Skip to content

Muurame

kuvituskuva

Historian havinaa

Muuramen historia alkaa 1400-luvulta torpparien kaskimaista, jolloin ensimmäinen talo nimeltä Lulli perustettiin. Aiemmin Muurame kuului Korpilahteen, mutta jo 1810-luvun lopulla esitettiin, että se eroaisi Korpilahdesta. Senaatin vuoden 1917 lopulla tekemän päätöksen johdosta Muuramen kunta erosi Korpilahden kunnasta vuonna 1921. Nykyään Muurame rajoittuu Jyväskylän kaupunkiin ja yhteistä vesirajaa Muuramella on paitsi Jyväskylän, myös Toivakan kanssa. Muurame sijaitsee 15 kilometriä Jyväskylästä ja 135 kilometriä Tampereelta.

 

kuvituskuva

Rantamaisemissa

Muuramessa asutaan kahden järven, kuntakeskusta halkovan Muuramenjoen rantamaisemissa. Asukkaista suurin osa asuu Muuramen keskustassa ja sitä ympäröivillä asuntoalueilla. Julkisten palvelujen lisäksi Muuramen keskustasta löytyvät päivittäistavara-, kauppa- ja ravintolapalvelut.

kuvitus

Päijänteen aalloilla

Muuramessa on kymmeniä kilometrejä luonnonkaunista Päijänteen rantaa, joita pääset ihailemaan vaikka aamulenkillä. Muuramejoki on kalaisa ja sen kuohuista nappaat soppakalat ja paistinahvenet. Veneillen aukeaa aivan uudet maisemat. Liplatellen Päijänteen aalloilla, siinäpä kesäpäivän resepti.

Muuramen uudet kodit