Skip to content

Kevät saapuu – viisi vinkkiä kodin valaistukseen!

19.03.2020

Kevään tullen sisustusinto nostaa päätään ja koti alkaa näyttämään talven jälkeen potentiaaliselta sisustuskohteelta. Valoisan vuodenajan lähestyessä koteihin kaivataan keväistä ja raikasta tunnelmaa, mikä on helppo saada aikaan valaistuksella. Pohjola Rakennuksen yhteistyökumppani sisustussuunnittelija Paula Valta Sisustuskorjaamosta kertoo viisi vinkkiä kodin valaistuksen suunnitteluun.

1. Hyvä yleisvalo on ensisijaisen tärkeää. Liian vähäinen valo väsyttää silmiä ja mieltä. Kattovalaisimella, jossa on useita polttimoja, saat yhdestä valonlähteestä enemmän irti.

2. Käytä yleisvalon lisäksi riittävästi kohdevalaisimia. Sohvan tai nojatuolin viereen sopii lukuvalo ja työpöydälle työvalo, jonka ääressä silmät eivät väsy. Led on paras valinta kaikentyyppisiin valaisimiin. Se ei kuumene ja kuluttaa vähän sähköä.

3. Kun valoa on riittävästi, tunnelmaa on helppo säädellä. Iltaisin kattovalot voi sammuttaa ja käyttää pienempiä valaisimia, kausivaloja ja kynttilöitä, joilla saa luotua kodikasta tunnelmaa.

4. Muista valita oikean sävyinen polttimo. Väärän sävyinen valaistus voi olla liian kirkas tai saada kodin näyttämään ikävältä. Tuote, jonka kelvin-luku on 2700-3200 on miellyttävä ja kodikas. Led-tekniikka mahdollistaa myös polttimon värin säätämisen.

5. Tuo persoonaa ja kodin tyyliä esiin valaisimilla. Nykyisin valikoimissa on mistä valita ja valaisimien ulkoasulla on helppo korostaa omaa sisustustyyliä.