Skip to content

Hyvän unen reseptit – näin sisustat makuuhuoneen unelmiesi keitaaksi

09.04.2020

Avainsanat laadukkaaseen uneen ovat rauhalliset värit, luonnonmateriaalit sekä selkeä, yhtenäinen sävymaailma.

Makuuhuoneen sisustuksen kanssa kannattaa pitää mielessä vanha sanonta; ”Less is more” eli vähemmän on enemmän, sillä harmoninen ja levollinen sisustus takaa hyvät yöunet. Yöunien ollessa laadukkaat, maailma tuntuu heti paljon paremmalta paikalta. Makuuhuonetta pidetäänkin usein kodin tärkeimpänä huoneena, sillä vietämme makuuhuoneessa jopa kolmasosan päivästämme.

Persoonalliset yksityiskohdat tehostavat sisustusta

Luo makuuhuoneesta uniesi keidas sisustamalla se viihtyisästi ja harmonisesti. Ajattomat värisävyt, luonnonmateriaalit ja persoonalliset yksityiskohdat saavat tilan kuin tilan näyttämään kauniilta ja seesteiseltä. Pienillä elementeillä, kuten verhoilla, vuodevaatteilla, matoilla ja tyynyillä sisustat makuuhuoneesi helposti omaan tyyliisi sopivaksi ja makuuhuoneen tunnelman päivittäminenkin käy käden käänteessä.

Valaistus on luonnollisesti iso osa makuuhuoneen tunnelmaa, joten kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen. Lukutoukka tarvitsee tehokkaamman valaisimen, kun puhelimen tai tablettitietokoneen selaajalle riittää himmeämpikin tunnelmavalaistus.

Hotellimaista tunnelmaa vuodevaatteilla

Tärkeintä makuuhuoneen sisustuksessa on kuitenkin luoda tunnelmallinen ja levollinen ympäristö, jossa rentoutuminen onnistuu ja uni maistuu. Vaaleat tekstiilit ovat useimmille avain onnellisten unien maailmaan ja valokin siivilöityy kauniimmin pellavaverhojen takaa. Hotellimainen tunnelma valkoisine vuodevaatteineen houkuttelee päiväunille ja muhkeat tyynyt hellivät niin niskaa kuin mieltäkin. Mielenkiintoa vaaleaan sisustukseen luot helposti käyttämällä pieniä tehostevärejä esimerkiksi koristetyynyissä tai vaikka tyynynpäällisissä. Yöpöytinäkin voi toimia tavallisten pöytien sijaan kasa vanhoja matkalaukkuja tai lapsuuskodin vintiltä löytyneet puulaatikot. Sängyn yläpuolella voi ripustaa taulujen sijasta vaikka perinteisen ryijyn tai trendikkään macrameen. Valinta on sinun.