Skip to content

Kaarina

Luonnon lähellä

Kaarinasta löydät useita ulkoilureittejä. Opastettujen kohteiden lisäksi voit retkeillä myös omatoimisesti: varsinkin Kaarinan itäosissa on rauhallisempia sienimetsiä, marjamaastoja sekä koskematonta luontoa. Kaarinan luonto- ja virkistyskohteet sekä lintujen havainnointikohteet ovat pääasiallisesti luonnonsuojelu- tai Natura-alueita.

Harrastitpa sitten lintubongausta, geokätkeilyä tai retkeilyä, riittää alueella nähtävää, koettavaa ja kuultavaa useiden päivien ajaksi. Tervetuloa tutustumaan runsaasta lajistostaan tunnettuihin jalopuumetsiköihin, linnustollisesti arvokkaisiin kosteikoihin tai kulttuurillisesti arvokkaisiin luontokohteisiin.

jalkapallo kuvituskuva

Liikunnan iloa

Kaarinan kaupungissa on kaksi liikuntahallia, Vaparin liikuntatilat, uimahalli, kolme yleisurheilukenttää ja useita ulkokenttiä ympäri Kaarinaa. Kesäisin kentät täyttyvät jalkapallon pelaajista ja talvisin osa kentistä jäädytetään luistelijoita varten. Yleisurheilua voi harrastaa Keskusliikuntapuistossa, Littoisten kentällä, Piikkiön Keskusurheilukentällä sekä uudella Piikkiön liikuntahallin kentällä.

Keskusliikuntapuiston takana on myös talvisin lämmitettävä jalkapallokenttä. Kumirouhekenttiä Kaarinassa on viisi, Keskusliikuntapuistossa, Littoisissa, K1 Areena Piikkiössä, Valkeavuoren kenttä ja uusi Piikkiön liikuntahallin kenttä.

piknik kuvituskuva

Kulttuurin kehdossa

Kaarinassa riittää tähdekästä näkemistä ja tekemistä. Kauniin luonnon ja sinisen meren lisäksi voit tutustua tähtitaivaan ihmeellisyyksiin Tuorlan planetaariossa. Historian ystävän kannattaa suunnistaa Kuusiston keskiaikaisen piispanlinnan alueelle, jossa vietetään elokuussa vuosittaisia piispanpäiviä. Kuninkaantiellä kohtaavat luonto ja historia. Lisää historian havinaa löytyy kirkoista ja kartanoista. Musiikin ystäville on tarjolla Saaristo Open, jota tähdittävät kotimaiset huippuartistit sekä Kaarinan musiikkileiri ja konserttisarja. Kirjaston, tapahtumien ja näyttelyiden ystäviä palvelee Kaarina-talo, jonka ympärille kaupungin uusi keskusta rakentuu. Arboretum Yltöisten puulajipuisto puhkeaa kukkaan kesällä.

Mukavuusalueen kodit