Skip to content

Avain Asunnot ja Pohjola Rakennus toteuttavat asumisoikeusasuntoja Jyväskylän Haukkalaan

22.12.2020

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa Avain Asumisoikeus Oy:lle Haukkarannan vanhalle koulualueelle kerrostalon, johon tulee yhteensä 21 asumisoikeusasuntoa. Kohde on jatkoa 2019 alkaneelle aluehankkeelle.

Jyväskylän Haukkarannan vanha koulualue jäi pois käytöstä vuonna 2016. Tontille alettiin rakentaa uutta asuntokantaa vuoden 2019 alkupuolella, jolloin Pohjola Rakennus käynnisti rakentamisen Avain Asunnoille tulevista vuokra- ja asumisoikeusasunnoista. Nyt alueelle nousee vielä yksi asuintalo, johon rakennetaan 21 asumisoikeusasuntoa. Kohteessa on erittäin monipuolinen asuntojakauma, sillä koteja löytyy näppäristä 27,5 neliön yksiöistä yli 80 neliön perheasuntoihin.

”Avain Asuntojen kanssa vahva yhteistyö jatkuu Haukkalassa ja olemme tyytyväisiä, että saimme Haukkalan aluekokonaisuutemme viimeisen talon myös toteutettavaksi Avain Asuntojen kanssa. Näin alueelle muodostuu selkeä ja eheä 179 asunnon kokonaisuus nyt rakentuvan 21 asumisoikeusasunnon myötä”, Pohjola Rakennuksen hankejohtaja Veli-Pekka Into kertoo kokonaisuudesta.

Ensimmäinen rakennettavista asuintaloista valmistui syyskuussa 2020 ja toisen odotetaan valmistuvan maaliskuun 2021 aikana. Nyt käynnissä olevan aluehankkeen viimeisen vaiheen myötä alueelle rakennetaan vielä yksi asuintalo. Kyseinen kohde viimeistelee Haukkalan aluekokonaisuuden vuoden 2021 loppuun mennessä.

”Haukkalan alueelle rakentuvat asumisoikeusasunnot täydentävät hyvin Avain Asuntojen vahvaa markkinaosuutta Jyväskylässä, joka onkin yksi painopistealueistamme. Samassa korttelissa on jo valmiina yksi 2020 valmistunut asumisoikeuskohde ja alkuvuodesta 2021 valmistuva vuokrakohde. Odotamme hyvää kysyntää myös näille uusille asumisoikeusasunnoille”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Elias Kiviranta Avain Asunnoilta.

Lisätietoja:

Elias Kiviranta, myynti- ja markkinointijohtaja, Avain Yhtiöt Oy, 040 577 2784, elias.kiviranta@avainyhtiot.fi

Veli-Pekka Into, hankejohtaja, Pohjola Rakennus Oy, 044 421 0338, veli-pekka.into@pohjolarakennus.fi

Koteja Pohjolan elosuhteisiin

Pohjola Rakennus Oy Suomi rakentaa viihtyisiä koteja Suomen elosuhteisiin yli 30 vuoden kokemuksella. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain yli 2 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Pohjola Rakennuksen palveluksessa on yli 3 000 ammattilaista, joista noin 250 on omaa henkilökuntaa. Monessa asiassa on onnistuttu: liikevaihtomme on kehittynyt positiivisesti ollen 295 MEUR vuonna 2019, lisäksi asiakastyytyväisyys oli 4,31/5 ja henkilöstön tyytyväisyys työnantajaan 4,1/5 vuonna 2019. Menestyksen takana ovat osaamisen jatkuva kehittäminen sekä palveluvalmis asenne: tarjoamme parhaat puitteet asukkaille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille. Valitse Pohjola Rakennus, kun haluat kotimaista osaamista kotimaiseen asumiseen.

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen omistamiseen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen, rakentamiseen sekä korjausrakentamiseen. Avain Yhtiöiden omistuksessa on yli 9 000 asuntoa ja rakenteilla on yli 1 000 asuntoa. Avain Yhtiöiden tavoitteena on rakennuttaa vuosittain 1 000 uutta asuntoa keskeisille kasvualueille Suomessa. Konsernin vuosittaisten investointien arvo on yli 120 M€. www.avainasunnot.fi