Skip to content

Pohjola Rakennus ja Taaleri ovat tehneet kaupat Turun Pääskyvuoreen tulevasta kerrostalohankkeesta

18.05.2021

Pohjola Rakennus Oy Suomi on myynyt Turun Pääskyvuoreen tulevan kerrostalohankkeensa Erikoissijoitusrahasto Taaleri Kiinteistöille. Perjantaina 23.4.2021 solmittu kauppa pitää sisällään 49 asunnon kerrostalokohteen, jossa huoneistopinta-alaa on yhteensä noin 1870 m².

Asunto Oy Turun Pääskysillankatu 12, josta kauppa solmittiin, sijaitsee uudella Pääskyvuoren linkkitornin juurelle kaavoitetulla kerrostalorakentamiseen suunnatulla alueella. Paikka on pitkään ollut puolustusvoimien hallinnassa, josta se on myöhemmin siirtynyt kaupungin omistukseen. Muutamia vuosia sitten alue kaavoitettiin luonnonläheiseksi ja korkeatasoiseksi kerrostaloalueeksi. Pääskyvuori tunnetaan Turun seudulla hyvistä liikuntareiteistään, vehreästä luonnosta ja Jaanin ojaksi kutsutusta purostaan, joka virtaa alueen halki.

Kohteen tontit Pohjola Rakennus Oy Suomi sai haltuunsa kaavoituksen jälkeen alueella järjestetyn tontinluovutuskilpailun kautta. Pääskyvuoren alue rakentuu laadukkaaksi vehreäksi asuinalueeksi lähelle Kupittaan ja Itäharjun palveluita.

”Pääskyvuoren alueen hankkeemme edustavat laadukasta asumista luonnon läheisyydessä, mutta vain muutaman askeleen päässä kaupungin sykkeestä. Taaleri Erikoissijoitusrahaston hanke yhdessä muiden hankkeidemme kanssa pitää alueen imagon kiinnostavana ja tukee alueen laajaa asuntokehitystä”, sanoo Pohjola Rakennus Oy Suomen hankejohtaja Antti Saarinen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Pääskyvuoren vuokra-asuntokohteen hankintaan. Kohde soveltuu hienosti rahaston strategiaan, ja laadukkaat asunnot tulevat olemaan hieno lisäys rahaston portfolioon”, toteaa Taalerin salkunhoitaja Jan Hellman.

Kaupan kohteena olevan kiinteistön naapuriin on parhaillaan nousemassa Pohjola Rakennus Oy Suomen oma asuntokohde, joten yhteensä Pohjolalla on Pääskyvuoressa rakenteilla 92 asuntoa. Pohjola Rakennuksen tavoitteena on rakentaa alueelle lähitulevaisuudessa myös toinen samanlainen asuinkerrostalokokonaisuus.

 

Lisätiedot:

Antti Saarinen, Pohjola Rakennus Oy, Suomi, hankejohtaja, 050 358 6038, antti.saarinen@pohjolarakennus.fi

Jan Hellman, Taaleri Kiinteistöt, salkunhoitaja, p. 044 544 4445, jan.hellman@taaleri.com

 

Pohjola Rakennus Oy Suomi on luonut mukavuusalueita Pohjolan elosuhteisiin jo vuodesta 1989. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 2 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Olemme yksi Suomen suurimmista rakennusalan yrityksistä ja työllistämme yli 3 000 ammattilaista, joista noin 250 on omaa henkilökuntaa. Kun haluat löytää oman mukavuusalueesi, voit luottaa meihin.

Taaleri
Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI). Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen, bioteollisuuden ja infran liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmentti muodostuu Vakuutusosakeyhtiö Garantiasta. Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 1,7 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.