Skip to content

Asuntokaupan termit – Uudiskohteen lisä- ja muutostyöt

09.03.2021
Pohjola Rakennus Aallokas

Koska oma koti on useimmille elämän suurin sijoitus, on tärkeää päästä vaikuttamaan tulevan kodin ulkonäköön ja toimivuuteen juuri siinä määrin, kuin se on itselle tärkeää. Vanhemman asunnon remontointi on toki vaihtoehto, mutta uudiskohde on loistava valinta silloin, kun halutaan olla alusta alkaen päättämässä, millainen uudesta kodista muotoutuu. Jo rakennusvaiheessa pääsee vaikuttamaan tulevan kodin ratkaisuihin ja ominaisuuksiin erilaisten lisä- ja muutostöiden ansiosta.

Uudiskohteen ostaja pääsee aina asettumaan aivan uutuuttaan hohtavaan kotiin. Ihka uuden kodin parhaita puolia on myös sen räätälöiminen omannäköiseksi alusta alkaen. Pohjola Rakennuksen uudiskohteisiin on saatavilla monipuolisesti lisä- ja muutostyövaihtoehtoja, joiden myötä asunnon ostaja saa mahdollisuuden olla muokkaamassa tulevaa kotiaan jo rakennusvaiheessa.

Haluan kotiini muutostöitä, miten toimin?

Kun asiakas tekee asuntokaupat haluamastaan kodista, on palvelukoordinaattorimme pian sen jälkeen häneen yhteydessä. Tuolloin sovitaan tapaaminen, jossa käydään läpi toiveita ja suunnitelmia tulevan kodin osalta. Tämä on oikea hetki esittää toiveita esimerkiksi värimaailmasta, pintamateriaaleista ja vakiokalusteista. Jos asiakkaalla on erityisen mittavia toiveita tulevan kodin muutostöiden suhteen, ne olisi hyvä selvittää jo ennen kauppojen tekoa, jotta toiveet lisä- ja muutostöiden osalta ovat varmasti toteutettavissa. Tällaisia voivat olla muun muassa pohjaratkaisuihin liittyvät muutokset.

Kun halutut lisä- ja muutostyöt on käyty asiakkaan kanssa läpi, hän saa kirjallisen tarjouksen hyväksyttäväksi. Kun asiakas on hyväksynyt tarjouksen, se vahvistetaan ja muutostyöt toteutetaan tulevan kodin rakentuessa. Lisämaksulliset työt laskutetaan asiakkaalta erikseen lähempänä koko kohteen valmistumista.

Millaisia muutoksia voin tulevaan kotiini teettää?

Lähtökohtaisesti muutostöiden suhteen ollaan joustavia ja monenlaisista muutoksista ja lisätöistä voidaankin keskustella. Toki on olemassa rakenteellisia ja teknisiä rajoituksia, jotka on hyvä ottaa huomioon töitä suunnitellessa. Lisä- ja muutostöitä on kuitenkin tehty todella monipuolisesti, ja etenkin hyvissä ajoin sovitut työt on yleensä mahdollista saada toteutettua. Koteihin on ollut mahdollista tehdä märkätilojen muutoksia ja seinien siirtoja, sähköteknisten ominaisuuksien muokkausta ja jopa rakenteisiin liittyviä muutoksia. Perusperiaate on, että yleensä se mikä sijoittuu seinien sisäpuolelle, on yleensä muokattavissa.

Mitkä ovat yleisimmät muutostyöt?

”Kalusteisiin ja kodinkoneisiin liittyvät muutoskyselyt ovat ehdottomasti kaikista yleisimpiä”, kertoo Pohjola Rakennuksen palvelukoordinaattori Birgitta Väyrynen. Eniten kodeissa halutaan muutoksia kalusteiden ja kodinkoneiden lisäksi myös kodin eri pintoihin. Monesti toiveissa on esimerkiksi värimaailman muutos kalusteovien, seinien tai tasojen osalta.

Jos haluan kotiini lisä- tai muutostöitä, milloin niistä on sovittava?

Aikataulu on joka kerta kohdekohtainen ja se suunnitellaan aina yhdessä työmaan kanssa. Lisä- ja muutostöiden suhteen aikataulu jaetaan kolmeen osaan rakennusvaiheiden mukaan: märkätilat, sähköt ja rakenteet sekä kalusteet ja kodinkoneet. Kaikki lisä- ja muutostöihin liittyvät valinnat tehdään yhdellä kertaa. Porrastuksen myötä niihin on kuitenkin vielä mahdollisuus vaikuttaa esimerkiksi silloin, jos kaupat asunnosta tehdäänkin vasta lähempänä sen valmistumista.

Mitkä lisä- ja muutostöistä kuuluvat kauppaan ja mitä voi teettää lisäveloituksella?

Pohjola Rakennuksen kohteisiin kuuluvat aina lisämaksuttomat taloyhtiökohtaiset vakiotuotteet. Niiden lisäksi löytyy myös lisähintaisia vaihtoehtoja muun muassa kalusteoviin, vetimiin, tasoihin, laatoitukseen ja lattioihin. Jos asiakas haluaa erikoistuotteita näiden ulkopuolelta, ne ovat aina lisämaksullisia. Myös erikoistuotteiden osalta pyritään pitäytymään omien toimittajiemme valikoimissa, koska se helpottaa esimerkiksi aikataulussa pysymistä.

”Kotia on mahdollista räätälöidä ja personoida monipuolisesti asunnon kauppahinnalla, koska meillä on laaja kattaus maksuttomia vaihtoehtoja muun muassa pintojen ja muiden yksityiskohtien muokkaamista ajatellen”, palvelukoordinaattori Minna Kinnunen selvittää.

Tampereen asuntomyymälä

Pohjola Rakennuksella on tällä hetkellä asuntomyymälät kahdessa kaupungissa – Oulussa ja Tampereella. Kevään 2021 kuluessa uusi myymälä avataan myös Helsingin keskustaan. Myymälään voi tulla virittäytymään tulevan kodin tunnelmaan, ja samalla pääsee myös tutustumaan Pohjola Rakennuksen materiaalitarjontaan. Myymälässä on nähtävillä esimerkiksi kylpyhuoneen ja keittiön kalusteryhmiä sekä parketti-, laatta- ja vedinvalikoimaa. Tyylikäs ja kodikas asuntomyymälä herättelee oikealle taajuudelle oman asunnon sisustamista ajatellen.