Skip to content

Tampere

Uudet asunnot Tampereella

Tampere – Suomen kiinnostavin kasvukeskus. Tampereen vahvuuksiin kuuluvat jatkuva uudistuminen, sijainti keskeisellä paikalla etelässä kahden järven välissä. On ratikkaa, korkeita rakennuksia, mukavia ihmisiä, uudet rakennukset ja Pispala sekä Hervanta. Pohjola Rakennuksen uudiskohteet Tampereella sijaitsevat aina siellä, mistä asukas saa mahdollisimman paljon arjen ja viikonlopun elämään. Oli kyse sitten palveluista, liikenneyhteyksistä tai luonnosta ja liikuntamahdollisuuksista. Yksiö, kaksio, kolmio tai nelikko, Tampereelta löytyy aina uusi koti.

Tampere

Kahden järven keskellä

Tampere on väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kunta ja lähikuntineen Suomen toiseksi suurin kaupunkialue. Lisäksi Tampere on kunnostautunut myös kulttuurin ja urheilun parissa, sillä siellä toimivat Suomen vanhimpiin teattereihin kuuluvat Tampereen Teatteri ja Tampereen Työväen Teattteri. Kaupungin oma jääkiekkojoukkueet Ilves ja Tappara jakavat Tamperelaisia kiekkofaneja kahteen leiriin ja Tamperetta pideäänkin usein suomalaisen jääkiekkoilun ”kehtona”.

Manserockia ja mustaamakkaraa

Paikalliseksi erikoisruoaksi on muodostunut mustaksimakkaraksi kutsuttu verimakkara. Nimitys on peräisi 1950- ja 1960-luvun taitteesta ja lopullisesti se vakiintuin 1980-luvulla. Sitä ennen nimitys oli ”kuuma sian verimakkara”.
Manserock on yleisnimitys tamperelaisten rockmuusikoiden tekemälle musiikille ja yleensä sillä on viitattu 1970-lukuun, jolloin Tampereelta nousi useita yhtyeitä ja esiintyjiä kuuluisuuden parrasvaloihin.

 

Maisemamatkailua korkeuksissa

Suomen korkeimman hotellin, Sky Bar Solo Sokos Hotel Tornin, katolla oleva baari tarjoaa loistavat näkymät keskustan ja Pispalan yli molemmille järville. Panoraamaikkunat takaavat huikeat näkymät joka pöydästä. Paikalle kannattaa saapua erityisesti auringonlaskun aikaan!

Ratinan kauppakeskuksessa sijaitsevasta ravintola Periscopesta avautuvat ainutlaatuiset näköalat kaupungin ja Pyhäjärven ylle. Muista myös avonainen kattoterassi!

Pohjoismaiden korkeimmasta näkötornista, Näsinneulasta, pääset ihastelemaan maisemia 168 metrin korkeudesta. Näköalatasanteella on myös kiikareita, joilla pääset tutkimaan ympäristöä tarkemmin. Istahda ravintolasanteelta ja nauti 45 minuutin mittaisesta pyörähdyksestä upeiden näkymien äärellä.

Mukavuusalueen kodit