Skip to content

Pohjola Rakennukselta 34 uutta Hitas-kotia Haagaan – Asunto Oy Helsingin Hellikki on nyt ennakkomarkkinoinnissa

10.11.2022

Pohjola Rakennus Oy Suomi on käynnistänyt Etelä-Haagaan rakennettavan Hitas-uudiskohteensa, Asunto Oy Helsingin Hellikin, ennakkomarkkinoinnin. Hellikin kotien hakuaika alkaa 28.11.2022 ja päättyy 11.12.2022. Arvonta suoritetaan 12.12.2022.  Hellikkiin valmistuu yhteensä 34 uutta kotia arviolta kesäkuussa 2024.

Haagan Alppiruusupuiston viereen, Etelä-Haagan pohjoisosaan rakentuu neljän asuinkerrostalon; Asunto Oy Helsingin Paatsamatie 14:n, Atsalean, Elviran ja Hellikin kokonaisuus, johon valmistuu yhteensä 156 asuntoa arviolta vuoden 2024 loppuun mennessä. Kolmen RS-kohteena myytävän asuinkerrostalon nimet ovat saaneet inspiraationsa Haagan kuuluisasta Alppiruusupuistosta.

Nyt ennakkomarkkinoinnissa olevan Hitas-uudiskohde Asunto Oy Helsingin Hellikin sijainti on rauhallisella ja turvallisella asuinalueella vehreiden puistojen ja hyvien liikenneyhteyksien lähellä. Taloyhtiöstä löytyy eri kokoisia koteja niin pariskunnille kuin pienemmille lapsiperheille – yhtä lailla ensiasunnon ostajille kuin omakoti- tai rivitalosta kerrostaloelämisen helppouteen haluaville. Pienimmät kodit ovat kooltaan 34 m2 ja isommat perheasunnot 97 m2. Koteja on yhteensä 34. Lisäksi katutasosta löytyy 44 neliön liiketila, joka myydään erillisinä osakkeina (ei sovellu ravintolaliiketoimintaan).

Koulujen ja päiväkotien sekä juna-aseman läheisyys helpottavat arkea. Kauniiden puistojen lisäksi lähietäisyydellä sijaitsevat Kaari ja Sello -kauppakeskukset auttavat arjen kiireissä. Arvostetulta ja lapsiystävällisenä pidetyltä asuinalueelta on hyvät liikenneyhteydet keskustaan. Huopalahden rautatieasemalle on vain puolisen kilometriä, ja Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja Raide-Jokeri tulee kulkemaan Haagan kautta. Liikennöinnin arvioidaan alkavan heti alkuvuodesta 2024, ja lähin pysäkki on vain 300 metrin päässä Hellikistä.

Hellikin kodit pysyvät lämpiminä vesikiertoisilla pattereilla, jotka on liitetty kaukolämpöverkkoon. Asukkaita hemmottelee kylpyhuoneen sähkökäyttöinen mukavuuslattialämmitys. Kodeissa on energiatehokkaat huoneistokohtaiset ilmanvaihtokoneet, joissa on sekä lämmöntalteenotto että sähköinen jälkilämmitys.  Lähes kaikissa asunnoissa on joko ranskalainen tai lasitettu parveke – Paatsamantien puolen 1. kerroksen kodeista löytyy jopa oma asuntoterassi. Ylimmässä kerroksessa sisäpihan puolen maisemia ihaillaan kattoterasseilla. Osassa kodeista lasitettu parveke yltää koko asunnon leveydelle.

Upouudessa, yksiportaisessa asuintalossa on helppo ja mukava asua. Energiatehokas, nykypäivän standardien mukaisesti rakennettava Hellikki on A-energialuokan taloyhtiö, jossa kotien turvallisuus on huomioitu sähköisellä lukituksella sekä ulko-ovien ovikoodijärjestelmällä. Hellikin osakkeenostajilla on mahdollisuus vuokrata pysäköintilaitoksessa sijaitsevia autohallipaikkoja. Pyöräteiden ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien ansiosta Hellikki sopii loistavasti myös autottomille. Hellikin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat väestönsuoja, ulkoiluvälinevarastot, lastenvaunuvarasto, tekniset tilat ja talopesula kuivaushuoneineen. Toisessa kerroksessa sijaitsevat talosauna ja huoneistokohtaiset irtaimistovarastot sekä toinen kuivaushuone. Asukkaiden käyttöön tarkoitettu monitoimitila löytyy kolmannesta kerroksesta.

Savuttomassa taloyhtiössä on muun muassa hissi, laajakaista ja kaapeli-TV. Energiatehokkuuden lisäämiseksi yhtiön vesikatolle asennetaan aurinkopaneelit, joiden tuottama energia hyödynnetään kiinteistön sähköön. Hellikillä on naapuritalojen kanssa yhteinen upea piha-alue, jossa voi nauttia lämpimistä kesäpäivistä naapureiden kesken.

Hellikki on tuleva RS-kohde ja sen kaikki asunnot ovat vapaarahoitteisia Hitas-omistusasuntoja. Hitas-yhtiö rakennetaan aina kaupungin vuokratontille. Asunnot on hintasäännelty kaupungin toimesta ja myyntihinnalla on yläraja. Kaupunki valvoo Hitas-asuntojen kauppoja ja kauppahintoja. Mikäli Hitas-asuntojen arvonnan jälkeen asuntoa ei ole hakenut kukaan tai arvonnan etusijajärjestyksen hakijoista kukaan ei halua ostaa asuntoa, niin asunto siirtyy vapaaseen myyntiin ottaen huomioon Hitas-asuntoja koskevat määräykset.

Hitas-asunnot/arvonta ja ostaminen

Hellikin kotien hakuaika alkaa 28.11.2022 kello 12.00 ja loppuu 11.12.2022 kello 23.59 Arvonta suoritetaan 12.12.2022. Hakuajan aikana asiakas voi jättää sähköisen hakemuksen asuntoon hakuohjeen mukaisesti. Hakuajan päättyessä järjestetään hakijoiden kesken arvonta, jolla valitaan järjestys asuntojen osto-oikeuteen. Arvonnassa lapsiperheillä on etusija kolmen huoneen ja sitä suurempiin perheasuntoihin. Arvontaan osallistuvan on oltava täysi-ikäinen ja oikeustoimikelpoinen luonnollinen henkilö. Hitas-asunnon ostamiseen ei liity tulo- ja varallisuusrajoja. Mikäli uuden Hitas-asunnon ostajatalous omistaa jo Hitas-asunnon, tulee asunto myydä talouden ulkopuoliselle henkilölle viimeistään ennen uuden Hitas-asunnon valmistumista. Vain yhdessä rakenteilla olevassa Hitas-asunnossa voi olla varaajana tai osakkaana.

Ennen Hitas-asuntojen arvontaan osallistumista tulee hakijan tutustua kohteen hakuohjeisiin huolella. Hakuohje ja markkinointiin liittyvät asiakirjat löytyvät kohteen sivustolta. Mikäli kaikille asunnoille ei arvonnassa löydy ostajaa, vapautuu asunto vapaaseen myyntiin. Kaikki Hitas-yhtiöiden huoneisto- ja omistajatiedot rekisteröidään Hitas-tietojärjestelmään. Lisätietoja Hitas-järjestelmästä löytyy Helsingin kaupungin sivuilta: hel.fi/hitas

Lisätiedot:

Hannu Hirvensalo, liiketoimintajohtaja, 040 575 6293, hannu.hirvensalo@pohjolarakennus.fi

Virpi Niinivuo, myyntipäällikkö, 044 421 0312, virpi.niinivuo@pohjolarakennus.fi