Skip to content

Pohjola Rakennus ja YH Kodit Oy rakentaa Tampereen Santalahteen 45 asunnon RS-kohteen

11.01.2021

Pohjola Rakennuksen ja YH Kodit Oy:n yhteistyönä rakentuva Asunto Oy Tampereen Pisparannan Erina on saanut myyntivalmiuden ja osakkeiden myynti on aloitettu.

Asunto Oy Tampereen Pisparannan Erina nousee seitsemän kerroksen korkeuteen Santalahden vanhalle teollisuusalueelle rakentuvaan rantakaupunginosaan. Erinaan rakennetaan 45 modernia kaupunkikotia, kolme liiketilaa sekä pysäköintilaitos. Yksityinen piha yhdessä korttelin keskelle sijoittuvan puistoalueen kanssa tarjoaa asukkaille monipuolisia toiminnallisia ulkotiloja. Erina on kohteena herättänyt paljon kiinnostusta ja kodeista on varattu jo 60 %. Koteja on kuitenkin vielä tarjolla eri kokoluokissa.

Monipuolinen asuntojakauma tarjoaa vaihtoehtoja erilaisille asumistarpeille. Asuntojakaumaa suunniteltaessa on otettu huomioon järvimaiseman, suojaisan sisäpihan sekä suotuisien ilmansuuntien tarjoamat mahdollisuudet. Kaksikerroksiset loft-asunnot löytyvät Erinan 6. kerroksesta, joissa yli kolmen metrin huonekorkeus antaa runsaasti avaruutta ja isoista ikkunoista aukeaa upeat näkymät järvelle ja satamaan.

”Uniikit kodit järvinäkymillä ovat herättäneet suurta kiinnostusta ja isompiin asuntoihin on varaajia jonoksi asti. Asiakkaat arvostavat erityisesti huolellisesti suunniteltuja asuntopohjia, isoja parvekkeita ja terasseja, hyviä kulkuyhteyksiä sekä näkymiä”, kertoo Pohjola Rakennuksen hankejohtaja Henna Korpiluoto.

Santalahden alueelle on tulevaisuudessa kaavailtu monipuolisia palveluja, kuten kahviloita, ravintola, kuntosali, päiväkoti ja päivittäistavarakauppa. Santalahden tapahtumapuisto tarjoaa jo monipuolisesti mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon ja harrastuksiin. Puistosta löytyy muun muassa koripallokenttä, grillauspaikkoja, uimaranta, matonpesupaikka sekä koirapuisto. Myös raitiotieverkko laajenee odotetusti kaupungin länsiosiin, ja Tampereen ratikka liikennöi jatkossa myös Santalahdessa. Liikennöinti alueelle on tarkoitus käynnistää vuonna 2023.

”Santalahden uudistuvan kaupunginosan ilmeen voi jo hyvin nähdä. Moderni siluetti, viihtyisät sisäpihat ja tuleva raitiovaunuyhteys tekevät kaupunginosasta uniikin”, toteaa YH Kodit Oy:n rakennuttajajohtaja Petro Saraste.

Uusi Pisparannan kortteli tulee luomaan mainetta arvokkaana ja haluttuna asuinalueena. Pohjola Rakennus ja YH Kodit rakentaa Santalahteen yhteistyössä 500 kotia kahteen kortteliin; Tikkutehtaalle ja Pisparantaan. Santalahteen jo rakennetuista kodeista suurin osa on myyty.

Erinan rakentaminen alkoi joulukuussa 2020 ja sen on arvioitu valmistuvan keväällä 2022. Santalahden kaikkien kolmen korttelin on arvioitu valmistuvan vuoteen 2025 mennessä.

 

Lisätiedot:

Henna Korpiluoto, Pohjola Rakennus Oy Suomi, hankejohtaja, puh. 050 517 7552, henna.korpiluoto@pohjolarakennus.fi

Miika Oksanen, Pohjola Rakennus Oy Suomi, varatoimitusjohtaja, 0400 781 341, miika.oksanen@pohjolarakennus.fi

Petro Saraste, YH Kodit, rakennuttajajohtaja, 010 227 3061, petro.saraste@yhkodit.fi

Minna Huumo, YH Kodit, avainasiakaspäällikkö, 050 408 7057, minna.huumo@yhkodit.fi

 

Koteja Pohjolan elosuhteisiin

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa viihtyisiä koteja Suomen elosuhteisiin yli 30 vuoden kokemuksella. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 2 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Pohjola Rakennuksen palveluksessa on yli 3 000 ammattilaista, joista noin 250 on omaa henkilökuntaa. Monessa asiassa on onnistuttu: liikevaihtomme on kehittynyt positiivisesti ollen 295 miljoonaa euroa vuonna 2019, lisäksi asiakastyytyväisyys oli 4,31/5 ja henkilöstön tyytyväisyys työnantajaan 4,1/5 vuonna 2019. Menestyksen takana ovat osaamisen jatkuva kehittäminen sekä palveluvalmis asenne: tarjoamme parhaat puitteet asukkaille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille. Valitse Pohjola Rakennus, kun haluat kotimaista osaamista kotimaiseen asumiseen.

YH Kodit – Elämän kestävää asumista

YH Kodit Oy -konserni on erikoistunut vuokra-, asumisoikeus- ja omistusasuntojen rakennuttamiseen ja omistamiseen. Konserni omistaa lähes 8 000 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa ja rakennuttaa vuosittain 500–1 000 uutta asuntoa. YH Kodit Oy:n pääomistajia ovat eläkeyhtiöt ja säätiöt sekä pirkanmaalaiset ja varsinaissuomalaiset kaupungit ja kunnat. Yritys on erikoistunut valtion tukemaan yleishyödylliseen ARA-asuntotuotantoon. Yrityksen palveluksessa työskentelee 45 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 124 miljoonaa euroa. www.yhkodit.fi