Skip to content

Pohjola Rakennuksen ensimmäinen kohde Vantaan Koivukylässä ennakkomarkkinointiin

05.11.2019
Vantaan Wehmas

Pohjola Rakennus on käynnistänyt ensimmäisen asuntokohteensa ennakkomarkkinoinnin Vantaan Koivukylässä Asolan kupeessa.

Asunto Oy Vantaan Wehmas on seitsemänkerroksinen kerrostalo, jossa on yhteensä 66 asuntoa 22,5m2:n yksiöistä 67,5m2:n saunallisiin kolmioihin. Erilaisia asuntopohjia Wehmaasta löytyy yhteensä yhdeksän, joista jokainen löytää varmasti sopivan kodin.

Wehmas on ensimmäinen kolmesta rakennettavasta talosta. Kortteliin rakennettavat kerrostalot muodostavat näyttävän kokonaisuuden, jossa arkadikäytävät ja pylväät yhdessä yhtenäisen julkisivun kanssa muodostavat Asolanväylän ja Koivukylän puistotien risteysalueesta uuden kaupunkimaisen keskustan alueelle. Koivukylässä sijaitsevan Wehmaksen sijainti on ihanteellinen, se on lähellä palveluja ja juna-asemallekin pääsee kävellen muutamassa minuutissa. Tien toisella puolella sijaitsevat päivittäistavarakaupat ja lentoasemalle ajaa noin kymmenessä minuutissa.

Wehmaan rapattu, osin tiililaattapintainen, julkisivu on saanut innostuksensa 1950-luvulta. Alueen omakotitalojen keltaisesta värityksestä inspiraation saanut Wehmas sointuukin alueen väritykseen kauniisti. Wehmaan kaikki parvekkeet ovat lasitettuja ja muutamalla asunnolla on huoneistokohtainen asuntopiha. Yksiöissä, jotka avautuvat sisäpihalle sekä kuudennen ja seitsemännen kerroksen yksiöissä on ranskalainen parveke.

Katutasosta löytyy yksi liiketila ja taloyhtiöllä on myös yhteinen ulkoiluvälinevarasto, lastenvaunuvarasto, kuivaushuone sekä huoneistokohtaiset lämpimät irtaimistovarastot. Parkkipaikat löytyvät autohallista, jonne liikkuminen asuinkerroksista tapahtuu näppärästi hissillä. Muutama autohallin parkkipaikka on varustettu sähköauton latauspisteellä.
Asunto Oy Vantaan Wehmaan rakentamisen ennakoidaan alkavan keväällä 2020, ja arvioitu valmistumisaika on kesällä vuonna 2021. Kokonaisuudessaan Pohjola Rakennus rakentaa alueelle kolme kerrostaloa, joista osa on vuokra-asuntoja ja osa omistusasuntoja. Yhteensä asuntoja tulee kortteliin noin 200.