Skip to content

Pohjola Rakennus rakentaa Jyväskylän keskustaan tornitalokokonaisuuden

25.03.2021

Jyväskylän keskustan siluetti nousee korkealle uuden keskustahankkeen myötä. Pohjola Rakennus Oy Suomen toimesta osoitteeseen Kalevankatu 8-10 nousevat 16- ja 12-kerroksiset tornitalot sekä 8-kerroksinen matalampi asuintalo. Kolmen asuinrakennuksen kokonaisuus muotoutuu Kalevankadun, Ilmarisenkadun ja Puistotorin rajaamalle alueelle vastapäätä Kolmikulmaa. Uudet asuinrakennukset luovat Jyväskylän keskusta-alueelle uutta modernia asuntokantaa.

Jyväskylän kantakaupunkiin, Puistolan kaupunginosaan muodostuu moderni kokonaisuus, kun Pohjola Rakennuksen kaksi tornitaloa, sekä matalampi asuinrakennus rakennetaan Kalevankadulle. Uudet asuinkerrostalot mahdollistavat tuleville asukkailleen modernit puitteet kaupunkiasumiseen aivan keskustan palvelujen ääressä. Ylimpien kerrosten kodeista avautuvat myös ainutlaatuiset maisemat Jyväskylän kaupungin ylle.

Tulevissa kodeissa asumismukavuutta lisäävät käytännöllisten ja laadukkaiden kotien lisäksi muun muassa taloyhtiön käytössä oleva yhteiskäyttöauto. Se helpottaa asukkaiden arkea ilman oman auton omistamiseen liittyviä kustannuksia. Asukkaita palvelee myös rauhallinen sisäpiha sekä vehreä kattopiha, jossa voi rentoutua kaupungin sykkeen yläpuolella. Asuinrakennusten katutasoon on suunniteltu myös liiketiloja.

”Kaavan vahvistumista on odotettu ja nyt on hienoa päästä valmistelemaan hankkeen toteutusvaihetta. Kolmen rakennuksen kokonaisuus muodostaa merkittävän maamerkin Jyväskylän keskusta-alueelle,” kertoo Pohjola Rakennus Oy Suomen hankejohtaja Veli-Pekka Into.

Asuinalueena Jyväskylän Puistola mahdollistaa kaupunkiasumisen parhaat puolet palveluineen ja näppärine etäisyyksineen kaupungin sisällä. Puistola tarjoaakin nimensä mukaisesti myös puistomaisemaa, ja läheltä uusia koteja aukeaa ulkoilusta nauttiville Tourujoen luontopolku sekä luonnonsuojelualue.

Kalevankadun hanke tulee olemaan erityinen etenkin sen tarjoamien uudenlaisten asumismahdollisuuksien myötä ja tukee Jyväskylän suunnitelmia kasvattaa kaupungin keskustaa ylöspäin. Kalevankadun ensimmäisen asuinrakennuksen, 16-kerroksisen Asunto Oy Jyväskylän Puistolan Tornin kotien ennakkomarkkinointi alkaa alustavien suunnitelmien mukaan vuoden 2021 aikana.

Tutustu Asunto Oy Puistolan Torniin

Lisätiedot:

Veli-Pekka Into, Pohjola Rakennus Oy Suomi, hankejohtaja, 044 421 0338, veli-pekka.into@pohjolarakennus.fi

Maarit Rauhanen, Pohjola Rakennus Oy Suomi, myyntikoordinaattori, 044 421 0479, maarit.rauhanen@pohjolarakennus.fi


Koteja Pohjolan elosuhteisiin

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa viihtyisiä koteja Suomen elosuhteisiin yli 30 vuoden kokemuksella. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 2000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Pohjola Rakennuksen palveluksessa on yli 3 000 ammattilaista, joista lähes 250 on omaa henkilökuntaa. Monessa asiassa on onnistuttu: liikevaihtomme on kehittynyt positiivisesti ollen 315 MEUR vuonna 2020. Asiakastyytyväisyytemme oli 4,4/5 vuonna 2020. Menestyksen takana ovat osaamisen jatkuva kehittäminen sekä palveluvalmis asenne: tarjoamme parhaat puitteet asukkaille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille. Valitse Pohjola Rakennus, kun haluat kotimaista osaamista kotimaiseen asumiseen.