Skip to content

Ajaton ja trendikäs koti – viisi vinkkiä sisustukseen!

03.04.2020

Oman, uuden kodin pintoja suunnitellessa vaihtoehtoja tuntuu olevan valtavasti ja mielipiteet kodin sisustuksesta voivat vaihdella päivittäin; seuraisiko uusimpia trendejä vai menisikö tutulla ja turvallisella, ajattomalla linjalla?

Uudiskohteissa muutostyöt ja kodin pintamateriaaleihin liittyvät päätökset täytyy usein hoitaa jo kodin rakentamisen alkuvaiheessa, eikä aikaa miettimiselle ole välttämättä kuin hetki. Kodin pintoja suunnitellessa ei ehkä uskalla, eikä välttämättä kannatakaan mennä täysin tämän hetken trendien perässä.

Keittiön ja kylpyhuoneen remontit ovat kodin kalleimpia, joten näiden tilojen materiaaleja valitessa kannattaa miettiä, mikä miellyttäisi silmää vielä viiden, kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden kuluttua. Pohjola Rakennuksen ammattilaiset ovatkin ottaneet materiaalivaihtoehtoja kasatessa huomioon sekä tämän hetken trendit että ajattomat kestosuosikit. Omalta asiakasvastaavaltasi saat myös hyviä vinkkejä mitkä materiaalivalinnat kestävät aikaa ja mitkä ovat tämän hetken trendivalintoja.

Kotimaisuus ja luonnonmateriaalit puhuttelevat sisustuksessa

Valitessasi esimerkiksi kodin kiinteitä kalusteita, kuten keittiön kaapistoja, laattoja ja lattiamateriaaleja, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että värimaailma on harmoninen ja ajaton. Mikäli tämän hetken trendivärit miellyttävät silmääsi, voit päivittää kotiasi muuton jälkeen omien mieltymystesi mukaan kustannustehokkaasti maalaamalla esimerkiksi yhden seinän Tikkurilan Color Now -malliston väreillä. Keittiö uudistuu käden käänteessä trendien mukaiseksi vaihtamalla vetimet esimerkiksi nahkaisiin tai kuparin värisiin. Kylpyhuoneen sisustamisessa pääsee pitkälle jo ihan vain tekstiilejä uusimalla, vaihda siis pyyhkeet ja matto sesongin väreihin sopivaksi ja kylpyhuone on taas kuin uusi!

Tällä hetkellä sisustuksessa puhuttelee kotimaisuus ja erilaiset luonnonmateriaalit. Näillä spekseillä onkin helppo päivittää sisustusta sukulaisten ja ystävien varastoja läpikäymällä; löytyisikö isovanhempien vintiltä tarpeettomana vaikkapa trendikäs rottinkinen kukkapöytä tai Sarpanevan vanhempaa tuotantoa olevat kynttilänjalat? Onkohan äidin kaappien kätköissä vastustamattomia marmorisia suola- ja pippurimyllyjä tai vaikkapa marmorikuosinen leikkuulauta keittiön piristykseksi? Myös paikalliset kirpputorit ja kierrätyskeskukset ovat oivallisia paikkoja tehdä löytöjä edullisesti. Ennen niin mummomaiselta näyttänyt puinen kaappi näyttääkin yhtäkkiä todella modernilta ja kauniilta, kun muu ympäröivä kalustus on vaaleaa, ajatonta ja modernia skandinaavista tyyliä edustavaa.

5 vinkkiä, miten saat tämän kevään trendit helposti myös omaan kotiisi

1. Valitse 2-3 väriä esimerkiksi Tikkurilan Color Now -mallistosta ja karsi nykyisestä sisustuksestasi kaikki muut paitsi ajattomat perusvärit pois.
2. Maalaa valitsemillasi värisävyillä pari seinää väriläiskäksi ja tuo värejä kotiin myös tekstiileillä, kukkaruukuilla ja astioilla.
3. Aina ei tarvitse ostaa kaikkea uutena: käyn ensin läpi omat ja sukulaisten kaapit – löytyisiköhän sieltä valmiiksi sopivia värisävyjä ja sisustusjuttuja kotiisi?
4. Viherkasveilla sisustaminen on helppoa: keittiön ikkunalaudalle yrtit, olohuoneeseen rönsyilevä peikonlehti ja makuuhuoneen ikkunalle ilmaa puhdistava rönsylilja. Jos omasta kaapista ei löydy mieleisiä ruukkuja, kannattaa tehdä visiitti kierrätyskeskukseen tai huhuilla paikallisessa Facebook-ryhmässä. Toisen roska on toisen aarre tässäkin asiassa!
5. Koti näyttää heti paljon raikkaammalta puhtaana: puhtaat ikkunat tuovat valon paremmin sisälle ja kaikki näyttää paljon kauniimmalta.