Skip to content

Kuopio

Ainutlaatuinen Kuopio

Vuonna 1775 perustettu Kuopio on Suomen yhdeksänneksi suurin kaupunki. Kuopiolla on useita erityistuntomerkkejä, joista se muistetaan niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Legendaarisinta kuopiolaisuutta ovat Puijo, tori ja kalakukot. Kuopion tori on kaupungin kiistaton keskipiste ja keskusta noudattaa tiheästi rakennettua ruutukaavaa useine puistoineen ja kapeine rännikatuineen.

Kuopio – Tahko -alue on Suomen oloissa ainutlaatuinen, jossa saman kunnan sisällä on monipuolisen elinkeinoelämän ja kansainvälisen yliopiston elävä kaupunki ja yksi maan suurimmista ympärivuotisista matkailukeskuksista.
Kaunis luonto ja viihtyisä, palvelutasoltaan erinomainen elinympäristö tekevät Kuopiosta houkuttelevan asumispaikan – elämänlaadun kaupungin.

meri järvi vesi kuvituskuva

Kallaveden aalloilla

Kallavesi on Pohjois-Savossa Siilinjärvellä, Kuopiossa ja Leppävirralla sijaitseva järvi. Se on Suomen kymmenenneksi suurin järvi. Matkailulla on tärkeä rooli Kallaveden vesistöalueella ja Kuopiosta lähtevät matkustajalaivat kuljettavatkin turisteja sekä lyhyillä paikallisristeilyillä että reittiliikenteessä Kuopio–Heinävesi–Savonlinna ja Kuopio–Varkaus–Savonlinna–Lappeenranta välillä. Kallaveden rannoilta löydät myös lukuisia perinteisiä kesämökkejä, joten ei muuta kuin mökkeilemään!

kuvituskuva

Herkkujen perässä Kuopioon

Kuopiossa suuressa suosiossa ovat kalakukot, munkit sekä lihapiirakat. Suositulla Hanna Partasen kalakukkoleipomolla Kuopion keskustan läheisyydessä on pitkät perinteet ja leipomoon onkin usein pitkä jono. Nappaa mukaasi munkki joko hillolla tai ilman, liha- ja riisipiirakat sekä kalakukot ja nauti Savon antimista. Oiva myös tuliaiseksi vieraspaikkaan!

Kuopion uudet kodit