Skip to content

Oulu

Rentoa tunnelmaa Oulujoen varrella

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Oulu tunnetaan valoisista kesäöistä ja runsaslumisista talvista, mutta myös kivikasvoisesta Toripolliisi-patsaasta, Nallikarin pitkästä hiekkarannasta sekä rennosta oululaisesta elämänmenosta.

Oulu on perustettu Oulujoen suiston ikivanhalle kauppapaikalle 1600-luvun alussa, ja nykyisin kaupunki tunnetaan paitsi matkakohteena myös muun muassa teknologian osaamisestaan.

Kuvituskuva

Vihreä elinympäristö

Oulu on puistojen kaupunki. Puistot ovat miellyttäviä ja elämyksellisiä keitaita rakennetun kaupunkiympäristön keskellä. Hyvin hoidetut viheralueet ovat olennainen osa kaupunkikuvaa ja oululaisten elinympäristöä.

Viheralueisiin sisältyvät rakennettujen puistojen lisäksi myös puistometsät, niityt ja muut luontoalueet.

ruoka

Herkkusuiden paratiisi

Torin laidalla sijaitsee tunnelmallinen Ravintola Uleåborg 188, josta löytyy tilat niin ruokailuun kuin juhliinkin. Miltä kuulostaisi unohtumattomat juhlat vuonna 1881 rakennetun varastomakasiinin Sinisessä salissa? Varaa pöytä ja vaikutu!

Tekeekö mielesi hampurilaista? Nyt on vara valita, sillä Oulun suosituimpiin hampurilaispaikkoihin kuuluvat sekä Cafe Rooster että Kauppuri 5. Ja mikäli vierailusi Oulussa kestää pidempään, testaa molemmat!

Meksikolaista? Kyllä kiitos! Ravintola Coyoacán tarjoaa aitoa meksikolaista ruokaa, joka vie kielen mennessään. Pöytävarausta suositellaan!

Oulun uudet kodit