Skip to content

Toppilansaari

Oulun huippupaikka

Vaikka kaupungin vilinä onkin vain muutaman kilometrin päässä, Toppilansaari on kuin oma maailmansa. Mihinkään ei ole pitkä matka.

Asuntomessualueenakin tunnettu Toppilansaari on erittäin haluttu asuinalue. Oulun modernein asuinalue kätkee sisälleen myös historiaa: osittain vanhaa satama- ja huvila-aluetta yhdistettynä hurmaavaan kanavanäkymään ja metsän läheisyyteen tekevät sijainnista suositun. Toppilansaaressa on myös monia puistoalueita.

 

Viehättävä vanha satama-alue

Toppilansaari on kaupunginosa Oulussa Tuiran suuralueella. Asukkaita kaupunginosassa on noin 1 700. Toppilansaari on osittain vanhaa Toppilan satama-aluetta, osittain vanhaa Hietasaaren ja Mustasaaren huvila-aluetta, jossa Oulun porvaristo vietti kesänsä.

Metsään tai merenrantaan

Niin meri kuin erilaiset ulkoilu- ja pyöräilyreitit ovat lähellä. Myös tunnettu virkistys- ja matkailualue Nallikari kilometrin mittaisine hiekkarantoineen ja esimerkiksi Meri Oulun kesäteatteri ovat vain reilun kilometrin päässä, samoin kuin MeriToppilan DiscGolfPark fresbeegolfin ystäville. Tennistä, suppailua, ratsastusta, hiihtoa – harrastusmahdollisuuksia on lähellä lukuisia, ja kanavan alueen virkistyskäyttöä kehitetään jatkuvasti.

 

Katso alueen kodit