Skip to content

Espoo

Monipuolinen Espoo

Espoo houkuttelee asukkaita monipuolisella tarjonnallaan; täällä voit asua joko luonnon helmassa tai keskellä kaupunkia, valinta on sinun. Espoo on osa neljän kaupungin muodostamaa pääkaupunkiseutua ja sen naapurikunnat ovat Vihti ja Nurmijärvi pohjoisessa, Vantaa ja Helsinki idässä, Kirkkonummi lännessä sekä Kauniainen Espoon sisällä. Väkiluvultaan Espoo on Suomen toiseksi suurin kunta.

Espoon parhaita paloja tarjoavat muun muassa Nuuksion kansallispuisto, jossa voit liikkua rauhassa luonnon keskellä. Lähde työpäivän jälkeen happihyppelylle tai pakkaa reppuun eväät ja lähde reippailemaan perheen kanssa. Nuuksion järvet, metsät, laaksot, suot ja kalliot tarjoavat täydellisen retkiympäristön. Piipahda myös Suomen luontokeskus Haltiassa tutustumassa koko Suomen luontoon.

Herkuttelijoille

Lukuisat kahvilat, maukkaat ravintolat ja pienet herkuttelupaikat ovat Espoon makuvaltteja. Mikäli kahvihammasta kolottaa, suuntaa johonkin näistä kahviloista ja nauti herkkujen lisäksi ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Bembölen Kahvituvan päärakennuksen suuri tupa ja kamari, eli nykyinen keittiö sekä eteinen on ilmeisesti rakennettu 1737. Saliosa on rakennettu myöhemmin, ehkä 1800-luvun alussa. Bembölen Kahvitupa on viehättävä lounaskahvila, jonka historiallinen miljöö ihastuttaa kävijäänsä. http://bembolenkahvitupa.net/

Robellas Cafe Leppävaarassa on yli satavuotias huvila, joka kätkee sisäänsä maittavan lounas- sekä brunssipaikan. Huvilan upea sisustus ja herkullinen brunssi houkuttelee runsaasti kävijöitä, joten pöytävaraus on suotavaa. https://robellas.fi/

Kaisan Cafe on sympaattinen kahvila keskellä Tapiolan ostoskeskusta. Voisi jopa sanoa, että Kaisan Cafe on Tapiolan sydän, sillä korvapuustien nautinnollinen tuoksu leijailee ympäri ostoskeskusta. Otat sitten ison tai pienen korvarin, pullanhimo tulee varmasti tyydytettyä. https://www.kaisancafe.com/kaisan-kahvila/

Kulttuurin kehdossa

Näyttelykeskus Weegeellä Tapiolassa pääset tutustumaan sekä museoihin, näyttelyihin että tapahtumiin. Monipuolinen tarjonta kulttuuria samassa paketissa! Katso vaihtuvat näyttelyt ja astu sisään.

Sellosali Leppävaarassa tarjoaa kävijöilleen ainutlaatuisia musiikkielämyksiä. Loistavien kulkuyhteyksien päässä olevan Sellosalin paikat täyttyvät nopeasti, joten kannattaa varata paikat mieluisaan konserttiin heti.

Espoon Kulttuurikeskus Tapiolassa on esittävän taiteen ja kulttuurielämän päänäyttämö Espoossa, jossa on tilaa niin isoille kuin pienillekin tapahtumille.

Espoon uudet kodit