Skip to content

Porvoo

Porvoo vanha kaupunki

Porvoon lumoissa

Vanha Porvoo houkuttelee vierailijoita värikkäillä taloilla ja lumoavilla pikkuputiikeillaan. Punaiset ranta-aitat ovat varmasti yksi Suomen kuvatuimmista kansallismaisemista ja ne näkyvät takuuvarmasti jokaisessa turistikuvassa.

Kapeat mukulakivikadut, tasokkaat ravintolat ja huumaava leivonnaisten tuoksu hurmaavat matkailijan. Herkkujen sulattelu kannattaa suorittaa kävelyretkellä jokivartta pitkin, samalla voit nauttia upeista maisemista ja ihailla purjeveneitä.

kakkukuva kuvituskuva

Herkutteluhetkiä Vanhassa Porvoossa

Vanhan Porvoon parasta antia ovat ehdottomasti herkut. Ja niitähän Porvoossa riittää. Suklaatehtaita, makeismyymälöitä, kahviloita, ravintoloita, jäätelökojuja ja paahtimo. Ruokapaikoissa ja kahviloissa iskee valinnan vaikeus ja jokaisessa kahvilassa tekisi mieli käydä. Varaa siis Porvoon reissulle ainakin pari päivää tai tee useampi päivän kestävä visiittejä!

Porvoo jokiranta

Koe ja näe ainakin nämä!

Mikäli visiittisi Porvooseen on vain päivän mittainen, tästä listalta voit poimia suosikkikohteet täydellisen kesäpäivän hetkiin

Vanhan Porvoon mukulakivikadut ja niiden varrella olevat lukuisat herkuttelupaikat.

Ranta-aitat ja erityisesti Porvoon Paahtimon kahvitarjonta. Myös tuliaiskahvit kannattaa ostaa täältä.

Tuomiokirkko ja sen kaunis ympäristö, kirkon ulkopuolella on myös mukavat penkit levähdyshetkeä varten.

Brunbergin myymälä herkkuhetkiin ja tuliaisten hankintaa varten. Muista laittaa nuppineula seinällä olevalle karttataululle!

Mukavuusalueen kodit