Skip to content

Pohjola Rakennus rakentaa Liedon Säästöpankille ja Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:lle kaksi kerrostaloa Lietoon

21.01.2020
Pohjola Rakennus Oy Suomi on allekirjoittanut sopimukset Liedon Säästöpankin ja Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n kanssa kahden kerrostalon rakentamisesta Lietoon.

Liedon keskustaan rakennettavassa aluehankkeessa on viisi 5-kerroksista asuinkerrostaloa sekä parkkihalli. Rakenteilla oleva kortteli sijaitsee aivan Liedon ydinkeskustassa palveluiden äärellä. Alueen kulkuyhteydet ovat erinomaiset, sillä Turun keskustaan pääsee autolla noin 20 minuutissa ja lähin bussipysäkkikin sijaitsee näköetäisyydellä.

– Kunnan erinomaisella asioiden edistämisellä olemme kehittäneet yhden Liedon hienoimmista asuinympäristöistä ennakoitua nopeammassa aikataulussa. Kohteiden valmistuessa ensi vuoden loppupuolella olemme luoneet upean naapuruston ja mukavuusalueen tuleville asukkaille, toteaa Pohjola Rakennuksen hankejohtaja Antti Saarinen.

Ensimmäiset kaksi kerrostaloa, Liedon Säästöpankille rakennettu As Oy Liedon Kyöstinkartano I valmistui toukokuussa 2019 ja Pohjola Rakennuksen omaa asuntotuotantoa oleva As Oy Liedon Rauha elokuussa 2019. As Oy Kyöstinkartano I:ssa on yhteensä 38 asuntoa ja Liedon Rauhassa 28 asuntoa. Rakenteilla oleva Aurahovin Senioripalveluille rakennettava 38-asuntoinen seniorikoti valmistuu kesällä 2020.

– Esteettömät ja valoisat 30-40 m2:n asunnot sekä alakerran yhteistilat luovat ensiluokkaiset puitteet senioriasumiselle. Aurahovi on tarkoitettu vaihtoehdoksi, mikäli oma koti tuntuu turvattomalta, yksinäiseltä tai esteelliseltä ympäristöltä elää, taikka jos tuen ja palveluiden tarve on jo jonkin verran kasvanut, Aurahovin toimitusjohtaja Tomas Grönroos kertoo.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:lle rakennettavaan Liedon Jokihelmeen tulee yhteensä 28 asuntoa. Jokihelmen rakentaminen on aloitettu joulukuussa 2019 ja asunnot ovat muuttovalmiita joulukuussa 2020.

– Liedon Jokihelmi valmistuu erinomaiselle paikalle Liedon keskustaan ja tuo hienosti monipuolisuutta asumisvaihtoehtoihin tähän poikkeuksellisen hyvät palvelut omaavaan kortteliin, Maria Aspala Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:lta sanoo.

Liedon Säästöpankille rakennettavan As Oy Liedon Kyöstinkartano III:n rakennuslupa jätetään tammikuussa 2020. Rakentamisen on tarkoitus alkaa parkkihallin valmistumisen jälkeen huhtikuussa. Rakennustyöt ovat valmiit kesällä 2021, jolloin koko alue valmistuu. Kyöstinkartano III:ssa on 33 asuntoa, joiden keskipinta on noin 46 m2.

– Olemme olleet innolla mukana kehittämässä Liedon keskustaa yhteistyössä kunnan ja Pohjola Rakennus Oy Suomen kanssa. Erityisen ilahtuneita olemme siitä, miten nopeasti olemme yhdessä pystyneet olemaan mukana muuttovoittoisen kunnan kehittämisessä tarjoamalla laadukasta asumista keskeisten palveluiden ulottuville huomioiden asukkaiden eri elämänvaiheet, Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja Jussi Hakala sanoo.

Lisätiedot:

Antti Saarinen, Pohjola Rakennus Oy Suomi, hankejohtaja, puh. 050 358 6038, antti.saarinen@pohjolarakennus.fi

Miika Oksanen, Pohjola Rakennus Oy Suomi, varatoimitusjohtaja, puh. 0400 781 341, miika.oksanen@pohjolarakennus.fi

Koteja Pohjolan elosuhteisiin

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa viihtyisiä koteja Suomen elosuhteisiin yli 30 vuoden kokemuksella. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 2000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Pohjola Rakennuksen palveluksessa on yli 3 000 ammattilaista, joista lähes 200 on omaa henkilökuntaa. Monessa asiassa on onnistuttu: liikevaihtomme on kehittynyt positiivisesti ollen 260 MEUR vuonna 2018, lisäksi asiakastyytyväisyys oli 4,31/5 ja henkilöstötyytyväisyys 88 % vuonna 2017. Menestyksen takana ovat osaamisen jatkuva kehittäminen sekä palveluvalmis asenne: tarjoamme parhaat puitteet asukkaille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille. Valitse Pohjola Rakennus, kun haluat kotimaista osaamista kotimaiseen asumiseen