Skip to content

Pohjola Rakennus toteuttaa KOASille loft-henkisiä opiskelija-asuntoja

29.04.2021

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr eli Koas rakennuttaa kolme 6–7-kerroksista opiskelijakerrostaloa Mäki-Matin kaupunginosaan, aivan yliopiston pääkampuksen viereen. Pääurakoitsijana kohteessa toimii Pohjola Rakennus Oy Suomi. Koas Korttelikylään valmistuu 226 asuntoa, joista osa on loft-henkisiä, korkealla parvella varustettuja koteja. Asukkaiden yhteiskäyttöön tulee suuri oleskelupiha sekä monipuoliset tilat saunomiseen, oleskeluun ja opiskeluun.

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr eli Koas rakennuttaa kolme uutta opiskelijoille suunnattua asuintaloa Voionmaankadun ja Pitkäkadun varteen. Uusien talojen tieltä on purettu kevään aikana Jyväskylän konservatoriolta ja Koasilta tyhjäksi jäänyt rakennus. Soihtu on jo aloittanut samaan kortteliin kahden talon rakentamisen.

”Korttelikylässä on kyse hyvin harvinaisesta täydennysrakentamisesta. Pääsemme rakentamaan kerralla lähes koko korttelin. Koas ja JYY:n Soihtu tekevät korttelin kehittämisessä tiivistä yhteistyötä. Rakennukset sijoittuvat katujen varsille ja korttelin keskelle jää viihtyisä oleskelupiha. Yhteen Koasin taloista sijoittuvat kaikkien korttelin asukkaiden käyttöön suunnitellut yhteistilat. Muunneltaviin, runsaan 500 neliön tiloihin tulee ryhmätyöhuoneita, opiskelutiloja työpisteineen, suuret saunatilat sekä hengailutilat oleskelua, elokuvien katselua ja pelailua varten”, Koasin toimitusjohtaja Matti Tanskanen kertoo.

Koas Korttelikylän kolmeen asuinrakennukseen valmistuu 203 yksiöitä (27–30,5 m2) ja 23 kaksiota (36–42 m2). Asuntojen huoneistoala on kokonaisuudessaan 6 509,5 m2 ja yhteistilojen 1 193 m2, kun mukaan lasketaan myös pyörä- ja irtaimistovarastot. Osa asunnoista varustetaan parvella, ranskalaisella parvekkeella tai pienellä terassilla.

Ekologista ja energiatehokasta rakentamista

Koas Korttelikylän talojen rakentaminen alkaa konservatorion purkutöiden päätyttyä huhtikuussa. Kahden ensimmäisen talon arvioitu valmistumisaika on joulukuussa 2022. Kolmas talo valmistuu maaliskuussa 2023. Pääurakoitsijana kohteessa toimii Pohjola Rakennus Oy Suomi ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa helsinkiläinen INARO Oy.

”On hienoa päästä toteuttamaan Koasin kanssa opiskelijoille tarkoitettua, kokonaisuudeksi suunniteltua kohdetta. Tämä tosiaan tehdään moderneille opiskelijoille nimenomaan heidän tarpeensa huomioon ottaen. Heistä todella välitetään ja heille halutaan luoda hyvät puitteet myös opiskelun ulkopuolelle”, Pohjola Rakennuksen rakennusjohtaja Jukka Urvas sanoo.

Koas Korttelikylän kivirakenteiset talot ovat kapealinjaisia ja harjakattoisia. Julkisivut verhoillaan vaaleanharmaalla tiilellä. Koasin ympäristöarvojen mukaisesti Koas Korttelikylä toteutetaan korkeimpaan A-energialuokkaan. Talojen energiankulutusta minimoidaan jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmällä ja vesi-ilmalämpöpumpuilla.

Lisätiedot:

Jukka Urvas, Pohjola Rakennus Oy Suomi, rakennusjohtaja (Jyväskylä, Kuopio ja Oulu), 044 421 0452, jukka.urvas@pohjolarakennus.fi

Matti Tanskanen, Koas, toimitusjohtaja, 050 545 0010, matti.tanskanen@koas.fi

 

Pohjola Rakennus Oy Suomi on luonut mukavuusalueita Pohjolan elosuhteisiin jo vuodesta 1989. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 2 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Olemme yksi Suomen suurimmista rakennusalan yrityksistä ja työllistämme yli 3 000 ammattilaista, joista noin 250 on omaa henkilökuntaa. Kun haluat löytää oman mukavuusalueesi, voit luottaa meihin.

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr eli Koas rakennuttaa, ylläpitää ja vuokraa asuntoja opiskelijoille Jyväskylässä. Vuonna 1975 perustettu säätiö tarjoaa helppoa, edullista ja turvallista vuokra-asumista kaikille peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville. Kaikkien Koasin tuhansien asukkaiden vuokraan kuuluu aina vesi, vihreä sähkö, netti sekä pesulan käyttö. Koas tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Koas – tilaa olla sinä.

Helsinkiläinen INARO Oy yhdistää maisema-, kaupunki- ja arkkitehtisuunnittelun sekä erikoisalat kokonaisuudeksi, joka mahdollistaa kestävät suunnitteluratkaisut. INAROn Suunnitelmat ovat aina osa laajempaa kontekstia: kaupunki-ja luonnonympäristöä, kulttuuria sekä yhteiskuntaa. Rakennetussa lopputuloksessa materiaalit, tilat ja kasvillisuus luovat ainutlaatuisia paikkoja elämälle. Yritys on perustettu vuonna 2007 (Serum arkkitehdit Oy). Vuonna 2019 nimeksi vaihtui INARO. Vuonna 2018 yrityksen liikevaihto oli 1,3 MEUR ja se työllisti 20 työntekijää.