Skip to content

Kuopion Ruutikellari valmistuu

27.04.2018

Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomen Kuopion historian ensimmäinen kohde valmistuu huhtikuussa.

Asunto Oy Kuopion Ruutikellarin rakentaminen Kuopion Pihlajalaaksoon aloitettiin maaliskuussa 2017. Kahden kerrostalon ja yhteensä 70 asunnon taloyhtiö kunnioittaa alueen historiaa. Kohde on saanut nimensä Kallantien mutkassa sijaitsevan, suojellun punatiilirakennuksen mukaan, joka on aiemmin toiminut ruutivarastona.

”Kuopion Ruutikellari edustaa Kuopioon paljon kaivattua kohtuuhintaista asumista. Pohjola Rakennus paikkasi tämän aukon, ja ei olekaan ihme, että Ruutikellarin lähes kaikki asunnot on myyty”, kertoo Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomen toimitusjohtaja Tomi Jukola.

Kohtuuhintaisia koteja myös Kuopion keskustaan ja Saaristokaupunkiin

Pohjola Rakennuksen kerrostalotyömaa Kuopion Vuorikadulla käynnistyi maaliskuussa. Kokonaan omalle tontille nousee osin kuusi- ja osin neljäkerroksinen kerrostalo, jossa on 44 asuntoa ja kolme liikehuoneistoa. Taloon kuuluu myös 29 puolilämmintä autohallipaikkaa.

Hyvien kulkuyhteyksien päähän oppilaitoksista ja Kuopion keskustasta valmistuu yhteensä 56 asuntoa Asunto Oy Kuopion Keilantoriin. Keilantorin asuntojen myynti alkaa toukokuussa ja rakennustyöt kesäkuussa.

Tonttitarjouskilpailun voitto tuo uudisasuntoja myös Siilinjärvelle

Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi voitti Siilinjärven kunnan järjestämän tontinluovutuskilpailun kolmen talon tontista ja ensimmäinen kohde, Asunto Oy Siilinlahden Timantti on juuri tullut ennakkomarkkinointiin.

”Siilinjärvellä ei ole rakennettu kerrostaloja rantatontille koskaan aikaisemmin ja nyt As Oy Siilinlahden Timantti poistaa tämän puutteen. Kunnan hieno uimalaitos on Siilinlahden ja As Oy Siilinlahden Timantin välissä ja kohteesta aukeaa aivan upeat näkymät etelään Siilinlahden ulapalle” kertoo Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomen Kuopion aluejohtaja Risto Pennanen.

Siilinlahden Timantin sijainti ei voisi olla keskeisempi. Kesällä veneily ja talvella pilkkiminen ja hiihto onnistuvat heti kotirannasta, kesäteatteri on noin sadan metrin päässä ja koulu viereisellä tontilla. Siilinjärven keskustaankin on matkaa vain muutama sata metriä kevyen liikenteen väylää pitkin.