Skip to content

Pohjola Rakennus rakentaa Asokoteja Espoon Matinkylään

29.01.2020
Matinkatu 22
Pohjola Rakennus Oy Suomi on allekirjoittanut 29.1.2020 sopimuksen Asuntosäätiö sr- konserniin kuuluvan Asokotien kanssa 8-kerroksisen kerrostalon rakentamisesta Espoon Matinkylään.

Pohjola Rakennus rakentaa 35 Asokotia Espoon Matinkylän Mahtikortteliin. Matinkadulle, vanhan ostoskeskuksen paikalle, rakennettavassa 8-kerroksisessa kerrostalossa on kaksioita, kolmioita ja neliöitä, joiden huoneistoneliömäärät vaihtelevat 41 – 87 m2:n välillä. Asuntojen keskipinta-ala on 65,3 m2. Asokotien rakentaminen alkaa välittömästi ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa vuoden 2021 loppupuolella.

Matinkylän asuntoja kysytään erinomaisen sijainnin vuoksi jo nyt, vaikka hanke on vasta alkumetreillä. Juuri tällaisilla kohtuuhintaisilla ARA-asunnoilla on kova kysyntä pääkaupunkiseudun työssäkäyntialueella, toteaa Asokotien toimitusjohtaja Jari Riskilä.

Mahtikortteliin rakennettava asuinkerrostalo sijaitsee monipuolisten palvelujen ja hyvien liikenneyhteyksien läheisyydessä, kulman takaa löytyvät kauppakeskus Ison Omenan kaupat ja ravintolat, elokuvateatteri, kirjasto, terveyspalvelut ja monet muut arjessa tarvittavat palvelut. Rakennutettavien kotien houkuttelevuutta lisää muun muassa se, että ne sijaitsevat erinomaisten liikenneyhteyksien varrella; metrolla ja bussilla pääsee nopeasti Espoon ja Helsingin seudulle ja Länsiväyläkin sijaitsee ihan vieressä.

– On hienoa saada Asokodit kumppaniksi täydentämään Mahtikorttelin uusien kotien tarjontaa. Monipuoliset asumismuodot sekä hyvät palvelut tekevät Mahtikorttelista kiinnostavan asuinympäristön ja hankkeena se toteuttaa loistavasti Pohjola Rakennuksen strategiaa, Pohjola Rakennuksen hankejohtaja Hannu Hirvensalo kertoo.

Vanhan ostoskeskuksen paikalle rakennettavaan Mahtikortteliin tulee kokonaisuudessaan 219 asuntoa, joista 125 sijaitsee rakenteilla olevassa 16-kerroksisessa Asunto Oy Espoon Mahtinokassa, 59 FIM Asuntotuotolle rakennettavassa Asunto Oy Espoon Mahtitaipaleessa ja 35 Matinkatu 22 F ja G -nimisessä kerrostalossa, johon tulee Asokoteja.

Lisätiedot:

Hannu Hirvensalo, Pohjola Rakennus Oy Suomi, hankejohtaja, hannu.hirvensalo@pohjolarakennus.fi,

puh. 040575 6293

Jari Riskilä, Asokodit, toimitusjohtaja  jari.riskila@asokodit.fi, puh. 040 756 3817

Koteja Pohjolan elosuhteisiin

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa viihtyisiä koteja Suomen elosuhteisiin yli 30 vuoden kokemuksella. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 2000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Pohjola Rakennuksen palveluksessa on yli 3 000 ammattilaista, joista lähes 200 on omaa henkilökuntaa. Monessa asiassa on onnistuttu: liikevaihtomme on kehittynyt positiivisesti ollen 260 MEUR vuonna 2018. Asiakastyytyväisyytemme oli 4,31/5 vuonna 2019. Menestyksen takana ovat osaamisen jatkuva kehittäminen sekä palveluvalmis asenne: tarjoamme parhaat puitteet asukkaille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille. Valitse Pohjola Rakennus, kun haluat kotimaista osaamista kotimaiseen asumiseen.