Skip to content

Pohjola Rakennus toteuttaa kolme uudiskerrostaloa Newil & Baulle

30.06.2021
Lehtisaaren Torni

Pohjola Rakennus Oy Suomi ja Newil & Bau ovat allekirjoittaneet 24.6.2021 KVR-urakkasopimuksen, joka kattaa Helsingin Lehtisaareen rakennettavat kohteet Asunto Oy Lehtisaaren Tornin ja Asunto Oy Lehtisaaren Tiilen. Pohjola Rakennus toimii kohteiden pääurakoitsijana, ja sopimukseen sisältyy 84 asunnon ja 41 paikkaisen autohallin toteutus.

Pohjola Rakennus toteuttaa kerrostalot Helsingin Lehtisaareen, joiden rakennuttajana toimivat Newil & Bau yhteistyössä Samla Asunnot Ky:n kanssa. Arkkitehtina toimii Schauman Arkkitehdit ja Schauman & Nordgren Architects. Urakkasopimukseen sisältyy yhteensä 84 asuntoa, joista osa on RS-tuotantoa ja osa vuokra-asuntoja. Asunto Oy Lehtisaaren Torni ja Asunto Oy Lehtisaaren Tiili nousevat merelliseen Lehtisaareen, jossa yhdistyy koko Helsingin mittakaavassa ainutlaatuisella tavalla reilun vartin matka keskustaan, luonnonläheisyys, oma rauha ja palvelut.

Lehtisaaren uudistuminen on alkanut 2010-luvulla ja alue tulee 2020-luvulla nousemaan uuteen kukoistukseensa. Seuraava vaihe Lehtisaaren uudistumisessa alkaa Lehtisaaren Tornin korttelin rakentumisesta. Tämän jälkeen on vuorossa Papinpöydänkujan lähistöllä sijaitsevan vanhan ostoskeskuksen purkaminen ja uusien asuinkerrostalojen rakentaminen sen tilalle. Talojen kivijalkoihin on kaavoitettu liiketilaa, joten alueen palvelut tulevat lisääntymään tulevien vuosien aikana.

Newil & Bau on aloittanut RS-kohteen, Asunto Oy Lehtisaaren Tornin myynnin, ja rakennustyöt käynnistyvät välittömästi. Kummankin kohteen arvioitu valmistuminen on vuoden 2023 tammikuun loppuun mennessä.

Lisätiedot:

Jouni Laukkarinen, Pohjola Rakennus Oy Suomi, suunnittelujohtaja, 040 526 0624, jouni.laukkarinen@pohjolarakennus.fi

 

Pohjola Rakennus Oy Suomi on luonut mukavuusalueita Pohjolan elosuhteisiin jo vuodesta 1989. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 2 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Olemme yksi Suomen suurimmista rakennusalan yrityksistä ja työllistämme yli 3 000 ammattilaista, joista noin 250 on omaa henkilökuntaa. Kun haluat löytää oman mukavuusalueesi, voit luottaa meihin.