Skip to content

Pohjola Rakennukselta hitas-uudiskohde Vallilaan – Asunto Oy Helsingin Vallilan Siluetti nyt ennakkomarkkinoinnissa

05.07.2022

Pohjola Rakennus Oy Suomi on käynnistänyt Vallilan Karstulantielle rakennettavan hitas-uudiskohteensa, Asunto Oy Helsingin Vallilan Siluetin ennakkomarkkinoinnin. 12-kerroksiseen Siluettiin valmistuu yhteensä 41 uutta kotia arviolta syksyllä 2023.

 Pohjola Rakennus rakentaa Helsingin Vallilaan viisi asuinkerrostaloa, joista Asunto Oy Helsingin Vallilan Siluetti on viimeinen. Sammatintielle rakentuvia helmiä ovat Fikka, Piilo ja jo valmistunut Jemma. Karstulantielle rakennettavat, uusiksi maamerkeiksi kohoavat kaksi korkeaa tornia, Siluetti ja Monumentti. 11 asuinkerrokseen kohoavassa Siluetissa on 41 uutta, kauan odotettua ja toivottua, hitas-asuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat 32 m2:n yksiöstä, 66-74 m2:n kolmioihin ja 76,5 m2:n neljän huoneen saunallisiin koteihin.

Siluetin avarat hitas-kodit on helppo kalustaa, ja kotien materiaalit on mietitty käytön ja kulutuksen keston kannalta. Kotien yleisilme on rauhallisen vaalea, ja kaunis luonnonvalo pääsee sisään suurista ikkunoista. Lasitettu parveke tuo lisätilaa jo alkukeväästä pitkälle syksyyn. Todellista mukavuutta asumiseen tuo huoneistokohtainen ilmanvaihto sekä koko asunnon kattava vesikiertoinen lattialämmitys. Yhtiölle ei rakenneta osakkeina myytäviä autopaikkoja eikä yhtiön välittömään hallintaan jääviä autopaikkoja. Sen sijaan alueelle tulee rakentumaan erillinen pysäköintilaitos Vallilan Puiston Parkki Oy, jonka osakkeiden ostosta voi tiedustella lisää Pohjola Rakennuksen asuntomyynnistä.

Taloyhtiön ullakkokerroksesta (12. krs) löytyvät yhteiset saunaosastot ja kerhohuone. Löylyistä voi nautiskella katsellen näkymää Paavalinkirkolle ja Kalasataman tornitaloille. Asukkaat saavat nauttia vehreästä ja viimeistellystä, suoraan puistoon jatkuvasta pihapiiristä, joka jaetaan viereisten rakennusten kanssa. Pihasta löytyy tilaa rentoon oleskeluun ja lasten leikkeihin. Jokaisella asunnolle on myös oma numeroitu irtaimistovarasto ja pyykinpesu ja -kuivaus hoituvat yhteisessä talopesulassa ja kuivaus-huoneessa 1. kerroksessa. Yhtiöstä tulee savuton.

Uusien kotien sijainti on ihanteellinen, sillä kaikki palvelut sijaitsevat lähistöllä. Puistot, kaupat, koulut ja päiväkodit löytyvät lähes naapurustosta ja julkiset kulkuyhteydet ovat vertaansa vailla. Vallilassa on useita puistoja, joista lähimpään, Vallilan puistoon ja jalkapallokentälle, pääsee suoraan Siluetista ulos astuessa. Viereinen Vallilan laakso on vehreä ja monipuolinen alue, josta löytyy mitä ihastuttavin, 174-palstainen siirtolapuutarha. Laakson läpi pääsee helposti lenkkipolkua pitkin Kumpulaan saakka. Siluetti sijaitsee Vallilan korkeimmalla kohdalla, harjun päällä, jossa elämisen helppous ja ympäristön esteettisyys yhdistyvät kantakaupungin vilinään ja henkeäsalpaavat maisemat tuovat mielenrauhaa.

Siluetin kaikki asunnot ovat vapaarahoitteisia Hitas-omistusasuntoja ja on tuleva RS-kohde. Hitas-yhtiö rakennetaan aina kaupungin vuokratontille. Asunnot on hintasäännelty kaupungin toimesta ja myyntihinnalla on yläraja. Kaupunki valvoo Hitas-asuntojen kauppoja ja kauppahintoja.

 Hitas-asunnot/arvonta ja ostaminen

Siluetin kotien hakuaika alkaa 20.7.2022 ja loppuu 10.8.2022. Arvonta suoritetaan 11.8.2022.

Hakuajan aikana asiakas voi jättää sähköisen hakemuksen asuntoon hakuohjeen mukaisesti. Hakuajan päättyessä järjestetään hakijoiden kesken arvonta, jolla valitaan järjestys asuntojen osto-oikeuteen. Arvonnassa lapsiperheillä on etusija kolmen huoneen ja sitä suurempiin perheasuntoihin. Arvontaan osallistuvan on oltava täysi-ikäinen ja oikeustoimikelpoinen luonnollinen henkilö. Hitas-asunnon ostamiseen ei liity tulo- ja varallisuusrajoja. Mikäli uuden Hitas-asunnon ostajatalous omistaa jo Hitas-asunnon, tulee asunto myydä talouden ulkopuoliselle henkilölle viimeistään ennen uuden Hitas-asunnon valmistumista. Vain yhdessä rakenteilla olevassa Hitas-asunnossa voi olla varaajana tai osakkaana.

Ennen Hitas-asuntojen arvontaan osallistumista tulee hakijan tutustua kohteen hakuohjeisiin huolella. Hakuohje ja markkinointiin liittyvät asiakirjat löytyvät kohteen kotisivulta. Mikäli kaikille asunnoille ei arvonnassa löydy ostajaa, vapautuu asunto vapaaseen myyntiin. Kaikki Hitas-yhtiöiden huoneisto- ja omistajatiedot rekisteröidään Hitas-tietojärjestelmään. Lisätietoja Hitas-järjestelmästä löytyy Helsingin kaupungin sivuilta: hel.fi/hitas

Lisätiedot:

Hannu Hirvensalo, Pohjola Rakennus Oy Suomi, liiketoimintajohtaja, 040 575 6293, hannu.hirvensalo@pohjolarakennus.fi

Virpi Niinivuo, Pohjola Rakennus Oy Suomi, myyntipäällikkö, 044 421 0312, virpi.niinivuo@pohjolarakennus.fi

Pohjola Rakennus Oy Suomi on luonut mukavuusalueita Pohjolan elosuhteisiin jo vuodesta 1989. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 3 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Olemme yksi Suomen suurimmista rakennusalan yrityksistä ja työllistämme yli 3 000 ammattilaista, joista noin 300 on omaa henkilökuntaa. Kun haluat löytää oman mukavuusalueesi, voit luottaa meihin.