Skip to content

Pohjola Rakennus toteuttaa Soihtu Korttelikylään Jyväskylään energiatehokasta opiskelija-asumista

17.12.2020

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYYn omistama liiketoimintakokonaisuus Soihtu rakennuttaa Mäki-Matin kaupunginosaan uuden asuntokohteen, jonka toteuttajana toimii Pohjola Rakennus Oy Suomi. Kohteen rakennustyöt ovat käynnistyneet joulukuussa heti teknisen suunnittelun sisältävän TR-urakkasopimuksen synnyttyä.

TR-urakkamallissa tilaaja on valinnut kohteelle arkkitehdin, ja kaikki muu suunnittelu sisältyy urakkaan. Näin Soihtu on saanut suunnitteluvaiheeseen vahvasti mukaan myös toteutusnäkökulman, ja Pohjola Rakennus on pystynyt suunnittelemaan kohteen mieleisekseen tuotannon ja teknisten ratkaisujen näkökulmasta.

Tulevan kohteen halutaan tarjoavan laadukkainta mahdollista asumista lähellä yliopistokampuksia ja keskeisiä palveluita kohtuullisella hintatasolla. Korttelikylä niveltyy osaksi Hippoksen kehittyvää aluetta ja Seminaarinmäen korkeakoulukampusta.

”Pohjola Rakennus haluaa tarjota laadukkaita ja arjessa hyvin toimivia koteja asiakkailleen. Tämän hankkeen toteutus on antanut mahdollisuuden toteuttaa meille tärkeitä asioita myös kestävän kehityksen puitteissa, ja se tarjoaa mielenkiintoisen kokonaisuuden yhteistyölle eri osapuolten välillä”, kertoo Pohjola Rakennuksen rakennusjohtaja Jukka Urvas.

Strategiansa mukaisesti Soihtu tähtää kestävän kehityksen mukaiseen toteutukseen. Kohde toteutetaan korkeimpaan A-energialuokkaan. Energiataloudellisen ulkovaipan ja talotekniikan lisäksi kohde tuottaa aurinkoenergiaa katolle sijoitettujen aurinkopaneelien avulla. Sähköä kuluu Korttelikylässä asumisen tarpeisiin ja talotekniikkaan.

”Soihtu halusi ohjata toteutuksen A-energialuokkaan, mutta urakoitsijalla oli suunnitteluvaiheen aikana mahdollisuus hakea toteutuksen ja taloudellisuuden näkökulmasta optimaalisimmat ratkaisut tavoitteeseen pääsemiseksi”, kertoo Soihdun kiinteistöjohtaja Kimmo Moilanen.

Asunnot ovat kompakteja, mutta yksilöllisyyttä ei ole unohdettu: harjakattoisten kerrostalojen ylimmän kerroksen asunnot ovat valoisia ja tilavia parvellisia loft-yksiöitä. Kohteen jokaisessa asunnossa on tuuletuksen mahdollistava ranskalainen parveke. Pihanpuoleisissa katutason asunnoissa oma uloskäynti luo yksityisyyttä.

Soihtu Korttelikylän kohteeseen toteutetaan kaksi asuinkerrostaloa, joiden asuntojen kokonaispinta-ala on reilu 3 800 m2. Asuntoja Soihdun uusissa Korttelikylän taloissa on 158, joista 142 on yksiöitä ja 16 kaksioita. Kampuksien läheisyydessä olevien opiskelijoille suunnattujen yksiöiden tarve on huomioitu kokonaisuutta suunniteltaessa. Asukkaat pääsevät muuttamaan uuteen kohteeseen kesällä 2022.

Kuvalähde: Inaro Oy


Lisätiedot:

Jukka Urvas, rakennusjohtaja, jukka.urvas@pohjolarakennus.fi, puh. 044 421 0452

Kimmo Moilanen, kiinteistöjohtaja, Soihtu, puh. 040 545 5198

 

Koteja Pohjolan elosuhteisiin

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa viihtyisiä koteja Suomen elosuhteisiin yli 30 vuoden kokemuksella. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 2 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Pohjola Rakennuksen palveluksessa on yli 3 000 ammattilaista, joista noin 250 on omaa henkilökuntaa. Monessa asiassa on onnistuttu: liikevaihtomme on kehittynyt positiivisesti ollen 295 MEUR vuonna 2019, lisäksi asiakastyytyväisyys oli 4,31/5 ja henkilöstön tyytyväisyys työnantajaan 4,1/5 vuonna 2019. Menestyksen takana ovat osaamisen jatkuva kehittäminen sekä palveluvalmis asenne: tarjoamme parhaat puitteet asukkaille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille. Valitse Pohjola Rakennus, kun haluat kotimaista osaamista kotimaiseen asumiseen.

Soihtu on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYYn omistama liiketoimintakokonaisuus, joka hallinnoi ja kehittää ylioppilaskunnan kiinteistöomaisuutta ja liiketoimintaa. Soihtu vuokraa asuntoja Kortepohjan ylioppilaskylässä ja Vehkakujalla, tuottaa ravintola-, tapahtuma- ja juhlapalveluja Ilokivessä sekä ylläpitää JYYn kiinteistöjä ja toimitiloja.