Skip to content

Tankovainio

Kotitaivail linnavuori

Vehreät maisemat

Tankovainion alue on vetänyt ihmisiä puoleensa kivikaudelta saakka. Yhtäjaksoista asutusta täällä on ollut keskiajalta saakka. Lähistöllä sijaitsee myös pääkaupunkiseudun ainoa linnavuori, jolla on sijainnut n. 1200 -luvulla paikallista asutusta suojannut muinaislinna. Tankovainiossa asut vehreiden niittymaisemien äärellä. Lähialueen ulkoilumahdollisuudet ovat ainutlaatuisen upeat, vehreiden ja merellisten lenkkeilymaastojen lisäksi lähistöllä on hiihtolatuja, golfkenttä, kuntosaleja sekä Puotilan jalkapallokenttä monipuolisine toimintoineen. Lähistön siirtolapuutarhat odottavat viherpeukaloa toteuttamaan itseään.

Kotitaival itäkeskus

Palvelut lähistöllä

Tankovainiossa arkea helpottaa lähikauppa kilometrin päässä. Itiksestä noin kolmen kilometrin päästä löytyy yli 110 kauppaa, yli 20 ravintoloita sekä yli 50 palvelua eri tarpeisiin. Itikseen on vuoden 2018 aikana tulossa myös Finnkinon elokuvateatteri. Alueella palvelevat myös Easton ja Prisma, sekä Itiksen yhteydessä monipuoliset liikunta- terveys ja kulttuuripalvelut, kuntosalit, terveysasema sekä kirjasto.

Kotitaival metro

Metrolla matkaan

Kotitaipaleesta pääsee Helsingin keskustaan henkilöautolla puolessa tunnissa. Omaa autoa ei välttämättä tarvitse laisinkaan, sillä myös julkisilla liikkuminen on näppärää. 300 metrin päästä Kotitaipaleesta pääsee hyppäämään Itäkeskukseen vievään bussiin, ja lähimmälle metroasemalle Puotilaan on matkaa vain noin kilometrin verran. Kolmen kilometrin säteeltä löytyy jopa kolme metroasemaa; Mellunmäki, Puotila ja Itäkeskus.

Katso myös muut mukavuusalueemme