Skip to content

Pienet yksityiskohdat tuovat joulun kotiin

23.12.2020

Joulun lämmintä tunnelmaa voi tuoda kotiin ihan pienilläkin yksityiskohdilla. Jos valtava joulukuusi ja tuhannet vilkkuvat värivalot eivät ole houkutteleva ajatus, alta löydät vinkkejä, miten saat joulua kotiin harkituilla elementeillä ilman suuria ponnisteluja.

Valoa elämään

Joulu on meillä Suomessa vuoden pimeintä aikaa, joten itse kukin varmasti kaipaa tähän vuodenaikaan pientä piristystä kaamoksen keskelle. Jos kotiaan ei halua vuorata lattiasta kattoon erilaisilla vilkkuvilla jouluvaloilla, voi valoa tuoda kotiin myös hieman lempeämmällä otteella. Persoonallisia kynttiläasetelmia voi sommitella helposti vaikka tyhjistä glögipulloista.

Asettele muutama kaunis lasipullo haluamaksesi sommitelmaksi, ja lisää pulloihin erivärisiä tai klassisen valkoisia kruunukynttilöitä. Pullojen lomaan voi halutessaan asetella vaikka pikkuruiset hyasintit kynttilöiden kaveriksi.

Luonnonantimilla lempeää tunnelmaa

Luonnosta voi ammentaa sisustukseen myös jouluna vaikka millä mitalla! Kauniita kokonaisuuksia saa esimerkiksi laittamalla maljakkoon tai kauniiseen lasipurkkiin erilaisten havupuiden oksia. Ne voi viimeistellä pienillä jouluvaloilla tai vaikkapa suloisilla kävyistä tehdyillä koristeilla. Havupuiden oksista saa aikaan myös upeita kransseja, joita voi ripustaa koristeeksi muuallekin kuin ulko-oveen.

Myös kimppu näyttäviä heiniä tai marjaisia oksia ovat omiaan kodin jouluisaan asetelmaan. Perinteisiä joulukukkasia ei sovi myöskään unohtaa, sillä niillä saa luotua ihanaa tunnelmaa niin esteettisesti kuin erilaisten tuoksumaailmojenkin muodossa.

Maukkaita koristeita

Joulu on tunnetusti erilaisten makuelämysten aikaa. Tuttuja joulun makuja voi käyttää myös konkreettisina yksityiskohtina erilaisissa jouluasetelmissa, kuusenkoristeina tai vaikkapa joulupakettien viimeistelyssä. Kanelitangot ja tähtianikset sopivat koristeeksi muuallekin kuin joulupöytään. Niitä voi sujauttaa esimerkiksi lämpökynttilöiden lomaan kauniille tarjottimelle. Kuivatuista appelsiiniviipaleista puolestaan saa upeita koristeita vaikkapa kranssiin tai joulukuuseen. Niillä saa koristeltua myös lahjapaketit, jouluisen kattauksen ja kaiken siltä väliltä!

Tunnelmallista ja kaunista joulunaikaa!