Skip to content

Pohjola Rakennus ja eQ:n asuntorahasto ovat solmineet kaupat kolmesta asuntokohteesta

14.08.2020

Pohjola Rakennus ja eQ:n asuntorahasto allekirjoittivat sopimuksen kolmesta asuntokohteesta 3.7.2020. Kaikkien kohteiden on määrä valmistua kesään 2022 mennessä.

Helsinkiin, Vantaalle ja Tampereelle suunniteltujen kohteiden rakentaminen alkaa porrastetusti tämän vuoden aikana. Kahden kohteen rakennustyöt alkavat heti ja kolmannen vielä myöhemmin tänä vuonna. Tuleviin kohteisiin rakentuu yhteensä 171 asuntoa.

”eQ:n kanssa sovittu portfolio on strategiamme mukainen kauppa ja erittäin positiivinen asia vallitsevaan tilanteeseen. Kaikki kohteet ovat osa laajempaa aluerakentamishanketta, joihin toteutamme itse suunniteltuja asuntoja eri tuotantomuodoilla. Asiat etenivät eQ:n kanssa erittäin jouhevasti ja tämä osoittaa, että meitä arvostetaan ketteränä ja luotettavana kumppanina”, Pohjola Rakennuksen varatoimitusjohtaja Miika Oksanen kertoo.

Kaikki neuvottelut käytiin kuluneen kevään aikana ja COVID19-tilanteen vuoksi ensimmäinen fyysinen tapaaminen kaupanteon puitteissa oli 3.7.2020. Pohjola Rakennuksen ja eQ Asuntojen solmimien kauppojen arvo on yli 30 miljoonaa euroa. Kaikki kohteet valmistuvat arviolta kesään 2022 mennessä.

”Pohjola Rakennus Oy:n kanssa sovittu portfolio on uuden toukokuussa perustetun asuntorahastomme ensimmäinen investointi. Kohteet sijaitsevat Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella hyvien palvelujen ja joukkoliikenneyhteyksien äärellä. Yhteistyö Pohjola Rakennus Oy:n kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin ja toivomme sen jatkuvan tulevaisuudessakin”, sanoo sijoitusjohtaja Markus Pitkänen eQ Varainhoidosta.

eQ Asunnot sijoittaa asuntoihin Pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Rahaston sijoituskapasiteetti tulee olemaan yli 300 miljoonaa euroa, mikä mahdollistaa noin 1500 asunnon toteuttamisen.

Lisätiedot:

Miika Oksanen, Pohjola Rakennus Oy Suomi, varatoimitusjohtaja, puh. 0400 781 341 miika.oksanen@pohjolarakennus.fi

Markus Pitkänen, eQ Varainhoito Oy, sijoitusjohtaja, puh. 050 371 2898, markus.pitkanen@eQ.fi

 

Koteja Pohjolan elosuhteisiin

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa viihtyisiä koteja Suomen elosuhteisiin yli 30 vuoden kokemuksella. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 2 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Pohjola Rakennuksen palveluksessa on yli 3 000 ammattilaista, joista noin 230 on omaa henkilökuntaa. Monessa asiassa on onnistuttu: liikevaihtomme on kehittynyt positiivisesti ollen 295 MEUR vuonna 2019, lisäksi asiakastyytyväisyys oli 4,31/5 ja henkilöstön tyytyväisyys työnantajaan 4,1/5 vuonna 2019. Menestyksen takana ovat osaamisen jatkuva kehittäminen sekä palveluvalmis asenne: tarjoamme parhaat puitteet asukkaille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille. Valitse Pohjola Rakennus, kun haluat kotimaista osaamista kotimaiseen asumiseen.

eQ-konserni

eQ-konserni on kotimainen Varainhoitoon ja Corporate Finance -toimintaan keskittyvä yhtiöryhmä. eQ Varainhoito tarjoaa monipuolisia varainhoitopalveluita (ml. pääomarahastot ja kiinteistövarainhoito) sekä instituutioasiakkaille että yksityishenkilöille. Konsernin hallinnoitavat varat ovat 8,0 miljardia euroa. Konserniin kuuluva Advium Corporate Finance tarjoaa yritys- ja kiinteistöjärjestelyihin sekä pääomajärjestelyihin liittyviä palveluja.