Skip to content

Oulun Hiukkavaaraan 55 uutta kotia – Pohjola Rakennuksen Asunto Oy Oulun Uljas nyt ennakkomarkkinoinnissa

31.08.2022

Pohjola Rakennus Oy Suomi on aloittanut Oulun Hiukkavaaraan rakennettavan RS-kohteensa, Asunto Oy Oulun Uljaan ennakkomarkkinoinnin. Uljaaseen rakennetaan 55 uutta, modernia kotia, jotka valmistuvat arviolta kesällä 2024. Asunto Oy Oulun Uljas on osa neljän asuinkerrostalon korttelikokonaisuutta.

Oulussa sijaitseva vanhana kasarmialueena tunnettu Hiukkavaara on Oulun ja Pohjois-Suomen suurin lähivuosina rakentuva kaupunginosa Oulujoen pohjoispuolella. Pohjola Rakennus rakentaa Hiukkavaaran uuteen Hiukankulman kortteliin neljä asuintaloa, joista kuusikerroksinen Asunto Oy Oulun Uljas rakennetaan ensimmäisenä. Hiukkavaaran idylliset puutalot saavat seurakseen huoletonta kerrostaloasumista, jossa viihtyvät kaikenikäiset asujat.

Luonnonläheisessä ympäristössä asuminen on yksi Uljaan parhaista puolista, sillä Hiukankulmasta pääsee hetkessä keskelle koskematonta luontoa. Läheltä löytyvät Oulun parhaaksi kutsutut hiihtoladut ja ulkoilureitit, kaunista kangasmetsää marjanpoimijoille ja sienestäjille sekä esimerkiksi Sankivaaran golfkenttä, padelkentät ja Ruskotunturin rinteet lasketteluun ja alamäkipyöräilyyn. Lisäksi hyvien kulkuyhteyksien ansiosta keskustaan pääsee näppärästi ja tulevien asukkaiden arkea helpottavat lähietäisyydeltä löytyvät päiväkoti, peruskoulu, nuorisotila, kirjasto ja ruokakauppa.

Uljas ja kolme muuta rakennettavaa asuinkerrostaloa muodostavat yhdessä neljän talon korttelin, jonka keskellä on viihtyisä sisäpiha sekä avoin, kaksikerroksinen pysäköintisuoja. Uljaan ensimmäinen kerros sisältää muutamien kotien lisäksi huoneistokohtaiset irtaimistovarastot, väestönsuojan, tekniset tilat ja paikan lastenvaunuille ja muille ulkovälineille. Moderni A-energialuokan taloyhtiö sijaitsee Oulun kaupungin vuokratontilla.

Uljaan kotien suunnittelussa on panostettu toimiviin pohjaratkaisuihin, tilavaan päämakuuhuoneeseen ja raikkaaseen ilmeeseen. Uljaan suunnittelussa on lähtökohtana ollut eritoten käytännöllisyys, turvallisuus ja kauneus. Järkevä elinkaariajattelu on huomioitu rakenne- ja materiaalivalinnoissa, jotta asumiskustannukset saadaan pidettyä kohtuullisina koko kohteen eliniän. Kaikissa kodeissa on lasitettu parveke, ja yksiöitä lukuun ottamatta myös vaatehuone. Koteja löytyy näppäristä 29,5m2:n yksiöstä aina tilavampiin 74m2:n perheasuntoihin. Uljaassa omia parkkipaikkoja on kortteliin rakennettavassa pysäköintirakennuksessa yhteensä 43 – pihakannen päällä 21 ja kannen alla 22.

Oulun Uljaan rakentaminen alkaa arviolta alkuvuodesta 2023 ja sen alustava valmistuminen on kesällä 2024.

Lisätiedot:

Ari Loukkola, Pohjola Rakennus Oy Suomi, hankejohtaja, 0400 942 890, ari.loukkola@pohjolarakennus.fi

Kaisa Varpenius, Pohjola Rakennus Oy Suomi, asuntomyyjä, 045 860 9119, kaisa.varpenius@pohjolarakennus.fi

Janne Tuovila, Pohjola Rakennus Oy Suomi, asuntomyyjä, 0400 195778, janne.tuovila@pohjolarakennus.fi

Pohjola Rakennus Oy Suomi on kotimainen perheyritys, joka on luonut mukavuusalueita Pohjolan elosuhteisiin jo yli 30 vuotta. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain lähes 3 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Olemme yksi Suomen suurimmista rakennusalan yrityksistä ja työllistämme yli 3 000 ammattilaista, joista noin 300 on omaa henkilökuntaa. Kun haluat löytää oman mukavuusalueesi, voit luottaa meihin.