikauppa alakerrassa, hypermarketit miltei naapurissa Sammonpihan asukkaiden oma lähikauppa, Sale tulee sijaitsemaan korttelin A-portaan kivijalassa. Unohtunutta rahkapurkkia ei tarvitse kaukaa hakea! Seuraava ruokakauppa onkin jo alle kilometrin päässä sijaitseva Lidl ja suuremmat ostokset onnistuvat vaivatta kahden kilometrin päässä Kalevan Prismakeskuksessa ja Linnainmaan hypermarketeissa.

Katso Jankan mukavuusalueet