Skip to content
Kodit | HELSINKI | Kalasatama, Verkkosaari

Asunto Oy Helsingin Pasaati

Kalasatamankatu 26, 00580 HELSINKI

ennakkomarkkinoinnissa

30 kotia

Energialuokka: B2018

Arvioitu valmistuminen4/2026

Pasaatin faktat

7 kerrosta
58 kotia
1h+kt – 4h+kt
33.0 – 87.5 m²
28 vuokrattavaa autopaikkaa
1 liiketila
Kaupungin vuokratontti

Energialuokka B2018
Tuleva RS-kohde

Yhteisöllistä asumista kaiken ikäisille

Tekemisen äänet harrastetiloissa taukoavat hetkeksi. Yhteiskeittiöstä leijaileva herkullinen tuoksu kutsuu tauolle. Samassa pöydässä vaihtuvat niin kuulumiset kuin viherpeukaloiden parhaat taimienkasvatusvinkitkin. Illemmalla luvassa on vielä joogaa liikuntasalissa ennen saunan lämmössä rentoutumista. 

Pasaati on enemmän kuin asuintalo – se tarjoaa mahdollisuuden asua kestävän kehityksen arvoja kunnioittaen kaupungin paraatipaikalla Kalasatamassa. Kokkailua yhteiskeittiössä, rauhallinen lukuhetki kirjastossa vai sittenkin puutöitä verstaalla? Täältä ei vaihtoehtoja aktiiviseen elämään ja harrastamiseen puutu. Pasaati toivottaa kaiken ikäiset tervetulleiksi nauttimaan yhteiselosta ja kaupungin sykkeestä!

Katso vapaat kodit

Keidas keskellä kaupunkia

Pasaatin kruunu on kookas kattoterassi, jonka viherhuone saa viherpeukalon sydämen sykkimään. Kattoterassilta on suora käynti keittotilaan, ja löytyypä katolta takkakamiinakin, jonka äärellä kelpaa nauttia pimenevistä ja viilenevistä illoista.

Ylimmän tason huipentaa upea viherkatto. Viherkatto on paitsi näyttävä myös ekologisesti toiminnallinen, sillä se sitoo ilman epäpuhtauksia kaupunkialueella ja vähentää sadeveden kuormitusta viemäriverkostolle.

Jopa 400 neliötä yhteisiä tiloja

Pasaatissa on yhteensä huikeat 400 neliötä yhteisiä tiloja. Yhteisten tilojen käytännöllisyys ja varustelu ovat huolellisesti harkittuja kalusteita myöten.

Ensimmäisen kerroksen yhteisiin tiloihin kuljetaan tilavan aulan kautta. Pohjakerroksesta löytyvät verstas, kirjasto, yhteiskeittiö ja ruokasali. Jaetuissa tiloissa järjestät vaivatta vaikkapa syntymäpäiväkekkerit. Talopesulassa isompikin pyykkisouvi etenee kuivaushuoneeseen jouhevasti.

Ylimmässä kerroksessa voit toteuttaa luomuksiasi käsityötilassa, viettää aikaa takkahuoneessa tai treenata monitoimisalissa. Aktiivisen päivän jälkeen rentoutumisen takaa valintasi mukaan infrapunasauna tai perinteiset löylyt. Yhteiseen toimintaan osallistuminen on kaikille asukkaille vapaaehtoista.

Arkea palvelevia ratkaisuja

Pasaatin tilavat kodit rakentuvat seitsemään kerrokseen. Katutasossa sijaitsee liiketila, joka myydään erillisinä osakkeina (tila ei sovellu ravintolaksi). Asuinkerroksissa sijaitsevat varastot helpottavat arjen säilytyspulmia ja ulkoiluvälineet pysyvät järjestyksessä ensimmäisen kerroksen tilavassa varastossa. Korkeat ikkunat tuovat makuuhuoneisiin valoa ja avaruutta.

Vieraat on kätevä majoittaa taloyhtiön omistamaan toisen kerroksen vierasasuntoon. Pasaatin asukkailla on käytössään korttelin yhteinen piha-alue. Parkkihallista on varattu yhtiön käyttöön yhteensä 28 vuokrattavaa autopaikkaa.

Pasaatin kodit ovat kohtuuhintaisia muihin alueen kohteisiin verrattuna ja täällä asuminen on mukavan vaivatonta. Harrastamaan ei tarvitse lähteä omaa kotitaloa kauemmas. Tutut naapurit luovat turvallisen ilmapiirin.

Pasaatin energialuokka on B2018 ja sen lämmitysmuoto kaukolämpö. Osa kiinteistön käyttämästä energiasta tuotetaan kattoterassin aurinkopaneeleilla.

Koti saa näyttää omalta

Osa Pasaatin kodeista on suunniteltu muuntojoustaviksi. Kaksioissa (2h+k+alk) on kaksi pohjaratkaisua, joissa toisessa on alkovi ja toisessa vaatehuone.

Kolmioissa (3h+k+(alk)) alkovi toimii kätevästi työpisteenä tai ruokailutilana. Monipuolisen materiaalivalikoiman avulla teet kotiisi viimeisen silauksen oman makusi mukaan.

Kaupunkikulttuuria meren äärellä

Kalasataman Verkkosaari on noin 9000 asukkaan kehittyvä ja urbaani alue. Alueelle on suunnitteilla asuntoja yli 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja alueella on yli 10 000.

Alueella on kaikki tarvittava aktiiviseen elämäntyyliin aivan käden ulottuvilla. Pasaati sijaitsee aivan ydinkeskustan tuntumassa, metroradan vieressä. Lähin pysäkki löytyy kauppakeskus Redin yhteydestä.

Kalasatamassa on otettu huomioon myös lapsiperheet, sillä alueella on useita kouluja ja päiväkoteja.

Tervetuloa kotimatkalle

Nyt on aika mennä pintaa syvemmälle. Löydät alta Pasaatin myynti- ja materiaaliesitteen sekä tarkemmat tiedot vapaana olevista kodeista.

Voit varata kotisi sähköisesti tai soittaa suoraan asuntomyyntiimme.

Vapaa Alustavia varauksia Varattu
Aktivoi kartta klikkaamalla