Skip to content

Pohjola Rakennus mukana toteuttamassa Turun Pihlajaniemen ensimmäistä asuinkorttelia

21.12.2020
pohjola rakennus pihlajaniemi turku

Senaatti-kiinteistöt järjesti yhteistyössä Turun kaupungin kanssa laatu- ja hintakilpailun Turun Pihlajaniemessä sijaitsevan kolmen asuinkerrostalokorttelin toteuttamisesta syksyllä 2020. Nämä kolme korttelia ovat aloituskorttelit uuden Pihlajaniemen yli 5000 asukkaan merellisessä ja luonnonläheisessä kaupunginosassa. Yhden kortteleista tulee toteuttamaan Pohjola Rakennus Oy Suomi.

Pohjola Rakennus Oy Suomi voitti ensimmäisen korttelin työnimellä ”Niemikortteli”. Voitettu kortteli on uuden alueen näkyvin sisääntulokortteli. Pohjola Rakennus Oy Suomi teki jo kilpailun aikana yhteistyötä NREP Oy:n kanssa ja hankkeen kehittämistä jatketaan yhdessä. Arkkitehtina kilpailussa on toiminut Schauman Arkkitehdit.

Kilpailuehdotusten arviointi perustui hinnan ja laadun kokonaisarviointiin. Töissä haettiin ihmisen mittakaavaista, monipuolista ja vaihtelevaa kaupunkirakennetta. Arvioinnissa painotettiin erityisesti kaupunkikuvallisia ratkaisuja, sekä arkkitehtonista ja toiminnallista laatua. Painopisteenä olivat myös monipuoliset asumisen ratkaisut ja korttelipihojen laatu, toiminnallisuus sekä viihtyvyys.

Kortteli luo todella laadukasta, monipuolista ja miellyttävää kaupunkirakennetta. Ensimmäiset kerrokset avautuvat erinomaisesti kadulle luoden kävelijälle vaihtelevaa ja kodikasta ympäristöä, kun taas sisäpihalle aukeaa asuntoterasseja. Korttelin piha tulee olemaan monikerroksinen ja polveileva.

Senaatti-kiinteistöt allekirjoitti kilpailun voittaneiden tahojen kanssa kiinteistökaupan esisopimukset 21.12.2020. Lopulliset kiinteistökaupat tehdään, kun kilpailun kohteena olevaa aluetta koskeva asemakaavan muutos on tullut lainvoimaiseksi.

Korttelien rakentamisen on tarkoitus käynnistyä vaiheittain vuonna 2022.

Lisätiedot:

Antti Saarinen, hankejohtaja, 050 358 6038, antti.saarinen@pohjolarakennus.fi


Koteja Pohjolan elosuhteisiin

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa viihtyisiä koteja Suomen elosuhteisiin yli 30 vuoden kokemuksella. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 2 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Pohjola Rakennuksen palveluksessa on yli 3 000 ammattilaista, joista noin 250 on omaa henkilökuntaa. Monessa asiassa on onnistuttu: liikevaihtomme on kehittynyt positiivisesti ollen 295 MEUR vuonna 2019, lisäksi asiakastyytyväisyys oli 4,31/5 ja henkilöstön tyytyväisyys työnantajaan 4,1/5 vuonna 2019. Menestyksen takana ovat osaamisen jatkuva kehittäminen sekä palveluvalmis asenne: tarjoamme parhaat puitteet asukkaille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille. Valitse Pohjola Rakennus, kun haluat kotimaista osaamista kotimaiseen asumiseen.